Ogłowia

Może tylko wrażenie twardej skóry bo rurkowe?
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
13 marca 2015 21:45
Ja mam z hooksa Artemisa, ktory tez w wiekszosci jest rurkowy i skora zachwycam sie do dzisiaj pomimo kilku lat uzytkowania... a to tez Gold Medal, czy inna firma? Moze to od tego zalezy?
Katasia właśnie moje marzenie o tym ogłowiu legło w gruzach skoro skóra nie robi szału,  ale jak będziesz się pozbywała naczółka to ja bardzo chętnie :kwiatek:.
Właśnie też Gold Medal. Zobaczymy jak po smarowaniu - nawaliłam grubą warstwę Veredusowej maści na noc i może coś się zmieni 🙂
Katasia, też jestem ciekawa fot na modelu :kwiatek:
Katasia- wielka szkoda. Ale na takim koniu rzeczywiscie zginie.
Ja sama nie wiem co chce wydziwic na glowie koniska. Naczolek artemisowy bo dlugim okresie zwchwycenia juz mi sie nie podoba i szukam czegos innego. A reszta oglowia jest rurkowa to pomyslalam o takim naczolku ale za chiny ludowe nie wiem jak bedzie sie ukladal .
Dava   kiss kiss bang bang
14 marca 2015 06:03
Katasia -> szkoda, ze nie pytalas o nie, rok temu je macalam. Tez mi sie wydawala bardzo twarda skora (choc dobrej konsystencji). Bylam bardzo zdziwiona, bo wszystkie inne (szczegolnie gold medal) mieciusie.
Mysle, ze to kwestia tego, ze jest rurkowe.
Posmaruj i obczaisz co i jak.
:kwiatek:
Ktos kojarzy jakiej firmy moze być oglowie z (edit🙂 takim znaczkiem ->
Wczoraj strasznie słaba pogoda była, ale coś tam widać. Naczółek wymieniłam na jakiegoś zapasowego blinga z czeluści szuflady, ale 4 rzędy to zdecydowanie za dużo i za mało na wielkim łbie młodej opada. Z 2 rzędowym mocno opadającym może trochę zyska.

tajnaa - nie zauważyłam wcześniej. Twardość nie jest kwestią rurki niestety, bo macałam ją głownie na części nierurkowej. Po nasmarowaniu nieco lepiej, ale szału ni ma. No i nachrapnik ledwo dopięłam, chyba na przedostatnią dziurkę, a w większości miałam spory zapas.

malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
15 marca 2015 20:11
Wstawiam zdjęcia swojego składaka, trochę niewyjściowe, gdyż robione na szybko.

Nie wiem w sumie za bardzo co o nim myśleć, jest dobrze czy nie bardzo?

No i wszyscy się śmieją, że ogiera ubieram w takie błyskotki  😁
  malinowaa - Bardzo mi się podoba 🙂.
malinowaa, bardzo ładnie! Co z tego, że ogier? Do głowy bez odmian pasują błyskotki!
Katasia, mi się wizualnie podoba 🙂
malinowaa jak dla mnie bomba, bardzo ładne ogłowie,uwielbiam rurki i bardzo fajny nachrapnik. Szkoda, że moja młoda lepiej chodzi na hanoverze, ładnych szwedów jest o wiele więcej  🙄 Naczólek Artemisowy, czy od HorseArt?
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
16 marca 2015 09:04
Dzięki  :kwiatek:

Ja im dłużej patrzę na te zdjęcia mojego konia w tym ogłowiu, tym mocniej się zakochuję  😁

Katasia tak, jest od horse_art  😍 I mnie się twoja bardzo podoba w tym ogłowiu, szkoda, że twarda skóra, ale tak jak napisałaś, zmieniłabym naczółek na delikatniejszy. A wstaw zdjęcie w tym rurkowym naczółku?

Postaram się coś cyknąć, ale w najbliższym czasie nikogo z aparatem pewnie nie będzie pod ręką, a zrobienie młodej fotki telefonem i trzymanie jej jednocześnie to niestety mission impossible - ma zbyt mocne parcie na szkło, w znaczeniu dosłownym  🤣

Zawsze mam jeszcze naczółek od VH Divy, ale trochę mi go szkoda na codzień, trzymam na specjalne okazje, bo jest bardzo delikatny.
Ma ktoś może ogłowie Dyon / Antares ? Jak ichniejsze brązy wypadają odcieniowo w rzeczywistości ?
Klami, wejdź w galerię Zuzu, jedno ze zdjęć

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
16 marca 2015 18:00
Właśnie też Gold Medal. Zobaczymy jak po smarowaniu - nawaliłam grubą warstwę Veredusowej maści na noc i może coś się zmieni 🙂

to oglowie nie jest Gold Medal, tylko z nizszej polki 😉
ja mam artemisa i aurore z gold medal i właśnie tego hanovera lakierowanwgo i zwyklego z tej drugiej firmy i roznica jest kolosalna
Zairka to jest na bank Gold Medal, model Eris - dokładnie to:
http://www.hookseurope.com/produktsida/drop-noseband-bridle-eris-gold-medalr/44465/44466/
16 marca 2015 22:47
Ale jazda  😵
Kupowałam te same ogłowie ponad rok temu i wtedy było Claridge House co dla mnie było usprawiedliwieniem kiepskiej skóry, nawet zrobie jutro foto naczółka 🏇
Ale z tego co widzę Twoje nie jest rurkowe i ma lakierowany nachrapnik, a to moje to rurka bez lakierka, więc to dwa różne oglowia.

Tego lakierka to akurat szkoda  😉
17 marca 2015 01:11
aaa widzisz! Racja, zwracam honor zmyliło mnie to że zarówno to moje ogłowie jak i Twoje pokazane było na tym samym gniadoszu i dokłądnie na tej samej focie 😉 musieli przefotoszopować  😵
Burza, ooo... dziękuję bardzo.
Met   moje spore
17 marca 2015 19:01
weny szukam!

łeb kolorowy, krótki, z cienką buźką i z szerokim czołem - raz łapiemy się na pony, raz na coba. naczółek full bywa zbyt ciasny. dopasowanie nachrapnika to koszmar.

wymyśliłam, że jednak ubierzemy się na czarno, żeby nie dodawać pstrowatości...
czy w takim wypadku pozostaje nam ogłowie szyte na wymiar? a może składak jakiś?
nachrapnik przy takich gabarytach raczej musi być cieniutki. może właśnie rurkowe ogłowie?

och, życie jest ciężkie!
Hej wszystkim 🙂 mam pytanko,czy ktoś może posiada takie wodze? - http://picador24.pl/kon-w-pracy/Wodze-Dy'on/adjustable-reins-9717 wydają się być super 🙂 bądź jeździł w takich? i jeszcze zaintrygowało mnie zastosowanie tego nachrapnika,nie wspominając już o wyglądzie 🙂 http://picador24.pl/kon-w-pracy/nachrapniki-dyon/double-noseband-1968
Z góry dziękuje za odpowiedzi :kwiatek:
Met, ja bym założyła hanowera i rurkę na czoło.
Met, rozmiarowo to np. kieffer pony, horze cob.
Met   moje spore
17 marca 2015 20:53
Burza, halo - a może chodzi Wam po głowach coś konkretnego dla przykładu?
możemy założyć, że nie ma bariery finansowej. lepiej poskładać dłużej, a kupić coś fajnego.
oglądam, paczę... i nic mnie nie porwało

z kiefferem mam dobre wspomnienia 🙂
mam też niezniszczalne ogłowie prestige'a, powoli dekada wspólnie spędzona nam stuknie.
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
17 marca 2015 21:00
A ja pożyczyłam od Karalucha na przymiarkę ogłowie treningowe i chyba jednak miałam dobre przeczucie, że gładkie i delikatnie szerszy nachrapnik to będzie to.
Tylko gdzie takie znaleźć, żeby jeszcze miało lekko profilowany naczółek... no chyba, że tamto Busse/Solibel z lakierem 🙄.

Met, ja jestem nudna, Ursus i Ursus. Ostatnio Wembley, oni mają fajną skórę w dobrej cenie, ale design kompletna klasyka. Naczółek i tak musiałabyś na zamówienie raczej robić.

lusia722, noo naczółek przefuj.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się