Witam,
Czytając wątek o terenach wpadłam na pomysł, żeby zorganizować jakiś wspólny rajd. Oczywiście termin lato 2011 ale warto już się zacząć zastanawiać nad odpowiednią organizacją. Jako że jest sporo osób ze śląska okolic Krakowa i ogólnie południowej Polski chyba najodpowiedniejszym miejscem będzie Jura Krakowsko-Częstochowska. Czy byłby ktoś chętny na taką imprezę? może znacie jakieś ciekawe miejsca które można po drodze odwiedzić? I ogólnie co sądzicie o takim "wspólnym" rajdzie?
edit. rok 😡
Witam,
Czytając wątek o terenach wpadłam na pomysł, żeby zorganizować jakiś wspólny rajd. Oczywiście termin lato 2010 ale warto już się zacząć zastanawiać nad odpowiednią organizacją. Jako że jest sporo osób ze śląska okolic Krakowa i ogólnie południowej Polski chyba najodpowiedniejszym miejscem będzie Jura Krakowsko-Częstochowska. Czy byłby ktoś chętny na taką imprezę? może znacie jakieś ciekawe miejsca które można po drodze odwiedzić? I ogólnie co sądzicie o takim "wspólnym" rajdzie?
zaraz Cię zjedzą za takie rzeczy 😉
ohh sory myślami jestem jeszcze "w lecie 2010" już poprawiam 😀
fajny pomysł. Gdybyście się wybierały nad morze z chęcią bym dołączyła. Dajcie znać jak coś 😉
Dodo oj tam zjedzą, ja chętnie popodróżuję w czasie 🤣
Ja jestem za! Ode mnie ze stajni byłoby parę dziewczyn (czy średnia wieku ma znaczenie ? :hihi🙂 Mamy "obcykane" fajne trasy na południe, gdzieś do Mirowa - Ogrodzieńca. Kilka osób musiałoby znać wcześniej termin (urlop). Miejsca noclegowe dla ludzi i koni też są. Proponujcie - coś wybierzemy demokratycznie 😉
Bardzo bardzo bardzo chętnie wybrałabym się ze Zgidziorem. Fajnie, że już padł pomysł, bo muszę uzbierać soie kasę na taki wypad. No i załatwić urlop.
jak znam życie nic z tego nie wyjdzie jeśli termin, miejsce, trasę itp. się pozostawi do uzgodnienia z forumowiczami.
ElaPe, miejsce zaproponowałyśmy - Jura 😉 (dyskusja rozpoczęła się w wątku
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,114.msg809534.html#msg809534 ) a co do terminu : jeszcze do wiosny daleko, ale pomarzyć można, nieprawdaż 🙄
i na marzeniach i wiecznych uzgadnianiach a potem na rezygnacjach się skończy - choc oczywiście każdy będzie jak najbardziej za 😉 w tym i ja też.
A ja czuje że 8-10 osób spokojnie się zbierze
jak mi ktos konia pozyczy to jade 😎
ElaPe, Ty to pesymistka jesteś, no! :P
Zróbcie rajd przez Pustynię Błędowską lub bardzo bliskie okolice, a do Was dołączę 🙂.
wydaje mi się ze trasa do ustalenia, tym bardziej ze miejsca na jurze są właśnie specjalnie dla turystów z końmi, niektóre stajnie dysponują nawet 15-20miejscami dla turystyki konnej.
A da ktoś konia? :P
a dam 😎
jak mi ktos konia pozyczy to jade 😎
a pożyczę 💃
Aquarius, to nie jest wykluczone 🙄
Ja bym była chętna, a jeżeli będzie się fajnie zapowiadało to ode mnie 2-4 osoby 🏇
A ilu dniowy ten rajdzik ??
no pomysł fajny tylko ja konia nie mam i u mnie to tylko weekendowy by wchodził w gre
W sumie jak mamy się zebrać z różnych miejsc (Ci oddaleni o ponad 100km) to fajnie by było spędzić już więcej czasu w siodle. Przynajmniej 3-4 dni.
Myślę, że około 3-4 dni . Można zrobić coś w rodzaju sztafety : jedni jadą jakiś tam odcinek - spotykamy się wieczorem itd. itp. 🙄, albo jedziemy kilkoma "mniejszymi" grupami i spotykamy się w punkcie X wieczorem itd. itp 🙄.
Edit. Fatamorgana mi w myślach czytasz kobieto 😲
Proponuje 3-4dniowy bo dłuższe to zaczynają się nudzić a krótsze znowu mogę być niewystarczające, co do koni to ja mogę mieć jednego dodatkowego, wszystko do uzgodnienia najlepiej na priv
edit.
Jeżeli mielibyśmy robisz jakieś grupy to dobrze by było gdyby w każdej grupie były osoby znające teren, z doświadczenia wiem, że na Jurze łatwo się zgubić :P nawet idąc oznakowanym szlakiem 🙄 więc to chyba nie jest dobry pomysł.
Termin może weekend majowy to są 4 dni sobota-wtorek więc wystarczająco dużo czasu do zwiedzenia jakiegoś obszaru Jury, i pewnie większość osób ma wolny długi weekend, i np zebrać się na miejscu w piątek wieczorem i mieć już całą sobotę do jazdy 🙂
Tylko kto się piszę na "przewodnika". Kto zna Jurę?
ja mogę podjąć się zorganizowania noclegów i opracować trasę, pomogę również zorganizować transport jeśli ktoś będzie chciał. Czy plan wypali czy nie ja zabieram dwa konie 🤣
furmanka No to zostałaś przewodnikiem rajdu 🤣
Nie no, najpierw zobaczymy ile chętnych, a z czasem reszta.
Siss nawet jakby co w trójkę się objedzie 🏇
No to już szóstka 🙂.
Siss, przemyślę sprawę, w razie czego na pw pisz, żeby nie było 🍴
Edit: Jedna bardzo ważna rzecz mi się nasunęła: Wymagana pełnoletniość dla chętnych uczestników rajdu - co wy na to?
pełnoletność to dobry pomysł...
No to trzeba zacząć zbierać zapasy .... 👀 😜