Monika228 brałabym full, nie mam akurat tego konkretnego modelu, ale mam inne i sprawdzają się od kilku lat naprawdę dobrze. Wystarczy je przetrzeć i wyglądają jak nowe.
Już pytałam i nie dostalam odpowiedzi, ale skoro minęło troche odi koedy KaWal wprowadziło swoje produkty na rynek to moze jest więcej osob ktore zdążyły wyrobić opinię. Co sadzicie o tych oglowiach? Ktoś ma, moglby sie podzielić opinią? Jaka skóra, jakość, szycia, cena do jakości? Bede wdzieczna za informacje 🙂
Mam zagwozdkę. Nasze aktualne ogłowie jest strasznie brudne. Jak się paski zapina to sporo brudu na rękach zostaje. Jest takie jakby wyjęte z oleju i tak zostawione, ta skóra w dotyku taka klejąca strasznie. Próbowałam mydełkiem glicerynowym, ale niewiele to dało. Macie pomysł jak takie ogłowie doczyścić?
Miałam takie wodze i wyczyściłam je piaskiem - ale mnie na nich nie specjalne zależało. Może w jakąś ligninę zawiń, by wilgoć wciągnęła i resztki z oleju.
faith Ja czuje ogromną różnicę, w nachrapniku angielskim konisko chodziło ok, w szwedzie beznadziejnie, a teraz mega fajnie. Jednakże mój koń ma bardzo uwydatnione kości w miejscu gdzie leży nachrapnik i każdy go obcierał do krwi, a podkładki nie pomagały. Teraz nie ma ucisku i widać, że konisko zadowolone ze swobody. 😉
faith posiadam ogłowie od pana Marka w typie micklema. Choć byłam sceptyczna to się skusiłam i moich kopytach z HS sprawdza się doskonale. Wędzidło jest stabilne do tego jego działanie przekłada się na potylice i nos dzięki czemu w razie mocnej reakcji nie ma efektu ''odbicia'' od wędzidła. Tylko w moim odczuciu ogłowie potęguje działanie kiełzna. Z pewnością zakupie kolejne takie ogłowie bo klasyków brak w pace.
Z racji, że mój najukochańszy naczółek kucyk Książę unicestwił zmuszona jestem poszukać nowego. Nie wiem sama w jakim kierunku powinnam patrzeć czy zostać przy bizantyjskim przepychu czy jednak nie co inne klimaty Wczoraj ubrałam mu z ciekawości bardzo ładny naczółek Horze, ale niestety Full jest za mały na wiadrogłowego kuca. Czy ma ktoś pomysł i podpowiedź w czym było by mu ładnie? Ten Equi-Platon to był strzał w 10 moim zdaniem.
Klami, nie wiem czy cię to urządza, ale PS of Sweden ma, nie wiem tylko czy ich system zapinania naczółków jest kompatybilny ze wszystkimi standardowymi ogłowiami.
Klami, weź tego fulla, wyślij do p. Marka, przedłuży Ci go w dwa dni. Mi przedłużył już 2 naczółki, dokładnie tyle, ile chciałam. Szybko, sprawnie i rewelacyjne wykonanie.
Klami, jakby co to ja pod koniec miesiąca wybieram się do Szwecji i zamierzam zahaczyć o ich sklep po kilka rzeczy więc mogę wziąć jedną rzecz więcej 😉
Koniuszek, w tym filmiku: od 3:28 masz pokazane jak to zrobić,