Ogłowia

deborah   koń by się uśmiał...
27 marca 2014 17:19
Dostałam przesyłkę od Pana Marka.
Ogłowie mexykańskie śliczne. Drugi naczółek i nachrapnik inn niż zamawiałam i hmmm sama nie wiem. Zobaczę jak na koniu będzie wyglądało. Może na głowie CB bez odmian będzie ładnie. póki co nie wiem jaki będzie jego dalszy los..

ale jakość tego ogłowia to jest niezmiennie coś niesłychanego. Uwielbiam po prostu.
deborah musze Cie tylko zmartwić, niestety to jasne podszycie się bardzo szybko niszczy...
Sumire To białe podszcie będzie się gryzło z odmianą?
Widziałam u Quanty na sprzedaż taki szeroki

Choć chodzi mi też pomysł zmiany sprzętu na brązowy..
deborah Kolor fajny, ale ten drugi model średnio mi się podoba, może zyska na koniu

Rozpoznaje ktoś co to za model Kiffera? Koleżanki, jakoś świetna!

27 marca 2014 18:01
episode, mam takie ogłowie z białym podszyciem od P. Marka od 2006 roku i nadal wygląda świetnie. Ursusowe Ci się zniszczyło czy jakieś inne? Mnie bardziej martwią te odpustowe białe dziury w nachrapniku i naczółku 😉
ale wiesz, z białym może jest OK. Mam też brązowe z podszyciem ciemnobrązowym i jest git. Tylko ten kolor jest jakiś słaby i się wyciera na taki hmm, jasnożółty albo jakiś taki, od wewnątrz, czyli pół biedy, ale jednak..
27 marca 2014 18:06
oddam do reklamacji 😉

mam nadzieję ze te białe akcenty zyskają na koniu...
chciałam gładki dostałam z dziurką 😉 może w skórze była skaza  😁
p.Marek sam ci zrobił dziurki ?  😲
27 marca 2014 18:12
tak
to nie fajnie  🙄
Mi niestety na próbę reklamacji odpowiedział, że niektóre skóry tak mają i że taka super skóra, której używają do obszywania siedzeń w autach kosztuje 300zł/m2. Ale może Tobie się uda  :kwiatek:
deborah, pierwsze jest bardzo ładne, ale drugie jakoś do mnie nie przemawia przez te dziurki  :/
deborah Daj zdjęcie na koniu tych ogłowi  😀
Ehh to jest coś, co ciągle mnie powstrzymuje przed zamówieniem ogłowia z Ursusa. Ta "samodzielność" Pana Marka w wykonywaniu różnych rzeczy. 🙁
mils   ig: milen.ju
27 marca 2014 20:29
deborah meksykan świetny, z kolei te drugie... Ciekawe to chyba najlepsze słowo, takie inne. Pokazuj na modelu!
Melduję, że moja wielokrotnie smarowana Horka po 2h w oleju (zwykłym, roślinnym) ma się świetnie, pięknie ściemniała (oprócz podszyć, ale to już przeżyję), do tego skóra jest jeszcze bardziej miękka. Jak będę miała czas, to pokażę na modelu jakie są efekty. Od teraz chyba każde ogłowie będę kąpać w oleju, działa cuda. 😀 Tylko te ilości oleju na palcach potem... 😁
epk a nie można składać jakiś reklamacji jak coś jest nie tak jak miało być?
Mimo całej sympatii do Pana Marka i również jako użytkownik jego ogłowii, zdecydowanie domagałabym się wymiany na rzecz, którą zamawiałam.
Wiadomo, jakby różnił się jakiś szczegół to można przymknąć oko, ale (sorry deborah) taki koszmarek to od razu bym zwróciła.
cooo, jaka historia 🤣 to pierwsze masz chyba identyczne jak crazy, nie? wspaniałe 😉 będzie rewelacyjnie wyglądało na koniu. ale to drugie z okiem cyklopa to naprawdę niezła inwencja twórcza rymarza, jaka była twoja reakcja jak rozpakowałaś? 😀
Deb ja bym się w głowę popukała i odesłała 😉 wygląda koszmarkowo bez obrazy. Za to meksykan śliczny.
oj tam, koszmarek niekoszmarek, de gustibus non est disputandum, a wykonaniu nie można nic zarzucić 😉 ale w ogóle co za pomysł, ktoś zamawia gładkie, a twórca ma Myśl i modyfikuje 😁 przecież to chyba nawet więcej roboty i czasu wymagało niż zwykłe gładkie paski?
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
27 marca 2014 21:34
Deb, bez obrazy, ale ja bym się popłakała jakbym zobaczyła długo wyczekiwane ogłowie w takiej postaci 🤣
O ile nachrapnik jeszcze ujdzie, to naczółek przypomina oko cyklopa...
Ja też bym odesłała i kazała zrobić jeszcze raz.
Deb oddaj. Meksykan boski, może jeszcze naczółek jak cię mogę, ale nachrapnik?? No way...
deborah, meksykaniec piękny, ale wtf z tym drugim ogłowiem 😁 ? Oddawaj, nawet nie przymierzaj! Odpust straszliwy, jak to napisałaś 🙂
Ja mimo wszystko szykuję się do zamówienia u pana Marka, oby mi nie zrobił takiej samowolki jak tobie 😉
deb, no i to jest niestety problem, dla którego jestem mimo wszystko daleko od wychwalania ursusów pod niebiosa. Jeszcze nigdy nie dostałam w 100% tego, co chciałam i o co prosiłam. Nawet jeśli zostawiałam sprzęt na wzór, to dostaję taki "z grubsza" podobny. Dla mnie to za mało, nie chcę ogłowi, które mi się z grubsza podobają, tylko właśnie takie, jak mi się podobają...
Ja już w ramach upiększania dostałam w swoim pierwszym ursusowym ogłowiu w ramach upiększania dziurkę w szlufce od skośnika, która nie podoba mi się wybitnie i psuła większość frajdy z zakupu ogłowia 🙁

To drugie ogłowie to jest dla mnie coś strasznego. Te dziurki / kropki przytłaczają całe ogłowie, a ani to ładne, ani fikuśne, ani potrzebne. Samym kształtem nachrapnika imo się już dużo dzieje (poszerzany na środku), szlufka od skośnika też jest podszyta na biało i ta owalna kropka i dwie ostre pionowe kreski od szlufki tuż obok dla mnie wyglądają prze-koszmarnie.

A mogłabyś zdradzić, jaką masz szerokość bocznych pasków? Ciekawa jestem, czy udało się je wysubtelnić.

U mnie Skwarek chodzi teraz sporo na munsztuku i szykuję się do zakupu czegoś do użytku codziennego (więc nie może być hiper drogie), ale super delikatnego w wyglądzie. Horze Vienna by była idealna, ale jak na złość teraz ogłowie jest niedostępne w Horze 🙁 Nagłówek jest boski - profilowany przy uszach i z nachrapnikiem puszczonym górą:

Beladonna, myślę, że z białym podszyciem może się już za dużo dziać na tej głowie. Stworzy się takie odwrócone, białe T 😉, bo jednak nad nachrapnikiem ta odmiana jest dość szeroka... Jakby była węższa, to pewnie byłoby ok, ale jak dla mnie - za dużo. Zwłaszcza, gdybyś chciała jakiś bardziej bling naczółek.

deborah, w życiu nie zaakceptowałabym takiej niespodzianki. 😲 On poważnie myślał, że to coś Ci się spodoba? 😁
28 marca 2014 07:44
Konstancja, niestety mam podobne odczucia

mils, własnie ja się waham między ciekawym a koszmarnym 😉 prawdziwe hot or not hehe
hedonistka, trzy razy przecierałam oczy z niedowierzania 😉 chciałam takie

Burza, Strucelka, xxagaxx, Dzionka,  sumire

szczęsliwie to tylko dodatkowy nachrapnik i naczółek do meksykańca. Najgorsze, że wiem, że Pan Marek robi to z dobrego serca. Chce mi zrobić super hiper niespodziankę. Niestety gusta są tak różne i o podobaniu bądź nie w ogłowiach decydują detale i detal jest właśnie  być albo nie być dla ogłowia.
Jakoś nie mam serca zwrócić bez przymierzania. Dam mu szansę zakładając na konia. Same ocenicie. Za dobre serce mam i wiem że zrobię mu przykrośc nie doceniając jego pracy. z drugiej strony jak nie zareaguję to będzie wszystkim dokładał takie niespodzianki z dobrego serca.

quantanamera a mi się ta dziurka w Twoim pasku od skośnika podoba.. ale może jestem rozpsuta przez moje dziury 😁 😁 i podniosła mi się tolerancja do udziwnień.

Białe podszycie mojego paska do skośnika jest ok. podoba mi się. Jeśli chodzi o z grubsza podobny to sama czesto robię coś na wzór czegoś i wiem, że są pewne ograniczenia technologiczne które mam i idealnie odwzorować się pewnych rzeczy nie da. Ale nigdy nie modyfikuję bez uzgodnienia z klientem.
a paski wydawały mi się wczoraj jakieś subtelniejsze i cieńsze. po południu zmierzę bo sama jestem ciekawa.

-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
28 marca 2014 07:46
Deborah meksykanin śliczny, skórka widać, że mięciutka 🙂. Ale to drugie "coś"  🤬. Ja bym z miejsca oddała. I powiem szczerze mało by mnie interesowało, czy skóra miała dziurkę, czy to inwencja sprzedawcy. Masz prawo do reklamacji - otrzymany towar nie zgadza się z zamówionym. A z tym koszmarkiem niech się sami męczą, albo poprawią.
28 marca 2014 07:50
oj tam, koszmarek niekoszmarek, de gustibus non est disputandum, a wykonaniu nie można nic zarzucić 😉 ale w ogóle co za pomysł, ktoś zamawia gładkie, a twórca ma Myśl i modyfikuje 😁 przecież to chyba nawet więcej roboty i czasu wymagało niż zwykłe gładkie paski?

no własnie bo Pan Marek chciał dobrze chciał dać więcej za mniej.
ale wyszło jak z podróżą pociągiem PKP z gdańska do Warszawy 10 godzin zamiast 3. niby więcej za mniej więc o co te nerwy 😉

-bibi22-, wiem że mam prawo i wiem, że poprawi jeśli powiem, że mi się nie podoba.
Ale najpierw założe na konia. z czystej ciekawości.
Dava   kiss kiss bang bang
28 marca 2014 07:55
Deborah ojejj ale co to  😀iabeł:
Kurde takie ładne te ogłowia od p. Marka, a tu takie cosik....

Tak na marginesie to hooksowe ogłowie, które na wzór miałaś jest z super skóry i ogólnie wypasik.
Ja przepadłam za nowym z Hooksa (wydaje mi się, że boska skórka tam jest)!

deb meksykan boski  😍

Jak zobaczyłam to drugie to pierwsze co mi przyszło do głowy to WTF?! ale po chwili zastanowienia stwierdziłam że w naczółku na białej dziurze brakuje tylko złotych literek CB, albo jakoś inaczej wkomponowane inicjały.
Nachrapnik zbyt oryginalny jak na mój gust  😉
sei   . let's grow old together & die at the same time .
28 marca 2014 08:17
Dava, ale cudo  😍 szkoda, że dopiero teraz pojawiło się w sprzedaży. boskie! jaka cena takiej przyjemności?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się