Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
16 kwietnia 2011 21:22
milusia piona! widzę, że Zwiastun sam sobie stretching robi 😁 Z Belfastem mam to samo, szkoda tylko, że najczęściej dzieli się swoimi wygibasami ze mną na grzbiecie 🙄

Atamanka ale rewelka! Super okolica, zazdroszczę! 😀

juliadna widzę, że siwy już uruchomiony, teraz byle do przodu 🙂

A my z Belfastem po treningu już, jutro jeszcze przejazd treningowy. Jestem bardzo zadowolona, choć Belfasta chyba przerosła ilość ćwiczeń, które musiał wykonać. Pod koniec delikatnie próbował mi dać do zrozumienia, że już nie chce mnie na grzbiecie próbując wysadzić mnie w kosmos przy każdej lotnej, ale i tak jestem bardzo pozytywnie nastawiona 😜 Zaraz mogę Wam zarzucić paroma fotkami 🙂
wątek zamknięty
Juliadna to czekam na fotki Waszej pary  😉
Makrejsza dziękuje  :kwiatek:
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
16 kwietnia 2011 21:25
Karla gratulacje! :kwiatek:

Dzięki dziewczyny :kwiatek: Rudy ma spokój ducha, wiec trzeba to wykorzystać, póki grzeczny jest 😁 obawiam się, że po weekendzie majowym wsiadamy 😎 i jeszcze jedno, obowiązkowo w niciaku! pięknie mu 😍

<dla zainteresowanych, tu chyba bardziej widać sposób zapięcia lonzy 😉>
wątek zamknięty
Makrejsza dzięki :kwiatek:
xxagaxx niby woda, ale do pławienia się nie nadaje- Wisła 😉
Mo B. dzięki 🙂 A to miejsce odkryłam tak na prawdę dopiero dziś, musieliśmy się przedzierać przez krzaczory, ale warto było 😜
Strucelka dzięki, dzięki 😀 Teraz chyba codziennie się będę tam z Arkiem wybierać, miejsce na prawdę świetne!
wątek zamknięty
arivle, merci. Trzymam kciuki za diagnostykę, bo kurczę.... najgorzej jak niewiadomo. :/

Makrejsza, merci. Mój ogr to niech się lepiej w końcu nauczy wysokość oceniać, bo takie niespodzianki mało przyjemne są z siodła.

xxagaxx, jasne jasne.... 😉

Mo B., za ambitnie. Te niespodzianki są, mówiąc delikatnie, mało przyjemne.
Dlaczego z siwym sie w hali ukrywacie?

Strucelka, nie mów, że możesz zarzucić, tylko zarzucaj, ale już !!

Lov, o, proszę proszę ja szybciutko poszło !!! Fotka z wsiadania ma być koniecznie !

A skoro już dostałam piękne fotki od super fotografa naszego to dam cos tam jeszcze. Przepraszam i zapewniam, że następne nieprędko nastąpią.  😉

wątek zamknięty
Klaami- więcej, więcej  😍
wątek zamknięty
klami zdjęcia rewelacja ! 🙂
A jaki koń piękny 😀
Pozazdrościć 🙂
wątek zamknięty
Klami piękności nad pięknościami!!!

A w hali, bo na polu kałuże, a nie chcę zaskakiwać ślepaczka zmianami suche/mokre, a do tego nieco grząskie... Na hali za to podłoże taaaak krzywe, że też nie za bardzo się dla nas nadaje... 😉
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
16 kwietnia 2011 21:37
Klami, nie skacz za konia,wystarczy,że on to robi 😉
wątek zamknięty
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
16 kwietnia 2011 21:37
Klami, może niewygodne, ale na zdjęciu wyglądają efektownie 😉
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
16 kwietnia 2011 21:38
Klami, zobaczymy czy będzie komu aparat wcisnąć 😁 za to łogr ambitnie te przeszkody skacze! A tak w ogóle, jak on się zwie? 😁 bo tak tylko łogr i łogr... 😀
wątek zamknięty
Kajtek bez majtek. ; D
Klami myślę że nowe zdjęcia nastąpią szybciej niż myślisz bo weekend się jeszcze nie skończył ; )
wątek zamknięty
czarna wodza 35 zł, mina konia, któremu nie udało się zrobić mnie we frajera starym sposobem - bezcenna :p
wątek zamknięty
Florcik, nie będzie na razie.  😉
angie560, merci.
Mo B., merci. Aha, tak to wygląda. Rozumiem.
Ktoś, kiedyś będzie lepiej....  😀  (Prostuję.) 😉
Lov, łogr. Dla przyjaciół Kajtek.
montezuma, Ty tak serio serio ??
wątek zamknięty
Klami serio serio ; )
wątek zamknięty
No dobra 😀 To jednak wybieram tą 10 😀😀 Już obiektyw wzięłam 😉 😀😀

Klami naprawdę super 😀 Poprawa mega 😉 Kajtuch pewnie już też niedługo zacznie skakać ekonomicznie😀
wątek zamknięty
xxagaxx to goodi w takim razie do jutra. ; D
ehh znów będę obrabiać milion zdjęć. ; D
czego się nie robi dla BHT <3
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
16 kwietnia 2011 21:50
Klami, cóż za jad z Ciebie bije,ciekawie kiedy i czym nadepnęłam Ci na odcisk.have fun.
wątek zamknięty
16 kwietnia 2011 21:55
Klami pfff, takiego ślicznoty to nigdy nie można żałować! Jego budowa i pysk podobają mi się do bólu 😎

No więc, Belfast tak wyrażał swoje niezadowolenie z nadmiaru ćwiczeń

ale bywało też tak 💘

tu moja noga niestety żyje swoim życiem 🙄
wątek zamknięty
xxagaxx, mam nadzieję. 😉

montezuma, hehehe .... i znowu będzie marudzenie.  😉

Strucelka, aj tam aj tam.
Wow... jaki Belfast wygimnastykowany, ale złośnik. Na ostatniej focie super wygląda, taaaaaaki napakowany.
wątek zamknięty
Strucel Prawie jak hucułka przerobiłaś razem z trenerką na prawdziwe sportpony! Respect dla całej waszej trójki! Mój siwy buntuje się dokładnie tak samo! 😁
wątek zamknięty
16 kwietnia 2011 22:26
Klami oj wygimnastykowany jest porządnie 😁 a ja mu jeszcze masaż i stretching funduję 🤔wirek:

Mo B. :kwiatek: mam cudownego konia i wspaniałą trenerkę, staramy się, żeby to wszystko miało ręce i nogi i żeby progres był 🙂

to jeszcze tylko parę z rozprężenia

i takie z boksu 🙂

wątek zamknięty
Karla gratulacje, fajne konisko, powodzenia w pracy 🙂
juliadna siwy po prostu cud miód  😍
Atamanka bajeczne! Też mi się marzy taki spacerek, ale niestety póki co mogę zapomnieć... Nie ten charakter 😉
Klami daje ogr w górę, daje. Nic, tylko się cieszyć.
angie560 no wreszcie żeś pokazała Rudą na re-volcie  😁 Czekam na więcej 😉
Lov ten Twój młody to widzę urodzony zabójca  😁
Strucelka wygimnastykowany kucyk, no co  😁

Ja dzisiaj miałam absolutnie dzień geniuszu jeździeckiego, co mi się rzadko zdarza... Być może w efekcie podłoża, które wreszcie, wreszcie znormalniało  😵
I o ile miałam lekkie obawy, że po wczorajszych akcjach Muskat będzie niechętny i sztywny, to przeliczyłam się... Koń całą jazdę mega luźny i współpracujący... Więcej takich dni poproszę!
To tyle tytułem wstępu, a teraz zdjęcia  😁

Rozgrzeweczka

Jakieś mało ogarnięte "rozbujanie" konia w galopie  😁

I na koniec mały portrecik, a co.

Jutro rano niedzielny terenik  🏇
No to się rozbujamy, jak mawia nasza pani trener  😁
wątek zamknięty
Strucelka, a cóż to kazałaś robić biedakowi, że się zdenerwował? 😉 😉

Powiedzcie, czy Wasze konie męczą się jeszcze z zimowym futrem? Ja nie wiem czy w nocy jakieś przymrozki są czy co (a stoi w otwartym boksie), bo my jeszcze w kudłach- szczególnie na brzuchu. Ani to to ładne, ani pracy nie ułatwia. Ale... ciesze się, bo Flasiok odzyskuje powoli kondycję po zimie. Z pracą jest nawet lepiej, niż przed przerwą- zaczął w końcu chłopak ruszać trochę tymi łapami i nawet, nawet uruchamia czasami tylną cześć swojego 5-metrowego ciała. Za to ja się muszę ogarnąć, bo nie panuję kompletnie nad swoimi nogami 🤔

A tak w ogóle to większy koński skarb nie mógł mi się trafić 💘

wątek zamknięty
Atamanka faktycznie piękny ten Wasz portret, Argos wyszedł bezbłędnie. (żeby nie było ty też)
Lov normalnie Kiler 😎 Czekam na foty z Tobą na grzbiecie 🏇
Strucelka drugie zdjęcie z pierwszego zdjęciowego posta mnie zabiło, on serio powinien iśc do Wyższej Szkoły Jazdy 🤣
wątek zamknięty
16 kwietnia 2011 22:57
wendetta nie męczę się z zimowym futrem, bo ogoliłam 😁
Co do ćwiczeń - mieliśmy praktycznie godzinny trening z dr Markowskim, więc oprócz chwilowych przerw na stępa cały czas coś ćwiczyliśmy - trawersy, ciągi, dodania-skrócenia, przejścia, galop-kontrgalop, dodania i skrócenia w galopie, lotne zmiany nogi, więc było tego trochę 😉

xxflygirlxx taa, on chyba minął się z powołaniem 😎
wątek zamknięty
Strucelka ale ci sie sport pony zrobilo  😉

xxmalinaxx Muskacik lapie forme po zimie i pokazuje rozki ?  😁

Oprocz takich dni jak piatek (najpierw siwy wskoczyl mi na noge z ogromnym impetem a jak juz wsiadlam to od poczatku jazdy bunt i tupanie nozka) to naprawde kocham mojego konia i jestem w szoku jakie mozliwosci on kryje w sobie. Dzisiaj to Witold frunal nad ziemia w galopie  😍
wątek zamknięty
Strucelka  👍 cudownie się na Was patrzy
wątek zamknięty
Strucelka.... 😜 Co zdjęcia, to większy postęp! Świetnie, jak tak dalej pójdzie, to ja nie wiem, jakiego konia Ty będziesz miała za powiedzmy rok 😍
xxmalinaxx dzięki! Fajnie to u Was wygląda, widać, ile pracy w niego wkładasz 😉
wendetta mój też jeszcze kudłaty, w prawdzie stał całą zimę w stajni angielskiej, więc trochę zarósł. Ładne zdjęcie, taki długi się Rudy wydaje 🤣
xxflygirlxx dzięki! Arek taki nafukany, jak zwykle w nowym miejscu 😁
wątek zamknięty
Misia taa... Te rogi to ja średnio co dwa dni spiłowywać muszę, bo za długie by urosły  🏇 Stąd tereny, niechże się konisko "wywiosenni" i wybiega, potem mniej głupich pomysłów mu po łepetynie chodzi na ujeżdżalni 😉
A propos Witolda, zdjęcia prosimy  :kwiatek: Tak lubię sobie na Was popatrzeć 🙂

Atamanka dzięki  :kwiatek: No nie zaprzeczę, że praca jest, ale sądzę, że wcale nie większa niż u innych... Poza tym jakoś nie czuję tych żmudnych godzin klepania jednego i tego samego, bo nie chce wyjść, raczej uskrzydlają mnie te krótkie chwile, kiedy wszystko się udaje 😉
Ten koń ma po prostu w sobie coś takiego, że nieważne, co z nim robię, i tak czerpię z tego radość.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.