Ogłowia

Ktory model passiera posiada opadajacy naczolek??  👀
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
08 grudnia 2011 23:27
Nie bardzo wiem gdzie zapytać, ale może ktoś tutaj będzie wiedział czy Pan Józef Pokora z wyścigów nadal zajmuje się rymarstwem ?
escada, a nachrapnik jest od tego ogłowia czy z innej bajki? Na taki właśnie poluję..

dokładnie od tego ogłowia, brązowe podszycie jest jeszcze na nagłówku i w innych wersjach na naczółku 🙂 skóra wygląda ładnie ale w dotyku jest dość szywna.
asds   Life goes on...
09 grudnia 2011 09:05
no to ja czekam teraz na horze Zparkel 😀 ciekawa jestem jak na kobyle będzie wyglądać 😀
deborah   koń by się uśmiał...
09 grudnia 2011 09:12
asds, jakiej kobyle?  👀
asds   Life goes on...
09 grudnia 2011 10:14
Bo widzisz do mojej rodzinki z grubym wpadła mi nowa ofiara do jazdy....Siwa kobyłka wlkp ...Jest taka bielutka  😍
Trafiło do mnie takie cudo  😍
Dramka Przepiekne  😍 szkoda ze nie munsztukowe  😉
escada, a podeślesz link do tego ogłowia? Jak z jakością skórki?
Dramka, piękne, co to?
Ja się dołączam do pytania jak jakość ogłowi START?

Używałam jednego przez jakiś czas, a u mnie w stajni jeden koń chodzi w Starcie praktycznie codziennie, dokładnie w tym, który wstawiłaś. Za tą cenę, jakość naprawdę fajna. Polecam tylko dobrze nasmarować przed pierwszym użyciem.
Dramka, piękne, co to?

passier  😎
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
09 grudnia 2011 18:55
[quote author=Burza link=topic=39.msg1215927#msg1215927 date=1323438632]
Dramka, piękne, co to?

passier  😎
[/quote]

Na co opis linku wskazuje 😎  Ogłowie pierwsza klasa  🤣
czemu takie ładne ogłowia to albo nachrapnik szwedzki albo angielski. Czemu nie ma ładnych, innych meksykanów, hanowerów? ehh
zna ktoś jakieś fajne, solidne ogłowie do 180zł? jeśli w ogóle da sie kupić coś solidnego w takiej cenie 😡
moje "mielonkowe" sie hmm... uszkodziło i mimo naprawy chciałabym coś lepszej jakości, niestety fundusze ograniczone 😕
Bardzo rzadko trafiaja sie meksykance albo hanovery. W dodatku zazwyczaj meksykaniec jest obszyty bialymi niciami a hanover bez bling-bling  🙁
ChingisChan   Always a step ahead! :)
09 grudnia 2011 21:58
Mam głupie pytanie, czemu kiedy jeżdżę moje oficerki skrzypią? 👀
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
09 grudnia 2011 22:04
to faktycznie głupie pytanie w wątku o ogłowiach 😂
P.S. Na pewno dlatego że masz za luźno paski policzkowe 😉
ChingisChan   Always a step ahead! :)
09 grudnia 2011 22:09
Nie ten wątek 😁. Przepraszam was 🙇.
No fakt, mi się widzi jakiś lekko paskowy hanower, z mocno wiszącym naczółkiem ale... on nie istnieje 😁
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
09 grudnia 2011 23:56
a Twój? 😁
Mój jest doskonały, ale chce mi się czegoś na lżejszych paskach i zapięciach.. kiedyś.. 😀
Burza, ha ha ha - no to jak znajdziesz / wymyślisz / wyprodukujesz to daj znać. Taki hanower to moje marzenie - tyle, że nieosiągalny. Teraz mam ładny nachrapnik, ale paski ciągle za szerokie, a naczółek ładny, ale to nie to 😉
Chwila nie uwagi a tu 3 nowe strony 😉

xxagaxx da się spokojnie tak zrobić ze skośnikiem. I rozmiar jest za mały dosłownie o dziurkę więc ogólnie jest okej. Pasek byłby lepszy odrobinę szerszy ale nadaje się i sprawdza.
xxagaxx, o, mialam dokladnie taki sam problem. wszystko, co ladne, to nie dla mojego konia. moze to dlatego, że nachrapniki angielskie i szwedzkie są najpopularniejsze. widzialam ludzi, ktorzy widzac u mojego konia inny nachrapnik dziwili sie, co ja za cudo zakladam i po co wydziwiac, skoro szwed czy anglik jest "normalny"  😀  jedynie w hooksie jest duzo ladnych meksykancow, ale wiadomo jak klopotliwe bywa sciagniecie czegokolwiek stamtad, wiec nie chcialam sie bawic. na szczescie bachor znow zmienil preferencje i mamy szweda, ale jest zmienny jak kobieta w ciazy i rownie dobrze od jutra mozemy jezdzic w czym innym...  😎
Burza, a pan Marek nie wyczarowalby takiego oglowia o jakim marzysz?  😉
swoja droga, czy to prawda że ursusy zdrożaly? o ile skoro tak?
epk, ja bym chciała delikatniejszą wersję swojego ze świecidełkami.. nie ma no 🙂

galeria, coś w tym jest, że pMarek ma tylko jedną uznawalną szerokość pasków i koniec, prosiłam o węższe ale węższe dalej są szerokie w porównaniu do reszty 🙂

Zdrożały, chyba stówkę.
Dramka cudo!  😜
Powiem Wam, że naprawdę zacne to ogłowie Start jak za taką cenę. Na początku myślałam, że będzie za małe ale jednak jest jako tako bo większe to paski policzkowe by znowu były za długie, nachrapnik musi się jeszcze dopasować, ale dzisiaj zrobię mu gruntowną konserwację więc powinno być lepiej. Jedyne co to okazało się, że Fundi ma wielkie czoło i naczółek jest na styk.... więc jak będzie okazja to na pewno pomyślę o wymianie na jakiś większy chętnie opadający.

Zdjęcia będą jak tylko zgram z aparatu.

A no i moim zdaniem z tym brązem wcale na gniadym źle nie wygląda, a wręcz fajniej niż sądziłam.

edit: Mam zdjęcia:

ja mam prośbę czy mógłby mi ktoś zmierzyć i napisać jaką mają długość naczółki cob i full ??  :kwiatek:
Magdzior-jak dla mnie super wygląda  to podszycie. Tylko i u Ciebie grzywka przykrywa naczółek 🙂. W moim fair playu venezia tez mam naczółek no taki na styk-jakby był ze 2cm dłuższszy to byłoby lepiej.
idaczerwcowa- z moich wyliczeń wynikało, ze cob ma naczółek 38-39, jak ma 40cm to już super i takie biorę 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się