Ogłowia

Frans, Precelek, i Deborah,  czekam niecierpliwie  na zdjęcia  Waszych ogłowi  na modelach  🙂 🙂
harja, Ty to masz faktycznie  problem  z wielkością  ogłowi. Nie chcesz  zrobić  na miarę ?
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 marca 2016 12:35
Precelek a co oznacza naczółkowa wizja? 😁

Ja chyba też się skuszę na Pana Marka, bo mój Młody powinien mieć ogłowie COB i nachrapnik FULL 😵 więc zostaje mi ewentualnie jeszcze składanie ogłowia z BRa.
anai, wiesz, podobno nadzieja umiera ostatnia 😉 Łudziłam się, że dostanę coś fajnego już gotowego, tym bardziej, że nie potrzebowałam "na już", więc mogłam sobie spokojnie szukać - nie udało się, a już trochę ogłowi przerobiłam. Trzy razy się nacięłam na xfulle, więc teraz zawsze pytam o dokładne wymiary 😉 Ale znowu będę raczej musiała zrobić tak, jak mówisz, na wymiar... Jedno mam właśnie zrobione na wymiar, ale robiłam dla innego konia i na Siwego ma za krótki pasek od nachrapnika - czasem chodzi w nim bez - a naczółek jest na styk. Drugie zupełnym przypadkiem parę lat temu dorwałam od pana, który przywiózł je z Niemiec. Totalny szajs za grosze, ale na oko wydało się ogromne i faktycznie pasowało - wydłużone na niemal ostatnie dziurki, ale pasuje! 😉 I od tamtej pory nie mogę nic tak dużego znaleźć.... Całe szczęście, że mimo swojej szajsowatości jest dość wytrzymałe 😉

Pewnie to pytanie padło już sto razy - ale wiecie może jak mniej więcej obecnie kształtują się ceny ogłowi u Pana Marka, takie najzwyklejsze, z szerszym nachrapnikiem bez wodzy?
deborah   koń by się uśmiał...
15 marca 2016 16:35
350 zł bez wodzy 🙂
deborah, bardzo dziękuję! Kurczę, to wcale nie tak drogo! Bałam się mega zawrotnej ceny 🙂
Poszukuje posiadacza meksykana z lakierowanym nachrapnikiem 🙂 wiem,ze pare modeli schoko ma taka opcje i mocno mnie korci... Chcialabym jednak poprosic kogos o zdjecie jak to w rzeczywistosci wyglada. Z gory dzieki 🙂
Ha! Też będę zamawiać od p. Marka, teraz już tak na 100%. Ciekawe, co p. Marek na moją wizję powie. 😉
Jaram się jak nie wiem, trzeba było od razu zamawiać, a nie się bujać z gotowcami, teraz to się faktycznie cieszę, że będzie wymarzone i piękne. 💘
A tamto poprzednie kupione... jakoś jak teraz o tym myślę, to tak bez szału. 😁 Zwłaszcza po tym, jak się okazuje, że rozmiarowo dziwnie wypada. Mierzone na trzy różne konie oprócz mojego, w tym dwa noszące na co dzień cob, a ten trzeci - normalnie nosi full tej samej firmy, co to "moje" (tylko inny model) i wchodzi w niego bez łaski, a to też mu się wrzynało... Na tych cobach też paski od nachrapnika wypadały za blisko kości. :/
Ja chyba też z rozpaczy zamówię u Pana Marka... Mam nowe piękne ogłowie Horze, wszystko pasuje, nachrapnik się elegancko zapina, ale... Paski od nachrapnika włażą na kości jarzmowe  😵
No mam konia mutanta, no...  😤
Niestety zdjęcia mam "wysokich lotów":

Założę jeszcze raz Hooksa Aurorę, jak w nim też paski będą włazić w oczy, to chyba zwariuję  🤔wirek:

Ciekawe, czy Pan Marek by mi nachrapnik przerobił?
Dziewierz, o, widzę, że masz ten sam problem, co ja ostatnio. 😁

Dzwoniłam nawet do p. Marka spytać, czy może mi pomóc - na początku nie był zbyt chętny do tego, żeby brać się za nieswoje ogłowie. 😉 Potem powiedział, że no dooobraaa, to mogę je przywieźć i coś wymyśli, ale to było po tym, jak powiedziałam, że a) raczej chodzi o dorobienie jakiegoś elementu, b) jest ze skóry dobrej jakości. Ostatecznie wyszło, że i tak trzeba by było przeszyć te paski od nachrapnika - ale doszłam do tego bez p. Marka, w końcu u niego nie byłam, bo odsyłam.
Reasumując - jak ładnie poprosisz, to pewnie przerobi. Tylko pytanie, czy warto. 😉
sumire według mnie warto, bo ogłowie przepiękne i dobre jakościowo. No i już nie odeślę, bo przecież już używane... 🙁
Do mnie dziś doszło rewelacyjne ogłowie Premiere Orleans od quanty  😍 z początku bałam się, że COB będzie za mały na mojego wielkogłowego kuca, ale uff jest idealnie  💘

trochę rozlany naczółek na gigantycznym czole Połyska  🤣
Oooooo, bardzo mu pasuje, ladnie!  💘
Prezentujemy Kavalkade De noir  💘
Dairoxxxy, Twój kuc aż tak wielkogłowy? Ale jednak nadal mieści się w Coba, a ogłowie wygląda bardzo delikatnie. Przekonałaś mnie do Premiere'a!
Sivrite Ma największy łeb we wsi  😜 bardzo szeroki, więc teraz celuję w naczółek full dla tego cudnego ogłowia. Również jestem miło zaskoczona, na pierwszy rzut oka wydawało mi się "konkretne" to ogłowie, a porównując z moim aktualnym Sommer'em jest lżejsze i delikatniejsze.
A mógłby mi ktoś powiedzieć, jak się sprawuje lakierowanie w Premiere'ach? Chciałabym od nich Szweda, a jedyny, który mi pasuje ma własnie lakierowany nachrapnik. Bardzo się rysują?

EDIT: Już nieważne. Okazuje się, że zamiast brać ogłowie dla podobającego mi się naczółka, ale z nieodpowiadającym mi nachrapnikiem mogę wziąć takie, które ma odpowiedni nachrapnik, dokupić taki sam nacżółek i wyjdzie mnie dokładnie tyle samo za tę przyjemność :P. Problem solved.
dairoxroxi bardzo ładnie!

karusioowa piękne to Kavalkade  😍
Napisałam do Pana Marka. Dość już szukania gotowców, bo w nic mi się to wiadro nie mieści. Mam nadzieję, że odpisze 😉
dairoxroxi, aaale super! Naprawdę masz wielkogłowego kuca 😀 Taki właśnie nachrapnik chcę, jak wy macie!
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
16 marca 2016 20:08
dairoxroxi Skądś to znam- ogłowie cob+ naczółek full 😁
Premiere Orleans jest świetny. Bardzo go lubię i Rudej w nim ładnie ale chyba chciałabym ją zapakować w grubszego szweda.
Czas chyba zobaczyć co jest in store.
A ja właśnie wylicytowałam na ebayu za grosze nowy naczółek i nachrapnik Passiera 😀 Jestem szczęśliwa jak gwizdek, szkoda że czarne, ale do ujeżdżeniówki będzie jak znalazł 😀
xxagaxx brawo ty!  😀
Moon   #kulistyzajebisty
17 marca 2016 08:23
Melduję, że przyszło moje ogłowie Wembley Arona - mało zawału nie dostałam przy (dosłownie) wciskaniu naczółka przez profilowany nagłówek, bo ciasno było, ale uff, przeszło  😁 Wygląda zacnie, więc mój pedanyczny mózg nie krwawi, chociaż rozmiarowo to jakiś dziwoląg, zamówiłam fulla, a wędzidło wisi na najkrótszych paskach, nachrapnik zapinam na najszerszą dziurkę, z kolei z skośniku musiałam dziurkę dorabiać O.o W weekend jakieś wyględne foty może poczynię.
Moon ja mam coba, ale naczółęk od razu musiałam zmienić bo wchodził na uszy.Wszystkie paski też pozapinane na przedostatnie dziurki.
Dziewczyny, pomóżcie! Szukam jakiegoś ładnego szweda z bardzo dobrze profilowaną potylicą (najważniejsze), ucieszyłby mnie lakierowany nachrapnik + kryształkowy naczółek. Budżet około 1300. Jakieś pomysły? :kwiatek:
harja do nachrapnika można doszyć przedłużkę, mi mój rymarz w ogłowiu (ktore zreszta sam robił ale się nie dogadaliśmy co do wymiarów - ja myślałam jedno, rymarz drugie) tak dorobił że nic nie widać - zresztą to od dołu bylo doszyte, ale konia nigdy nie obtarło  😉
drabcio, wiem, wiem, też dosztukowanie mam już za sobą 😉 Ale chciałabym, żeby miał coś porządnego w swoim rozmiarze, a nie dosztukowywane i poskładane 😉
Jego wyroby też serdecznie polecam zamówiłam u nuego proste ogłowie london i ciągle jestem zakochana reszta idealnie pod wymiar. To rymarz z gliwic 🙂
dairoxroxi, pięknie!
karusioowa, to ogłowie jest obłędne, miałam je w rękach i gdyby nie gruby nachrapnik, to pewnie bym kupiła
🙂
A ja mam nowe, okropnie nudne ogłowie na zawody. Chciałam klasyczne, żeby mi się z ozdobnymi nausznikami nie gryzło. Equiline, skóra pierwsza klasa:

anai, Szarak wygląda bardzo elegancko w tym ogłowiu 🙂! Macałam akurat ostatnio, na stoisku na zawodach, ogłowia Equiline - skóra i wykonanie bajka  💘!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się