Ogłowia

sei, wg mnie to athena wygrywa wyglądem. jakości porównać nie mogę.

tak btw. to nie jest Desp, no nie? 😉
sei
A mi się najbardziej podoba w tym co masz 🙂
sei mi się podoba to z białym, moim zdaniem włąsnie takie delikatne jest fajne!

A ja zaczynam się rozgladać za jakimś fajnym, raczej tańszym meksykanem i co i nic nie mogę znaleźć, a niestety obecne ogłowie mi na obecnego konia nie pasuje i chcę coś kupić na zawody ładniejszego, raczej delikatnego na taką głowę:

To z Hooks'a mi się podoba (tylko, że czarne) ale nie wiem jak z jakością a i z zamówieniami z hooks'a różne bywa więć wolałabym coś podobnego na miejscu znaleźć, macie może jakieś pomysły?
Kameleonik   Bo życie jest piękne...
17 stycznia 2013 12:19
ja trochę z innej beczki dostałam dzisiaj ogłowie i okazalo się że ma zapięcie do wędymidła od konia zdziwiło mnie to bo nie zostałam o tym poinformowana. spotkaliście się kiedyś z takim szyciem czy to tylko duża pomyłka rymarza  😲 
anetakajper   Dolata i spółka
17 stycznia 2013 12:26
Jak najbardziej tak się szyje 😉
Paski mają iść do konia z zapięciami
Magdzior, ja mam tego Hooksa, właśnie czekoladowego. Jest przepiękny, jakościowo bardzo ok. Miałam je sprzedać, bo na Pamirze mi się nie podoba no i Pams nie kocha meksykana, ale jednak zostaje - idealnie pasuje kolorem do nowego siodła i kobyła w nim wygląda fenomenalnie! Dla Pamira leci Hansbo z hanowerem, za szalone 120zł, czekoladowe i bardzo klasyczne, proste.

Hooksowy meksykan

ale czy to nie bedzie konia np obcierac? bo naprawde pierwszy raz z takim szyciem się spotkałam 😉
anetakajper   Dolata i spółka
17 stycznia 2013 12:44
Pasek nie będzie obcierał 🙂
Kasix1997   My little Princess
17 stycznia 2013 12:51
Magdzior Decathlon nwm jak z jakością mi osobiście wydają się strasznie twarde ale może po smarowaniu zmięknie.
ale zapiecie jest od strony skory konia 😉
czarno-czarna to że się nie spotkałaś  🙄
Magdzior, powyższa propozycje też jest ładna. Decathlonowe ogłowie miałam, najlepiej je potraktować olejem i będzie bardzo fajne, biorąc pod uwagę cenę. Ja miałam je dwa razy, byłam bardzo zadowolona, za każdym razem sprzedawałam przy zmianie sprzętu na czarny 😁 Niestety nie mam dobrego zdjęcia samej głowy, więc wrzucam w linkach.

sei   . let's grow old together & die at the same time .
17 stycznia 2013 13:01
dzięki dziewczyny  :kwiatek: jest jeszcze czas do namysłu, bo to nie ma być zakup na już, tylko pewnie bliżej czerwca.
armara, mnie też się w tym podoba, ale to jest tzw. ogłowie startowe  😁 czyli jakość taka sobie. myślę, że przetrwa początkową prace itp. może nawet przeżyje dłużej i będzie służyć jako treningowe, ale coś do 'pokazania światu' by się przydało... 😉
Puma, nie, nie. to nie despo 😉 ale inny koń, który stoi w tej samej stajni.

z br podoba mi się więcej ogłowii niż kingston, ale oczywiście akurat te nie występują w brązie  🙄

dla rudego mojego będę szukała chyba niebawem jakiegoś munsztukowego... to dopiero będzie zabawa i koszta. ale też planuję zainwestować w coś porządnego 🙁

Magdzior, to hanso b.ładne 🙂
dla jasności lepsze zdjęcie spotkał sie ktoś z takim uszyciem zapiecia wędzidła? 😉
czarno-czarna, tak, jestem chyba trzecią osobą, która Ci to mówi, takie zapięcie to nic niespotykanego. Sama wstawiłam wczoraj takie ogłowie. Wejdź sobie np. na stronę Stubbena, tam każde ogłowie tak wygląda.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
17 stycznia 2013 14:15
Magdzior to Unisono? 🙂 Koniecznie zmień mu to ogłowie, jest ohydne 😀iabeł:

A takie HKMowe?
http://www.gnl.pl/oglowie-meksykanskie-p-2810.html

Powiedzcie mi, czy tylko mi się wydaje, czy w powietrzu unosi się jakaś "zaraza na brązy"? 😁
Ubzdurałam sobie czekoladowego hanowera na Belfasta... albo chociaż rurkowego hanowera 😵 Ale wciąż sobie wmawiam, że to zły pomysł 😁

Strucelka, co do brązowego hanowera 😁 ja zamówiłam za niecałe 130zł takiego:
http://www.horsehouse.pl/pl/Katalog/Kon/Oglowia/Nachr-Hanowerski/Oglowie-Hanowerskie-HrM-Hansbo.html

Już przyszedł, koleżanka odebrała paczkę i ponoć jest przeboskie! Skóra super, podszyte fajnie żelkiem 💘
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
17 stycznia 2013 14:19
Nirv jestem totalnie anty kolorowe przeszycia, tylko czarne lub brązowe, a już na pewno nie białe 😁
teraz można kupić na promocji ogłowie w amigo
Strucelka, ja ich nie zauważyłam jak wybierałam ogłowie 😁 ale koleżanka anty-przeszyciowa mówi, że są całkiem ładne, więc może nie będzie tak źle. Poza tym i tak naczółek chcę wymienić na inny.
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
17 stycznia 2013 14:56
Nirv a jak z jakością skóry? Muszę nabyć jakaś alternatywną tranzelkę do obecnie ciuranej i na złość niezniszczalnej  tranzelki od Pana Marka
bjooork, macałam kiedyś inne ogłowie tej firmy i było bardzo przyzwoite, wieczorem napiszę jak jest z tym, aczkolwiek ponoć też super.
Magdzior, ja też polecam to hooksowe. To było pierwsze ogłowie kupione w hooksie, więc ma już hmm 2-3 lata?
Skóra się trzyma bardzo dobrze, nic mi się nie rwie, nie odpruwa, ogłowie męczę na co dzień, non stop, więc mogę polecić. Wymieniłam sobie tylko naczółek 😉 
Must gave do lakierowanego ogłowia  😜

http://animalia.pl/produkt,25860,0,br-ochraniacze-pro-max-lakierowane-2-szt.html

+ oficerki z lakierowanym mankietem!
zapomniałam o oficerkach  😵
a jaki jest średni koszt takiego ogłowia od p. Marka?
np. takiej rureczki?  🤔
Tak się zaczęłam zastanawiać nad nowym ogłowiem... Co dla tego pana? Już nie hanower, chciałabym cienkiego w miarę szweda lub angielski ze skośnikiem. I teraz pytanie - białe podszycie czy lakierek?

Dzionka a może podszywany na biało lakierek?  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się