Konie zimnokrwiste i pogrubiane

Wiesz co Karolu ? Belka jest niska(155) ale Rapsodia to wyrostek jest ma 165-7 w kłębie 🙂

wiec w sumie to niewiem xd
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem
no to Rapsodia duża, a do Belki 3 cm nam brakuje 😉 ale że mamy dopiero 2,5 roku to jeszcze ją dościgniemy 😉 Ładne klaczki
no spora jest nie powiem 😉 a dziekuje 😉
Czytał ktoś : http://www.hippoland.abc24.pl/default.asp?kat=5359&pro=91247  ? Warto kupić?  :kwiatek:
W końcu u nas napadało więcej śniegu (i już się topi...), więc gruby siwy dziś hasał, hasał... 😉 Póki co nie bardzo mamy gdzie jeździć, więc zawiązuje tłuszczyk, a przy okazji obrasta futrem jak niedźwiedź na srogą zimę 😁
Jako, że mnie nie było w stajni, dostałam foto od forumowej Pumcass :kwiatek: i się z wami podzielę

Dziwne miny:

ech, nie mogę się doczekać, kiedy w końcu mu grzywa porządnie odrośnie 😉
harja, ostatnie najlepsze 🙂 a grzywa odrośnie szybciej niż myślisz. Jakoś bodajże w maju albo czerwcu musiałam ściąć Siwej grzywę na zero, a już ma okropnie długą. Pora zabrać się za przerywanie 😎
kittajka, pocieszyłaś mnie 😀
harja Alga zgapiła od was warkoczyk, choć jej jeszcze nie jest taki długi 😉
harja ten twój grubasek jest boski, nie mogę się napatrzeć na niego 💘
karol870119, w takim razie witamy w krainie jednorożców 😁 i prosimy o fotki 😀
harja oczywiście wyślę jak ktoś ją z grzebieniem dorwie... :P Bo ja jak przystało na prawdziwego faceta nie za bardzo lubię rozczesywać grzywy etc. i najchętniej zrobiłbym Aldze irokeza bo mi się podobają... niestety wszyscy znajomi by mnie wtedy zamordowali, dlatego czekam, aż ktoś z nich przyjedzie wyczesać Algowe loki 😉 - wtedy zrobię zdjęcie z tym warkoczykiem z grzywki 😉 a, że Twój siwek b. ładny to już się nie będę powtarzał 😉 Uwielbiam konie w jabłka 🙂
harja uwielbiam Was  😍 😍
Wszystkiego Najlepszego z okazji świąt i szczęśliwego nowego roku życzy Piotrek i Karuska 🙂
Ja z moim grubaskiem składamy Wam najlepsze życzenia świąteczne, spełnienia marzeń i wszystkiego czego zapragniecie  😉
harja po prostu ubóstwiam *o* Zakochałam się no ;p Nie zdziw się jak kiedyś ze stajni zniknie w dziwnych okolicznościach 😀
karol870119, trzymam za słowo 🙂
anita333, odkąd go tu pokazałam mam się na baczności, więc łatwo nie będzie 😉

Jak tam wasze grubasy? Siwemu udzieliła się świąteczna atmosfera, przymula, odpoczywa i JE! No i zrobił mi najlepszy prezent - nie wytarzał się w kupie (jak to ostatnio ma w zwyczaju) udając czyściocha 😁

MajaK, swietnie sie prezentowalyscie! tina to kon do show urodzony! 😀
Spokojnie dziewczyny macie tu prawie kopię siwka harji  😀
http://allegro.pl/ogier-zimnokrwisty-siwy-szpak-i2819803002.html

fuj jak mozecie!!! jak mozecie porownywac tego dziada do najpiekniejszego konia na forum. fuj! ja mu to powiem jak bede go kradla, ze do takiego dziada go porownalyscie!
harja, ach to jego oczko do podrywania babeczek!
z tym najpiekniejszym to nie przesadzajmy, ale - hahaha - rozwaliłaś mnie 😀
harja, Siwy jak zwykle rewelacyjny 😍
A u nas sporo zmian. Z gorszych, to zdiagnozowaliśmy u Malawii szpat w prawym stawie skokowym, a z lepszych, to w sobotę zmieniamy stajnie. Siwa będzie teraz mieszkać z samymi zimnokrwistymi 😜
I jeszcze zimowa Siwka
kittajka,nieprzyjemna wiadomość, mam nadzieję, że nie jest on bardzo poważny i długo nie będzie..
Fajnie będzie mieszkać, niemal wśród "swoich" 🙂 siwy też mieszka z grubasami, w hodowli mojej znajomej, daj znać jak poszła przeprowadzka i oczywiście fotki!
Tak patrzę i patrzę na to zdjęcie Malawii i muszę powiedzieć, że nochal ma stworzony do buziakowania go 😁 I wiecznie czysta! Wygląda pięknie 🙂
harja, ważne że wiem co jej jest i jak dbać o nogę. A co do jutra, to ja już jestem strasznie zestresowana jak Siwa to zniesie. Za to wiem, że będzie miała świetną opiekę, wielki boks i własny padok 😁 A fotki będą na pewno.
pfe, siwa to sie tu nie nadaje, bo wcale a wcale jak zimniak nie wyglada!
przykro mi z powodu szpatu 🙁 :kwiatek:
To może by zmienić nazwę tematu na konie zimnokrwiste i pogrubiane? 🙂
pfe, siwa to sie w espekach powinna udzielac, a nie w pogrubianych czy zimnych, czy jakichs takich. o!
Z niej taki espek, jak ze mnie baletnica 😁 Na zdjęciach to może ona wychodzi szczupło, ale na żywo, to kawał kabanosa jest. Jak się ją postawi obok zimnioka, to różnica jest niewielka, tyle że nogę ma szczuplejszą. Zresztą niedowiarków zapraszamy z Siwą w odwiedziny 😎
sp to może byc doslownie wszytsko. Od xxoo z hanowerem po ...doslownie wsio. Wiec czemu nie sp. Ja to się smieje ,że mój Hultaj gdyby nie wpis ,że kuc to mógłby miec wpisane do paszportu sp. Matka pól hucuło koniko polski po KF a tata malopolak. Wpisane ma kuc a ma 148 cm. A wracajac do zimniaków to  🙁 ja nie wiem co dalej i jak dalej bedziemy leczyć moja Kaskę, zawsze okaz zdrowia a tu....kulawizna, rtg, usg i...eh szkoda konia , muszimy dzialac dalej, po Nowym Roku beda konsultacje z innymi wetami. Bajeczka zas pieknie dochodzi do siebie po wycięciu guza, cały czas czekamy na wyniki z laboratorium, powinny juz byc , no ale wiadomo swieta , Nowy Rok.
Faza, ona nawet ma w paszporcie sp. Kiedyś powiedziałam znajomemu hodowcy, że ona to sp i reakcja była mniej więcej taka: "Sp?! Z taką nogą?!" 🤔zczeka:
My już po przeprowadzce. Wszystko wyszło ok. Jak ją zaprowadziłam na miejsce, to i Siwa i konie właściciela stajni zrobiły wielkie oczy, postały z pół minuty jak posągi, po czym wszystko wróciło do normy. Nie ma to jak opanowanie zimnioków 😁 W stajni od razu zabrała się za siano, nawet pozować do zdjęcia nie chciała, tylko takie udało mi się zrobić: [url=https://picasaweb.google.com/102782425428657577112/29Grudnia2012?authkey=Gv1sRgCKOMkKyi9e2-LQ#5827356479621244178] klik [/url]
Klusek jak to Klusek - zima się dobrze nie zaczęła a on już wypatruje nowej trawy na horyzoncie  😂
Nowy domek najwyraźniej mu służy, jutro będzie tuptał z nowym kolegą - mam nadzieje że kantar zniesie zabawy 🙂
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
30 grudnia 2012 22:07
Tak czytam i czytam jak wy wszyscy wciąż się tym koniem harji zachwycacie, ja też się niby zachwycałam ale już dość.
harja wybacz ale przejrzałam na oczy, twój koń, wybacz jest no delikatnie mówiąc brzydki i jako że mam dobre serce chętnie Cię od niego uwolnię, niech będzie moja strata 😁, nawet mogę po niego pojechać i bardzo szybko go zabrać 😉 żebyś już więcej nie robiła sobie nim obciachu i wstydu 🙂.
Biczowa, co zrobić, przypałętał się, a, że szkoda mi się go zrobiło i głupio było wywalić, to został, najwyżej nie będę go już więcej pokazywać, co by rzeczywiście sobie obciachu nie robić. Ale jeśli kiedyś nie wytrzymam psychicznie z tą jego brzydotą, to się zgłoszę do ciebie, skoro już się zaofiarowałaś, tylko później nie miej do mnie pretensji, że do żadnego pensjonatu nie chcą was przyjąć 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się