Ogłowia

cieciorka   kocioł bałkański
13 maja 2012 19:09
ja bym takiego w życiu nie kupiła :P ale na koniu na zdjęciu/ na zdjęciu wygląda ładnie
deborah   koń by się uśmiał...
13 maja 2012 19:21
Aga to horze Zparkel mieliście? własnie się czaiłam na zakup... dobrze poczytać opinie..
Dramka, nie z mielonki - tylko jak by to była mielonka - popękana, poszarpana na brzegach.

Ja tego w swoich nie mam.

Cedryk ostatnio kupiła od mnie kieffera..
Tak, kupiła  😉 i nawet wstawiła zdjęcia na modelce, skóra ok raczej z tych porządnych, żadnej mielonki jak na razie nie stwierdziłam.
i nie stwierdzisz 😉
Chyba można reklamować jakby co  👀  😉
Aga to horze Zparkel mieliście? własnie się czaiłam na zakup... dobrze poczytać opinie..

Tak. Co prawda chodził w nim koń co się mocno poci, ale i tak nie powinno było aż tak zmięknąć. Nachrapnik jest za cienki i pod "wpływem" skośnika opada, no i skośnik leży na nosie praktycznie ;/;/ Może bez skośnika i na normalnie pocącym się zwierzu wytrzymałoby trochę dłużej.
Bandos   Pan Migotek
14 maja 2012 06:06
Używam Horze Zparkel drugi rok. Skóra się tylko trochę wyciągnęła, ale się nie rwie. Używam ze skośnikiem i nie opada nachrapnik na nos. Bardzo sobie chwalę, jak na mielonkę, naprawdę super wygląda i się zachowuje.
amnestria   no excuses ;)
14 maja 2012 10:59
Jeszcze ad Kieffera, mój K. kupowany 1,5 roku temu dosłownie się rozleciał... Poszedł pasek potyliczny, niedługo potem pasek policzkowy.
Dokupowałam części z Daw-Maga (bo ogłowie i tak było do "ciurania", inna sprawa że do tej pory nie dorobiłam się innego :wysmiewa🙂, więc aktualnie mam składaka. I szczerze powiedziawszy skóra Daw-Magowa NIEPORÓWNYWALNIE lepsza, mięciutka, piękna.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
14 maja 2012 19:11
Uwaga, muszę kupić ogłowie munsztukowe tak do 350zł i tutaj pytania:

Gdzie stacjonarnie w Warszawie jest duży wybór ogłowii munsztukowych? Ew. jakieś fajne promocje może?
Jak wypada rozmiarówka Kieffera? Czy 3 jest bardzo duże?
Czy w jakiś sklepach internetowych są fajne promocje ogłowii munsztukowych? Jeśli tak czy jest szansa, żeby przy złożeniu zamówienia dziś/jutro było u mnie do końca tygodnia?

😵
Czy ktoś ma może to ogłowie? http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300378&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Interesuje mnie jego jakość i rozmiarówka. Czy na konia który nosi full brać full czy x-full?
deborah   koń by się uśmiał...
20 maja 2012 19:03
potrzebuję delikatne ogłowie dla tego Pana:

ma małą główkę w zasadzie bez odmian więc musi być cos z cienkimi paskami opadającym naczółkiem blink blink i nachrapnikiem meksykańskim lub może  szwedem podszytym na biało?..
czy ktoś może wypowiedzieć się na temat jakości ogłowi Waldhausen?
mils   ig: milen.ju
26 maja 2012 21:28
Jak wam się widzi ta klacz w brązowym ogłowiu? Podoba mi się brązowy sprzęt, ale tak jakoś nagle zwątpiłam...

Ogłowie prawdopodobnie będzie takie:
[img]http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=39.0;attach=147299;image[/img]
Zdjęcie zapożyczone z posta
Kameleonik   Bo życie jest piękne...
26 maja 2012 22:10
mils moja kolezanka miała kiedyś dla swojego konia podobne i fajnie wyglądał, a z maści jest podobny do twojego
mils bardzo ładnie będzie wyglądać-moja tez ma taką główkę bez odmian, raz jaśniejszą raz ciemniejszą, ajest to jedno z moich ulubionych ogłowii na niej.
co myślicie o tym ogłowiu, a bardziej nachrapniku ?
💘 💘 💘 💘

posiada może ktoś ? 🙂

Agaleon - ja mam to ogłowie... śliczne jest ale nachrapnik jest strasznie delikatny, szczególnie ten kawałek skórki mocujący skośnik... urwał się po pierwszym założeniu
Bandos   Pan Migotek
28 maja 2012 13:39
TamTam Agaleon, ja mam to ogłowie w ciągłym użytkowaniu już rok. Nic się nei urwało, a koń wyjątkowo memła paszczą.
Nasze tez Horze, model Daily 😀
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
28 maja 2012 17:35
Dziewczyny mam pytanko  🙂  Znacie może jakieś fajne(miękkie) ogłowia wędzidłowe z szerokim nachrapnikiem? Bo niby jest dużo, ale te nachrapniki wcale takie grube nie są. No i oczywiście żeby cena nie była z sufitu 😜
A ja poszukuję ogłowia dla zimnokrwistej panienki o niezbyt subtelnej główce 🙂 Czy możecie coś polecić ?
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
28 maja 2012 19:19
A ja poszukuję ogłowia dla zimnokrwistej panienki o niezbyt subtelnej główce 🙂 Czy możecie coś polecić ?

Ogłowie dla koni zimnokrwistych. Z Grene.
A ja sie zastanawiam czy koń który aktualnie chodzi w nachrapniku cienkim
będzie dobrze wyglądał w dość szerokim szwedzie?
Bo w sumie ma dość delikatną główkę i sama nie wiem.
Dodałam zdjęcia ogłowia i konia.
Jak myślicie?
Dodam jeszcze na koniec ogłowie nad ktorym też się zastanawiam.
Firmy Star ogłowie Silverstar.
Które dla takiego konia będzie lepszym wyborem?
Niestety nie mam zdjęć jego główki- tylko takie.

28 maja 2012 20:31
Nuna właśnie widziałam te ogłowie na allegro, i też się nad nim zastanawiam
lizzy, http://www.sprzetjezdziecki.com/waldhausen-star-oglowie-black-p-3908.html mi chodzi po głowie to, tylko nie wiem jak z jakością skóry u waldhausena, pytałam parę postów wyżej i nikt nie wie albo wie i nie chce powiedzieć 🤬
29 maja 2012 05:37
fruity_jelly na to też zwróciłam uwagę🙂
fruity_jelly my mamy 💃

Nuna, Hmm... ten szwed nie wydaje mi się jakiś bardzo gruby. Ogłowie Palemki ma grubszy 🙂 Choć wydaje mi się, że to delikatniejsze ogłowie mogłoby wyglądać ładniej. To drugie ogłowie to też Star?

mils, Dla mnie ładnie. 🙂 Taki czekoladowy brąz może być, jeszcze z tymi białymi przeszyciami. Na gniadym bez odmian będzie wyglądać dobrze, na mój gust.

Skoro mowa o brązach.... chyba znalazłam "kolor" mojego konia. Może nachrapnik mógłby być jeszcze szerszy, ale puki co, jest ok.
Sankaritarina, cudowne! i zjawiskowy kolor! IMO wcale nie musi być szerszy 🙂
Nuna zdecydowanie będzie ładnie. Szwed bardzo dobrze wygląda na delikatniejszych główkach 🙂
Sankaritarina kolor rewelacja ! Gdyby nachrapnik był trochę szerszy to byłby obłęd 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się