Ogłowia

Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
06 kwietnia 2012 09:30
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,87762.msg1362870.html#msg1362870

zapraszam do osobnego wątku o Naczółkach 😉
Medziiik,  wątek juz powstał 😉 na tej samej stronie jest 😉
ejj naczółkowy wątek jednak jest zamknięty??  🤔
xxagaxx,  jest wątek naczółkowy 😉

kurczę nikt tego meksykańca Horze nie miał 🙁?
Isabelle Te ogłowie masz na myśli??
Dziś nówka do mnie doszła, trochę sztywne, ciekawe jak będzie po nasmarowaniu. U nas rozmiarówka zaniżona (w porównaniu do ogłowia no name), akurat koń się w tym odnajduje. Tylko mam pytanie, czy dobrze je dopasowałam ? Pierwszy raz mam w łapach meksykana, mam wrażenie, że powinno być wyżej, a akurat tutaj brakuje nam dziurek.  🙄
Niechętnie byłam nastawiona do tego ogłowia, ale gdy zobaczyłam je na swoim modelu byłam zachwycona, jak dla mnie strzał w dziesiątkę. 😉
Daniella_283 jak dla mnie wygląda w nim super, tylko paski policzkowe od nachrapnika moim zdaniem powinny leżeć troszkę niżej, bo leżą akurat na samym grzebieniu twarzowym.
Daniella_283   ja bym dała troszkę wyżej może dziurkę. Na pierwszym zdjęciu kółko od nachrapnika jest dość wysokoa na zdjęciu drugim widać, że z drugiej strony jest już niżej. Górną część nachrapnika tzn to zapięcie wyżej napewno zapięłabym ciaśniej żeby kółko wypadło niżej a nie na samej kości!
Wygląda bardzo fajnie ;-)
Daniella_283, dokładnie o to mi chodzi 🙂 całkiem mu ładnie, choć mam wrażenie. ze jest tak "duzo" na takim małym łebku 😉

sztywne mówisz? nie jest mięciutkie? bo mi się zaczyna naprawdę podobać 😉
Do mnie dziś przyszedł Solibel Comfort . Uczucia mam mieszane , skóra bardzooo przecietna  🙄 Nie wspomnę ,że przysłali lekko obdrapany nachrapnik ( takie małe matowe miejsca ) , naczółek też powyginany . ( zamawiałam z gnl.pl)  Nachrapnik sam w sobie mi się podoba , faktycznie szeroki , jutro przymierzę - zobaczymy jak na koniu .
Dzięki za odpowiedzi  🙂 Nachrapnika już wyżej zapiąć się nie da, fakt jakoś krzywo go zapięłam. Póki co ogłowie schnie, bo jest całe nabalsamowane  😎
Tak, sztywne. Szczególnie końcówki pasków, myślałam, że palce mi odpadną  🙄
Napisze więcej jak ogłowie wyschnie 🙂
Isabelle też mam to ogłowie, faktycznie skórka trochę sztywna ale po nasmarowaniu jest lepiej 🙂 diamenciki mogą odpaść, mi jeszcze nie odpadły, ale koleżanka zgubiła kilka po paru dniach :/  i u nas jest problem z dopasowaniem niestety, brakuje dziurek i paski od nachrapnika trochę krótkie, Cykado to raczej typowy full
Isabelle też miałam/mam to ogłowie (a raczej jego części :icon_rolleyes🙂, nachrapnik cob to jakieś pony, chodziaż koleżanka zmieściła folblucią główkę. Na typowego coba nachrapnik dopięłam na mega ścisk. Reszta ogłowia to cob
Po oleju zrobiło się lepsze. Jest w miarę miękkie, ale skóra nie jest jakaś super, ale wg mnie jakość jest adekwatna do ceny.
Dziewczyny, jak tylko dostanę odpowiedź czy wysyłają naczółki do PL, to robię zamówienie. Ale nie za duże, żeby nie było tak jak z ostatnim. 🙂 No i przenoszę się do wątku o zamówieniach 🙂
Isabelle Też mam to wspomniane ogłowie Horze. Po 2 dniach straciłam 2 diamenciki z nachrapnika co już wspominała hugolina009. Na mojego konia rozmiar cob jak najbardziej pasuje, nie miałam problemów z dopięciem jakichkolwiek pasków, wręcz większość (poza dolnym od nachrapnika) są dosyć spore. Mój koń ma typowego coba, ale ma szlachetny, wąski pysk i jej to ogłowie pasuje.

bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. przeraża mnie to wypadanie kryształków troszkę.najpewniej wezmę fulla, choć przy wielokrążku w Fulle które mam dopinam Rudą najciaśniej jak pozwalają paski i jest ok, nachrapnik np z VH jest przeogromny na nią, i myślalam, czy może nie kupić COB, ale chyba jednak kupię Full.

próbowałyście z innymi naczółkami? np opadającymi? wygląda wtedy dobrze?
ja wymieniłam na zwykły czarny szyty na okrągło, bo w tych kryształkach Cykado był jakiś hm.... mało męski 😁  moim zdaniem wygląda teraz super🙂
martyna0112,
a ta sprzaczka z skosnika to tak specjalnie na wargach? Powinno dac sie to tak zapiac, zeby bylo na nosie.
bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. przeraża mnie to wypadanie kryształków troszkę.najpewniej wezmę fulla, choć przy wielokrążku w Fulle które mam dopinam Rudą najciaśniej jak pozwalają paski i jest ok, nachrapnik np z VH jest przeogromny na nią, i myślalam, czy może nie kupić COB, ale chyba jednak kupię Full.

Przez wielokrążek w swoim ogłowiu wymieniłam paski do wędzidła na krótsze

ja próbowałam i za dużo się dzieje na głowie moim zdaniem, ale gdyby futerko było czarne byłoby lepiej. Jakby była jakaś ludzka pogoda mogę w święta to mogę cyknąć fotki.

Edit: literówka
u mnie niestety sprzączka wypada tak samo 🙁 i nijak nie mogą "naciągnąć" wyżej
To teraz ja się pochwalę - ogłowie od Pana Marka, naczółek Shockemohle 🙂😉) 🏇
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
07 kwietnia 2012 19:51
To teraz ja się pochwalę - ogłowie od Pana Marka, naczółek Shockemohle 🙂😉) 🏇

Nie przesadziłaś odrobinę z wysokością zapięcia tego nachrapnika?

Ogłowie przepiękne, fantastyczny kolor i na pewno będzie Ci długo służyło, chociaż na pierwszym z ujęć wielkość nachrapnika wydaje się być miażdżące względem głowy modela.
Ja tak lubię, podoba mi się jak są właśnie tak zapięte pod kostką.
bez urazy , ale za ładnie to nie wygląda  😉
kasiaaddham,  nachrapnik ma inne funkcje poza estetyczną...

przepraszam, ale mi się nie podoba. uwielbiam duże nachrapniki, ale ten jest tak wypukły mocno i podciągnięty tak wysoko, że  aż paski policzkowe odgina... poza tym konikowi w nim fatalnie, zupelnie nie pasuje, a juz ta wypukłość niszczy cały efekt... i stanowczo za wysoko.

nawet naczółka slicznego nie widac, bo caly widok bach zasłania wielki nachrapior prawie pod oczami.

co kto lubi, ważne, żeby się nabywcy podobało 🙂
Lepiej wyżej zapięty niż za nisko tak że koń z trudem oddycha jak się go ściśnie 🙂
07 kwietnia 2012 20:20
kasiaaddham,  nachrapnik ma inne funkcje poza estetyczną...

Mnie odpowiedź tak zbiła z tropu, że zaniemówiłam.  😉
Lepiej wyżej zapięty niż za nisko tak że koń z trudem oddycha jak się go ściśnie 🙂

Eee.... to zapinasz nachrapnik tak, żeby koń nie mógł oddychać? Gratuluję mu zatem cierpliwości...
rzeczywiście źle to odbieracie. Nachrapnika się na  luźno nie zapina jeśli ma pełnić swoją funkcję.
07 kwietnia 2012 20:33
rzeczywiście źle to odbieracie. Nachrapnika się na  luźno nie zapina jeśli ma pełnić swoją funkcję.

To się zgadza. Ale zapięty ciasno i zbyt wysoko również nie będzie ich pełnił właściwie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się