Ogłowia

Mi szczerze mówiąc coś w tym ogłowiu nie leży..nie wiem,może kontrast między grubym nachranikiem a cienkim łańcuszkiem.
Docelowo do tego ogłowia chciałam mieć łańcuszek, właśnie po to, żeby był kontrast, między naprawdę grubym nachrapnikiem a ew. naczółkiem.

Koń ma łeb ciężki, nachrapnik ma gruby (bo mi się podoba o tak -> 😜 ) i pomyślałam, że jakby jeszcze miał gruby naczółek, to już w ogóle byłby ciężki obrazek. Czyli generalnie jeden wielki Ebay'owy eksperyment  😁

Docelowo do tego ogłowia będę mieć zupełnie inny naczółek, będzie wygięty i z białymi perełkami (trzy sztuki na środku wygięcia). Bez podbicia, tylko skórka i perełki, które mają nawiązywać do białych dodatków w ogłowiu 🙂

Co do za małego naczółka, no cóż... dlatego jestem rozczarowana... bo też mi, taki wciśnięty, podciągający się do góry... ych  👿
Hmmm sama nie wiem co mi nie pasuje,bo parzyłam właśnie na zdjęcia gruby nachrapnik+łańcuszek i mi się podoba.Może to przez ten rozmiar naczółka.

Ważne,żeby Tobie się podobało😉
ja dzięki pomysłowi caroline  :kwiatek: mam śliczny naczółek, a nie używałam go, tylko leżał i się kurzył

ymam plan na następny naczółek tylko nigdzie nie moge znaleźć łańcuszka z cyrkoni, 3 rzędy (ok 1cm) nie profilowany (bo jak już znalazłam to tylko takie) ok 45-50cm
asds   Life goes on...
28 grudnia 2008 19:18
Nie wiem...ktoś mnie prosił na pw o fotki Dobberta ogłowia z bliska. Jest tu moze jeszcze?

Bo nie wiem czy ładowac i wklejac cyz nie?
ja dzięki pomysłowi caroline  :kwiatek: mam śliczny naczółek, a nie używałam go, tylko leżał i się kurzył

ymam plan na następny naczółek tylko nigdzie nie moge znaleźć łańcuszka z cyrkoni, 3 rzędy (ok 1cm) nie profilowany (bo jak już znalazłam to tylko takie) ok 45-50cm

a jaki??  🤣 😀
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
28 grudnia 2008 19:41
zduska a mozne prosic o fotki samego ogłowia , z bliska skóry ? Z strony zewnetrznej , jak i od konia?

mam te fotki  ( mam nadzieję, że o to chodziło ) 😉 sorki, że tak długo ale miałam pewne trudności  👀
w całości

naczółek

i wewnątrz skórka

ps... sorki jak komuś się wcięłam w rozmowę  🙇
zduska ale czekoladka  🙇 😜
xxagaxx nie moge znaleźć nigdzie takiego naczółka (tzn z taką ilością cyrkoni) więc chcę smam zrobć, tylko tego łańcuszka nie mogę znaleźć  😕
28 grudnia 2008 19:51
[quote author=zduska link=topic=39.msg128605#msg128605 date=1230151578]
Alvika dzięi za info - tak właśnie myślałam, że skóra może być nie teges za taką cenę.
Ale na fotki będę czekała z niecierpliwością  😅

Ciemna stajnia + piiip aparat = demoniczny koń w hiszpanie  😉

[/quote]  :kwiatek:

śmiesznie konisko wygląda z tą czapką
..ale cierpliwie jeszcze poczekam na fotki zza dnia  😅

zduska ale czekoladka  🙇 😜

też mi się podoba  😁- ale wolałabym całe w czerni  🙄
Gillian   four letter word
28 grudnia 2008 19:53
zduska, miałam identyczne ogłowie ale okazało sie za małe na mojego Gówniarza 🙂 będzie Ci się fajnie spisywało 😉
Ja dostałam teraz ogłowie euroridinga classic 😉 ktoś może ma? jak się sprawuje?
28 grudnia 2008 19:59
zduska, miałam identyczne ogłowie ale okazało sie za małe na mojego Gówniarza 🙂 będzie Ci się fajnie spisywało 😉

he he - no mam taką nadzieję  😉.
Generalnie to ogłowie ma już 1,5 roku i chyba nadal dobrze wygląda - ogólnie jestem z niego b. zadowolona.
xxagaxx nie moge znaleźć nigdzie takiego naczółka (tzn z taką ilością cyrkoni) więc chcę smam zrobć, tylko tego łańcuszka nie mogę znaleźć  😕

ehh to widzę ze nie tylko ja mam problem...

jeśli ktoś jeszcze ma pomysł gdzie można kupić taki naczółek jak ma Caroline (taki opadajacy), nie ważne czy z jakimiś ozdobami czy gładki tylko chodzi mi o kształt to proszę o informacje 🙂  🙇 🙇 🙇
Ja mam ogłowie Euridinga. Używam go ponad rok na codzień. Nie jest specjalnie straktowane, czyszcze go żadko. Skórka bardzo fajna, a po wyczyszczeniu prezentuje się bardzo fajnie. Jestem bardzo zadowolona z tego ogłowia i coś czuje, ze ciężko mi będzie je "dobić" 🙂
KuCuNiO   Dressurponyreiter
28 grudnia 2008 22:01
Także mam Euroridinga, żelowego:-)
Sprawuje się doskonale. Może skóra nie jest mega miekka, ale za to mega trwała.Nie kruszy się, nie ściera, no ogólnie nic się z nią nie dzieje a ja mam zwyczaj po jeździe oblewania całego ogłowia wodą i wcale go potem specjalnie nie wycieram. Używam go rok dokładnie. polecam:-)
No to fajnie 😉 A macie jakies foty? Bo mi isę wydaje, ze moja ma strasznie gruby nachrapnik. Ale może to tylko takie wrażenie.
28 grudnia 2008 22:09
Ja wstawiałam 2-3 strony wcześniej:-) swojego Euroridinga:-)
kucunio, a gdzie dorwalas zelowego euroridinga? 😉
Ja samego ogłowia fot nie mam, ale jeśli chcesz to jutro w stajni je obfoce 🙂
Volia!

No i pięknie. Nie było mnie tutaj 2 dni i Kucunio stracił szansę na swój wymarzony naczółek 😉
To z Ebaya? USG czy coś innego? Link, link 🙂

Dopiero co sama zamówiłam ursusowe ogłowie i przy wielkim nachrapniku tak samo zdecydowałam się na lekki naczółek. Prosty, skórzany, bez podszycia w ogóle. Na modelu wygląda tak:

Tak w ogóle to mi się marzy taki naczółek - dla Kucyka byłby idealny:

Jest tylko szkopuł, a właściwie dla szkopuły :P Naczółek kosztuje ponad 120 dolarów, plus wysyłka 😀 Po drugie, Kucyk jest tak owłosiony (mój pierwszy rumak, który ma prawdziwą grzywkę, a nie zaczesany tupecik), że i tak nic nie będzie widać :P

29 grudnia 2008 09:42
Szerek kupiłam przez Allegro:-)
Nowe za bodajże 200zł. Także okazyjnie, bo z tego co wiem w sklepie kosztuje co najmniej 2 x tyle:-)
Quanta, naczółek jest z Ebay'a (firmy USG), linku Ci w wolnej chwili poszukam. Na szczęście dorwałam go za nie duże pieniążki, szkoda tylko, że full jest za mały  👿

Ja teraz rozmyślam nad wyższą formą lansu, czyli naczółek z oksera ->
http://www.okser.pl/sklep/3018601-waldhausen-naczolek-girls-best-friends-p-1308.html?osCsid=a59c195153ff5d2e757cc91a1cae4add
ale nie wiem, czy starczy mi odwagi na taaaaką błyskotkę  👀

edit:
mój też ma huculastą gęstą grzywkę, dlatego na potrzeby sesji został zakoreczkowany  😁
Tak, tak, ten Waldhausen to jest mój typ beta po nierealnym Otto Schumacherze.
To bierzmy dwa, i Księciunio, i Kucunio są stworzone do tego, żeby prezentować na sobie piękny sprzęt i błyskotki  😀
Ciekawe tylko, czy Okser by to ściągnął, no i w jakim czasie :P A może któryś stacjonarny sklep w Wawie ma Waldhausena?
Tak, podoba mi się - to brzmi jak wyzwanie: "You'll do it, I'll do it", "No, let's do it together"  😁

So, OK!  😁

Ja się dowiem, czy nie udałoby się takiego naczółka sprowadzić do sklepu stacjonarnego, miast czekać na okser 😉
Ok, wyzwanie przyjęte.
🤣
Swoją drogą, ten naczółek nazywa się Girls Best Friends - czyli naczółek Diamonds, Kucyk ma na imię Diamencik, i nawet siodło mamy Diamant. Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie 🤣

A propos, jakie ogłowia mają takie duże, kwadratowe srebrne logo z boku? Wczoraj robiłam zdjęcia konia z takim munsztukowym ogłowiem i prezentowało się tak fajnie, że chyba trzeba będzie pokombinować w kierunku tranzelki z białym podszyciem. Niestety wszystkie fotki mam z drugiej strony, niż był znaczek  😫
Swoją drogą, ten naczółek nazywa się Girls Best Friends - czyli naczółek Diamonds, Kucyk ma na imię Diamencik, i nawet siodło mamy Diamant. Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie 🤣

O tym samym pomyślałam  🤣

Co do znaczka, jeśli miał coś niebieskiego w środku, to może Stubben?
caroline   siwek złotogrzywek :)
29 grudnia 2008 10:43
Ja teraz rozmyślam nad wyższą formą lansu, czyli naczółek z oksera ->
http://www.okser.pl/sklep/3018601-waldhausen-naczolek-girls-best-friends-p-1308.html?osCsid=a59c195153ff5d2e757cc91a1cae4add
ale nie wiem, czy starczy mi odwagi na taaaaką błyskotkę  👀

Sierra, Quanta, jeszcze do niedawna mialam taki naczółek  🤣
mimo to zapraszam do mnie - moze z aktualna wlascicielka da sie wynegocjowac wypozyczenie 😉 a na pewno - mozna wymierzyc i obmacac 🙂

tak wygladal na moim koniu:

Sierra, tobie szczegolnie radze go najpierw obmierzyc 😉

korsik gratuluje i bardzo sie ciesze, ze moglam pomoc, czekam teraz na fotki  😀
29 grudnia 2008 12:33
Stubben ma takie prostokątne, jeszcze jest jakas inna firma, podobna do Stubbena i logo ma właśnie prostokątno-kwadratowe. W Polsce ich nigdzie i u nikogo nie widziałam, ale w Niemczech bardzo dużo osob je ma..
Jeśli mowa o naczółkach:

I na koniu

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się