Kiedyś Ranne Ptaszki, Nocne Marki czyli jak mija wam dzień
Powiedzcie mi... jaki jest sens walenia petardami już teraz????
No właśnie, do szału mnie to doprowadza 😫
Ktoś, to kicha, życzę by lepiej było!
Ja pisze z KOM w pozycji horyzontalnej, z ciepłego łóżka, olewala schematy i zaraz idę spać😉 rodzice już pojechali, pojedlismy, zagraliśmy w Wiochmena. Na wsi cisza jak makiem zasiał, nawet bym sie nie zczaila ze Sylwester😉
Dobranoc!
Dobry. Skończył się parszywy 2013. Sylwestra przespałam. Nie mam kaca. Nie beczałam z samotności. Odpoczęłam. O!
Nie widzę żadnych przesłanek, aby spodziewać się, że rok 2014 będzie pod jakimkolwiek względem lepszy... I nie tylko o przesądy chodzi! Ogólnie, odniosłem wrażenie, że impreza - po kanonadzie dookólnej sądząc - była jeszcze słabsza niż w zeszłym roku. A to znaczy, że kryzys wciąż jest z nami...
Ja mam przesłankę. Suma cyfr w 2013 była 6 a teraz będzie inna - szczęśliwa. Pozwól mi jedno przedpołudnie się tym cieszyć. 😕
p.s
W grudniu 2013 umarł najbliższy mi człowiek. Dla mnie już nie może być gorzej. Taka granica.
Tania, przykro mi z powodu tej straty 🙁
U mnie z kolei nowy rok nie może być lepszy od 2013, mam więc nadzieję, że będzie po prostu spokojny i stabilny.
Wstałam o 13 po dwóch fajnych imprezach i chyba spędzę dzień w szlafroku 🙂
Ja jednak mam nadzieję, że powiedzonko, że "jaki Nowy Rok, taki cały rok" nie jest prawdziwe. Mój koń dziś tak podminowany po wystrzałach, że nasz codzienny spacer w ręku do bezpiecznych nie należał. Dziękuję za taki cały rok 😉
A poza tym, lajtowo. polatałam na odkurzaczu, a narzeczony zaraz zabiera się za obiad, który za mną chodzi już od tygodnia 🙂
maleństwo, "narzeczony"? Czyżbyście się zaręczyli?
Gdzieś tam po drodze wpadło 😉
maleństwo, o proszę, no to wielkie gratulacje!! Dawaj do wątku ślubnego jak ustalicie datę 🙂
A, dziękuję. Ślub będzie mały i skromny, bez tych wszystkich szałowych przygotowań, więc nie bardzo będzie się czym chwalić 😉
Dzionka, ja jeszcze w szlafroku też, i tak bym chciała do wieczora...
Ale nie ma lekko, na 16 tesciowie przyjadą z prababcią Lwa, wiec już upiekłam sernik i tyle odpoczywania
Ja też chrzanie taki cały rok jak mam piec dzień w dzień ciasta;]
Maleństwo super!
maleństwo, no i fajnie, takie też są super 🙂
sznurka, no u mnie też się niestety skończy szlafrokowanie wizytą u teściowej na obiadku - nie powiem, żebym bardzo chciała tam iść 😉 Ucałuj Lewka i miłego dnia 🙂
Dzionka, ucałuję jak tylko wstanie!
Ja bym chętnie gdzies pojechała, ale mechanicy udupili nas z autem, miało byc gotowe na wieczór poniedzialkowy a nadal nie mamy...
Tesciowka dobrze gotuje? baw się!
Zsiadłem z konia tak rozluźniony, że chyba zaraz zasnę...
Wywinęliśmy się z obiadku, jednak za bardzo umieramy jeszcze 😁 Tak więc idę zaprawiać mięcho.
Łuhu, sylwester w dwójkę to jednak fantastyczna sprawa. Był szampan, trochę strzelania ale przede wszystkim wygodne łozeczko, film, i przesadna ilość żarcia jaką wyprodukowałam.
Idąc za ciosem właśnie wyjęłam z pieca 2 wielkie pizze i o dziwo wyszły mi takie same jak w pizzy hut. Szkoda tylko, że nie przemyślałam ilości ciasta i teraz nie ma kto tego pochłonąć. Ktoś jest głodny może?
Tania bardzo współczuję straty i liczę na to że 2014 będzie dla Ciebie łaskawszy. Dopinguję Cię szczególnie bo jesteś jedną z tych osób które dodają temu forum uroku i specyficznego humoru.
Ramires, głodna nie,ale przepis chętnie...
obiecaliśmy sobie,że dziś idziemy spać o 22,mam nadzieję,że się uda,bo ostatnio spaliśmy po 5 godzin :/
kto jutro pierwszy się melduje? 😁
Ktoś http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/pizza/cienka_chrupiaca/przepis.html przepis prostu jak drut i wychodzi smaczna tylko według mnie niecałe 15 minut w piekarniku spokojnie starczy bo inaczej wyjmiesz węgielek. Z drożdży instant wyszła mi taka stricte włoska, ceniutka, natomiast z normalnych puszysta jak właśnie ta z pizzy hut. Generalnie polecam przepisy z tej strony bo zawsze wychodzą, a mistrzem kulinarnym nie jestem. (np. Chilli con carne 😍 ) Smacznego!
a gdzie normalne drożdze się kupuje? 😡 nie śmiac się 😵
No takie mam na myśli, w spożywczakach są raczej bez problemu. Instant są w proszku.

😁
ok,a ile mam ich dać?
i dzięki 🙂
przelicznik to coś koło 7g instant = 25g świeżych 😉
Ktoś, w biedronce są drozdze, w okolicach masła😉
sznurka, o,widzisz,przyda się.🙂
odmeldowuje się,bo i tak już po czasie 😉
Ktoś markuje? Ja się uczę do kolokwium 🙂
A ja jestem wlasnie zlapalam dolka, bo uswiadomilam sobie jak malo czasu zostalo, a jak duzo syfu czeka mnie na uczelni. Tyle wiedzy a checi tak malo. Powodzenia Dzionka, ide przespac ten problem 💃
Ramires, ja też już idę spać, nie wchodzi mi nic do głowy :/ Powodzenia z ogarnianiem syfu 🙂
chyba tylko ja na polu bitwy! 🙂
wlasnie wrocilam z 4 dniowej imprezy Sylwestrowej... chyba juz nie mam sily na takie balowanie dzien w dzien ! 😉 ale byli zdecydowanie zacnie 😀 !!