Śląsk

Mi pasuje ta 13, bo nie wiem o której mi do kuca wetka przybędzie rano (chyba, że nie będzie), a z kolei o 16 muszę się zwijać, bo mam trening na jamnej 🤣 jak na złość wszystko na wtorek, ale będę na pewno! 🙂
Auto zostawiam zawsze pod blokiem rodziców przy parku od strony stadionu, ale można zostawić pod lidlem na tysiącleciu, albo pod innym blokiem bliżej wejścia głównego 🙂 natomiast można też wjechać do parku, ale to jest piątka chyba i nie wiem jak z miejscem będzie.
Przepraszam za post pod postem. Czy ktoś poza calore jest już na pikniku? Bo ona biedna sama tam chyba czeka, a ja bede może za 3 godziny dopiero.
Na szczescie przyjechalam z rodzicami wiec nie jest tak zle 😉 ale zaszalalyscie z ta data :p
edit. Cudow tu nie ma. Byly skoki dzieci, potem doroslych, cale 3 konie startowaly. Byla przerwa i poszlam cos zjesc i przegapilam wiekszosc westernu. Znowu byla przerwa, przejazdzki i konkursy dla dzieci i ma byc ujezdzenie ale znowu poszlam jesc. Dla dzieci jest duzo atrakcji, ludzi sporo, ale w sumie nudno troche 😉
A to nie dopiero za tydzień?!  😵
A to nie dopiero za tydzień?!  😵

ja byłam pewna, że we wtorek, także wiesz  🤣
Nie no, pisze jak byk 14 września. Chyba muszę iść do okulisty 🤣
gdyby kogoś interesowało, to w M1 w Czeladzi na pasażu jest jakieś stoisko "indiańskie" i mają tam bluzy z końmi, ładne, nie jakieś szkarady 😉 takie cienkie bluzy z długim rękawem. o ceny nie pytałam, ale pewnie sobie policzą sporo :/
Jak z Dworca Autobusowego w Katowicach najprościej dojechać na Expo Silesia w Sosnowcu?
wyszło mi, że najlepiej 808 ze Skargi w Katowicach. to jest zaraz koło dworca, na pewno znajdziesz. wysiadasz na Zagórze Expo Silesia. tylko u nas nie zawsze zapowiada przystanki w autobusie :/

rozkład 808 (możesz sobie na mapie też obejrzeć trasę)
Dziękuję bardzo!  :kwiatek:
nie ma sprawy 🙂 tu masz jeszcze cennik. i tak musisz chyba kupić na 2 strefę. i lepiej zaopatrz się zawczasu w kiosku, bo u kierowcy to różnie bywa 😉
O, super! Ogromnie mi pomogłaś  :kwiatek:
cześć, czy znacie kogoś do werkowania kopyt z okolicy gliwic? mam takiego pana, kowala, ale chciałabym skonsultować stan kopyt moich klaczy z kimś innym
Pytaj raczej w wątku "stajnie na śląsku", więcej osób zagląda 🙂 Możesz napisać do kasik czy mogłaby podjechać. Bardzo, bardzo polecam, ja jestem mega zadowolona od kiedy nam robi kopytki 😉

Edit. Co prawda nie okolice Gliwic, ale pytaj 🙂
ktoś może korzystał z tego przybytku? 😉

http://www.miss-fit.pl/index.php
Wygląda fajnie, ale dla mnie za daleko, żeby skorzystać 😉 Dla wszystkich dzieciatych polecam za to salę zabaw dla dzieci, obok zwierzyniec z mnóstwem różnych gatunków i park linowy dla dzieci. Dla rodziców restauracja, obok również ośrodek jeździecki-czyli wszystko co potrzebne do szczęścia końskiej rodzince z dzieciakami:
http://www.alele.pl/index.php?id=1
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
27 grudnia 2014 20:41
ktoś może korzystał z tego przybytku? 😉

http://www.miss-fit.pl/index.php

Ja swego czasu chodziłam na pole dance, areobox i siłownię (treningi obwodowe) 🙂
i jak ci się podobało? ogólnie podoba mi się wszystko, jeśli patrzeć na stronę www, ale trochę przeraża mnie ten opis, że od kobiet dla kobiet i wystrój też w kobiecym stylu 😁 nie wiem, czy to wada czy zaleta 😉 najbardziej zależy mi na siłowni i może jakichś zajęciach z fitnessu. dużo zwykle było osób na różnych zajęciach? ile jest maszyn na siłowni, bo na zdjęciach wygląda, jakby było po jednej z każdego typu? 😉 możesz coś powiedzieć o trenerkach? może być na pw 😉
Jakim tramwajem gdzieś z okolic PKP dojadę pod NFZ w Katowicach? 👀
ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
28 stycznia 2015 13:52
Pod sam NFZ nie dojedziesz. Możesz jechać każdym tramwajem, który jedzie Gliwicką (w stronę Chorzowa) i wysiąść na skrzyżowaniu  z ul. Wiśniową i potem tą Wiśniową z buta pod wiadukt i do góry prosto na osiedle Witosa, oczywiście jeśli mówimy o NFZ na Witosa, a nie tym na Kolejowej.
O dzizas. Tak to jest jak się pisze szybko... Sprawdziłam - chodzi mi o NFZ na Kossutha. Orientujesz się może co jeździ w okolice tego NFZ?
Sankaritarina, ja się nie orientuję, ale jak tu wpiszesz adres, to wyskoczą ci wszystkie najbliższe przystanki 😉

http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=mapa
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
28 stycznia 2015 18:17
Ulica Poniatowskiego w Katowicach jest w centrum czy raczej na obrzeżach? Innymi słowy - da się tam zaparkować auto, czy lepiej zostawić gdzie indziej i dojechać komunikacją miejską?
Możesz próbować, ja bym chyba wolała zostawić auto i lecieć pieszo :P Zależy co chcesz robić, o ile się nie mylę parking pod galerią katowicką jest darmowy na 3 godziny, a przynajmniej był jeszcze miesiąc temu, ale to Katowice 😉
28 stycznia 2015 18:35
Robię tatuaż, raczej zajmie o wiele dłużej niż 3 godziny, raz w życiu byłam w Katowicach i to tylko przejazdem więc zupełnie nie znam miasta  😉 A lecieć pieszo najlepiej skąd?  🙂 (tzn gdzie mogę zostawić samochód na dłużej, żeby był bezpieczny i nie spłukać się przy tym doszczętnie?  😉 )
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
28 stycznia 2015 19:04
smarcik, kilka lat temu były szanse na miejsce na ul. Adamskiego, a na ul. Ceglanej jest Alma i  poradnia/ szpital. Między nimi jest spory parking no i przed Almą oczywiście też

zaznaczyłam te dwa parkingi na czerwono
to nie bliżej będzie pod dworcem albo galerią zostawić? btw, tam jest jeszcze ten parking pod dworcem od strony pl. Szewczyka?
Kurczę za to mi ciężko powiedzieć, bo ja w ogóle jak mam do centrum Katowic jechać to wolę auta spod domu nie ruszać, serio 😁
28 stycznia 2015 19:36
Te parkingi są akurat bezpłatne. ja też najczęściej jadę albo autobusem, albo zostawiam auto na jakimś osiedlu
28 stycznia 2015 20:56
safie dziękuję  :kwiatek: Spróbuję ogarnąć te parkingi, a jak nie to może właśnie na osiedlu znajdę jakieś miejsce  😉 Przejść się kilometr czy dwa to nie problem, obawiam się tylko, że mogę się zgubić  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się