Derki

"Ale ty marudziłaś, że Eskadrony Ci do ziemi sięgają, a dla mnie to zaleta"

Burza patrząc dzisiaj na wybryki konia na padoku doszłam do wniosku że koniowi to na pewno nie przeszkadza i dałam sobie spokój 😉 Ufam że Eskadron wie co robi 😎

Ja mam polar HORZE - jest cieniutki jak papier i bardzo dobrze odprowadza pot.

Derki w romby ESKADRONa mają cieńszy polar niż te zwykłe 😎
Rudzia   Dwie Złośnice:)
11 stycznia 2010 21:05
My mamy Eskadron Ripstop Fango

Herbem jest chyba i Dralon i polar.

Dralon z herbem ma jeszcze napis eskadron, a polarówki sam herb🙂
ja mam polarówkę eskadrona w kratę i powiem szczerze ze jak na moj gust cienka ale pot szybko odprowadza a mam pytanie czy kon nie golony z krotka sierscia w 300g sie ugotuje czy lepiej 250???
pamelfa bo według mnie cieńsze lepiej odprowadzają pot  😎

Rudzia Co to za sznurek przy zadzie?
Rudzia   Dwie Złośnice:)
11 stycznia 2010 22:04
Dramka to nie sznurek tylko kawalek drugiej derki.
Z racji tego ze ten Eskadron jest bez zadnego wypelnienia to pod nim jest derka Tattini z jerseyu. Akurat nasza derka podstawowa poszla do prania wiec musialam ja czyms zastapic puki jest w miare cieplo.
Rzeczywiście!!

Kurcze okazuje się że potrzebuje kupić kolejną derke.. 😁 bo nie da sie stepowac w derce z kapturem ani w derce z pasami  😁

A jak wypiore derke polarowa ktora jest ciut za duża w gorącej wodzie jest szansa że się zbiegnie?  👀
Dramka raczej tak tylko jeszcze moze byc opcja taka ze sie nieregularnie powyciaga
pamelfa To raczej nie bede ryzykować  😎
no i kupilam derke polarowa, 145 cm , jutro bede mierzyc i wyjdzie jak to jest z tymi rozmiarami😉
ash   Sukces jest koloru blond....
12 stycznia 2010 11:46
Miał ktoś do czynienia z polarami HORZE?

Ja mam polarową HORZE.
Jestem bardzo zadowolona,bo szybko odprowadza pot.
ash, :kwiatek:
Dziewczyny jak z nieprzemakalnością derek VILLAHORSE?

Ta derka za taką cenę wydaje się bardzo fajna:

http://www.allegro.pl/item884245328_nowe_derki_zimowe_w_kratke.html

Zmierzyłam dzisiaj mojego konia który nosi rozmiar 145 i od kłębu do nasady ogona ma 125cm  🤔
deborah   koń by się uśmiał...
12 stycznia 2010 17:59
Dramka, a dlaczego sprzedajesz swoją nowo nabytą?
Dramka, ani ktokolwiek inny, broń Boże nie kupuj od tego kolesia, on kupuje derki od innej osoby z allegro i sprzedaje. To nie jest villa horse nawet, tylko zwykła derka kupiona za 110 zł od innego allegrowicza;/ Tak samo sprzedaje polarówki od tej osoby i sprzedaje 30 zł drozej...

Zobacz -> produkty użytkownika Wenus ->
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4267586

Produkty tego darmowe_pulsary
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15265580

wczesniej mial nawet to samo zdjecie derki polarowej  co Wenus, teraz nagle zmienił 😀

zgłosiłam to do allegro i do użytkownika Venus, maja sie tym zajac..
deborah Bo mam 🤔wirek: Nie mam zastrzeżeń do ripstopa tylko ta długość mnie kuje w oczy 🙄

Likier Dzięki za ostrzeżenie :kwiatek: Chociaż nie potrzebuje zimówki bo konia mam nie golonego.
majeczka   Galopem przez życie!
12 stycznia 2010 18:13
hmmm można zarabiać i tak...
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
12 stycznia 2010 18:17
Myslicie,ze jak jest tak zimno to moglabym koniowi zakladac derke na noc do boksu a na dzien sciagac?Albo jak stoi w boksie to zebys stał w derce?
A na padok i do jazdy sciagac?Dlaczego?Bo jest dosc zimnow  nocy,a on wprawdzie ma juz kolege,ale w stajni stoi sam...
Ale mógłby to robić jakoś dyskretniej, a nie perfidnie kupuje od gościa i wystawia... masakra.. zreszta widac po jego komentarzach 😀
Likier Ale on kupił tylko jedną puchową w niebieską kratkę od WENUS a ma 5 wystawionych w różnych kratkach.

Poza tym nie widze nic złego że ktoś kupuje na allegro, robie lepszą fotkę i opis, wkłada w to swoją pracę i wystawia i zarabia. Na tym polega handel. Nie można tylko kogoś zdjęcia używać
ale ta derka w kratę od 'Venus' i derka 'darmowe-pulsar' to nie jest to samo  🤔
derki venus z tego co zrozumiałam ona sama szyje-ale nie jestem pewna! a derka 'darmowe-pulsar' to derka thermostara

derki polarowe to też nie to samo
azja   koń pleśniowy
12 stycznia 2010 19:18
Czy istnieje taka wersja derki treningowej, żeby się pod nią zmieścić i również żeby też zakrywała kaltkę? A i żeby jeszcze gruba była  🙄 z treningu na hali mam do stajni jakieś 700 m w kopnym śniegu a zimno jest jak nie wiem co wieczorami a kobyła mokra jak szczur bo nie jest golona.  Widziałam Jarpolowe ale tylko na fotach, czy ktoś posiada takową, jak się sprawuje? Może źle szukam ale takich wynalazków nie ma zbyt wiele?
korsik Mi też tak się wydaje..
caroline   siwek złotogrzywek :)
12 stycznia 2010 19:25
azja, ja co prawda nie mam aż tak ekstremalnych warunków, ale za to jestem ekstremalnym zmarźluchem 😉
na takie sytuacje jak opisujesz ja zakładam na konia (na siodło) derkę dralonową i zapinam ją normalnie na klacie (fajnie jak derka jest troszkę wieksza niż rozmiar jaki normalnie nosi koń - wtedy nawet jak derka jest założona na siodło, to zadek mu nie będzie wystawał 😉), a dla siebie biorę drugą derkę - taką zwykłą półderkę treningową, zarzucam ja sobie na kolana i zapinam z tyłu 😉 (czyli tak jakby tyłem na przód ja zakładam 😉)
a zdjęcia kombi-derki jarpolowej już w tym wątku parę razy się pojawiły i uzytkownicy bardzo te derki sobie chwalili 🙂

edit
znalazłam fotkę mniej więcej ilustrującą moja kombinatorykę z derkami 😉
azja   koń pleśniowy
12 stycznia 2010 19:40
caroline - Dzięki, Polak potrafi  😁 fajny mix. Tak czy inaczej mam pewien kłopot, bo konina nosi 165 cm a na mamuty derek nie szyją  😲 więc coś pokombinuję z tym co mam, może się uda naciągnać na siodło polarówkę. Wczoraj na powrocie miałyśmy - 11 st. Na razie wozimy się z jakąś starą pikowaną nerkówką, która pamięta czasy Napoleona chyba  🤔 dzięki za podpowiedź
Koleś wstawił inne zdjęcia villa horse, które nawet nie są aktualne.. Moja koleżanka zamówiła od niego derki;/ polar i zimowe i wygladają dokladnie jak od tego WENUS, zadzwonila do tego Wenus i okazalo sie, ze dokladnie te same derki kupił wczesniej ten darmowe pulsary...

Zdjecia teraz pozmieniał, bo dostał upomnienie z allegro, ale jakies 2 dni temu mial identyczne zdjecia co Wenus.
w takim razie dobrze, że ostrzeglaś
deborah   koń by się uśmiał...
12 stycznia 2010 20:06
azja, poniżej fotka mojej założonej na kolana (opinie poczytaj w wątku bo Jarpol to ja więc moja opinia się nie liczy )

i szyjemy tez na konie w rozmiarze 165 😉

Jeszcze ta osoba jest na tyle bezczelna, że napisała mojej koleżance, że jak wystawi mu negatywa, to on napisze jej, że chciała wyłudzić pieniądze itp. i ze to ona jest nie fair.. A ona ma konto 0 negatywów, same pozytywy i uznała, ze szkoda jej poświecać 2 negatywy dla takiego człowieka...  🙇
ja bym wystawiła negatywa i zgłosiła do allegro
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się