Ogłowia

zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
25 grudnia 2008 11:03
ale słuchajcie ja mam ogłowie Jacksona - i powiem, że jestem bardzo zadowolona..
skórka mięciutka, ładnie zrobione i wykończone - dla mnie extra - jedyny minus tp jego kolor - brąz  😁

zaraz postaram sie wstawić jakąś fotkę .. o ile znajdę  😜
Z ogłowiami Jacsona jest tak, że jak są one adekwatne do swojej ceny. Jeśli kupujesz ogłowie za 100zł, dostaniesz wyrób za 100zł. Cudów nie ma 😉

Ostatnio miałam przyjemność macać Jacsona z wyższej półki (generalnie kwota na pln przeliczana z euro ok. 400-500zł) i powiem wam, że jakością nie ustępowały Szokomolom, czy Kiefferom. Ba! Moim zdaniem były wykonana z lepszej (mniej plastikowej) skóry niż Kieffery.

Także jak dla mnie - powtarzam -  cudów nie ma. 😉

25 grudnia 2008 11:15
Sierra zgodze się z Tobą w 100 %  😉

wstawiam fotki mojego ogłowia Jacson ( tutaj trochę niewyraźne )

i jeszcze jedno
asds   Life goes on...
25 grudnia 2008 11:17
zduska a mozne prosic o fotki samego ogłowia , z bliska skóry ? Z strony zewnetrznej , jak i od konia?
Sierra
Ale własnie to nie sa ogłowia za 100zl
Sklep ma je w regularnych cenach 190, 250 i 350.
A przecenił dosyć sporo.
http://starymlyn.nazwa.pl/sklep/wyswietlProdukty.php?promocja=1
asds   Life goes on...
25 grudnia 2008 12:03
Epikea to ci powiem ze teraz w GO Sporcie , jako ze nikt tego szmelcu nie chce kupowac poprzeceniali go...Na dokłądnie takie ceny jakie są na podanje przez ciebie stronie www? WTF co sie dzieje?
Gillian   four letter word
25 grudnia 2008 12:10
czy ma ktoś może fotkę ogłowia Daslo w kolorze brązowym? najlepiej na ciemnym modelu? :P
No więc model Hurricane Jacsona miałam w ręku też, skóra miękka (podbicie), nie mielona, ogłowie można było "mamłać" w łapkach bez obawy że skóra popęka czy się pokruszy (via ogłowia Dechatlon czy Go Sport), zawsze wracało sprężyście do pierwotnej formy.

Ale rzeczywiście ten model jest w serii SantaCruz czyli ekskluzywnej.

Co do wyprzedaży, no cóż - jako że pracuje w sklepie jeździeckim - to doskonale wiem, skąd się ta przecena bierze. I powinna być ona nie tylko na ogłowia, ale np. i na derki. 😉

Asds Wybacz, ale tekst: "Oglowie z Decathlonu za 39 zł wyglada o NIEBO lepiej jak Jacson w realu.Oglowia nie warte swej ceny" - świadczy dla mnie o tym, że chyba trochę nie czujesz różnicy między wygląda a jest. Ogłowia z dechatlonu są trochę jak parówki, czyli bierzesz odpady po produkcyjne, mielisz, utwardzasz, lakierujesz i sprzedajesz tym, dla których to wygląda jak skóra. Bo to prawie jest skóra, no prawie  🤣

Jacson, no cóż, robi ze skóry może nie najlepszej te tańsze modele, ale to jednak jest skóra. Tylko nie wybitnej jakości, to tak IMO.
asds   Life goes on...
25 grudnia 2008 12:53
Asds Wybacz, ale tekst: "Oglowie z Decathlonu za 39 zł wyglada o NIEBO lepiej jak Jacson w realu.Oglowia nie warte swej ceny" - świadczy dla mnie o tym, że chyba trochę nie czujesz różnicy między wygląda a jest. Ogłowia z dechatlonu są trochę jak parówki, czyli bierzesz odpady po produkcyjne, mielisz, utwardzasz, lakierujesz i sprzedajesz tym, dla których to wygląda jak skóra. Bo to prawie jest skóra, no prawie 

Sierra rozumiem o co ci chodzi . Ty piszesz o przełozeniu na jakosc skóry. JA piszę o przełozeniu wartości ogłowia na kwotę pieniężną. W mojej opini dużo bardzije opłacalne jest kupic skóropodobny Decathlon , który jest tez bardzo ku moejmu zdziwieniu wytrzymały , jak ogłowie Jacsona (o serii Santa Cruz nie bede sie wypowoiadac bo nie mialam jej w dłoniach) z skóry mielonej! która też notabene jest przetworzona, no ale nie jest pokryta taką farbą gumiastą jak dEctalon ( tak na marginesie to taka gumoiasta powłoczke widziałam tez na ogłowiach COtagge Craft)
darolga   L'amore è cieco
25 grudnia 2008 13:00
Z tańszych polecam Daslo ze szwedem - super skóra, naprawdę. Elastyczne, bardzo dobrze wykonane, miękkie i porządne. Tylko znaczek mi odpadł ;/ używam codziennie i poza tym małym mankamentem nie widać śladów użytkowania, super!

Ubóstwiam też mojego poczciwego Kieffera. Ale on ma już z 7 lat albo i więcej, więc jeszcze jest z tej starej, lepszej Kiefferowskiej skóry. Niezniszczalny, w ogóle o niego nie dbam, a nadal wygląda cudnie.

Na lonże itepe używam kupionego na Allegro kilkuletniego Otto Schumachera - polecam, rewelacja skóra. Kupiłam za ciut ponad 70 zł, nie wiedziałam, że nowe chodzą po 'nieco' wyższych cenach. Jeden z lepszych zakupów, jakich dokonałam. Choć ASDS bije swoim Dobbertem wszystkie okazje, które mi się trafiły xD szczęściara ;D

Macałam Jacsona z meksykańcem. Skóra skórą, ale de facto baaardzo sztywna. Może po porządnym smarowaniu po pewnym czasie by się wyrobiło, w każdym bądź razie nie przekonało mnie.

Ogłowie Pleszewskie (do  kupienia m.in. w "Oxerze" we Wrocławiu) - szajs jakich mało, strzeżcie się! Podobnej jakości (albo raczej nie-jakości) jak ogłowia by Go Sport... ;/
asds   Life goes on...
25 grudnia 2008 13:04
darolga  ;D

A co do ogłowia pleszewskiego ..to był moze daw-mag czy którys inny pleszew? Np. słynny z plecionką na nachrapniku i naczółku?
Ja ostatnio przeglądając net natknęłam się na Kieffer Anja. Widział ktoś na żywo?? Bo są one dostępne w dwóch sklepach a ceny są drastycznie różne, i na zdjeciach też te modele wyglądają jakoś inaczej (np. naczółek na pierwszym jest jakoś płaski a na drugim w miejscu diamencików robi się grubszy).

To pochodzi ze sklepu dlakonia.pl i kosztuje 509 zł

To drugie natomiast jest ze sklepu zebra.bydgoszcz.pl i kosztuje 570zł

Może mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi??

czy ma ktoś może fotkę ogłowia Daslo w kolorze brązowym? najlepiej na ciemnym modelu? :P

a teraz mam(y) USG Elegancy
ciągle przekręca się nachrapnik  👿

asds   Life goes on...
25 grudnia 2008 13:21
xxagaxx  ja bym  powiedziała ze i nachrapnik jest inny na drugim zdjeciu 🙂
xxagaxx,
co do roznicy w naczolkach to moim zdaniem wyglada to tak bo peirwsze zdjecie jest na ciemnym koniu i naczolek mniej odznacza sie. wg mnie sa identyczne po dokladnym przyjrzeniu sie 😉
jesli chodzi o ceny to moze byc tak, ze to za 509 ma zwykly kombinowany nachrapnik, a drugie ma nachrapnik zaciskowy. Pozornie wygladaja tak samo, ale zdarza sie, ze do zaciskowego trzeba doplacic.
25 grudnia 2008 13:25
asds - nie, nie, to nie był Daw Mag... To jakiejś innej firmy z Pleszewa, mają takie zielone metki z napisem "Siodlarz Pleszew", najtańszy model kosztuje 80 zł, koleżanka kupiła dla naszych koni te modele za 130 zł, zwykłe, bez żadnej plecionki. No tragedia to po prostu była! Mielonka jakich mało, sztywna, lakierowana skóra, nachrapnik miał prześwity brązu... Paski przy klamrach postrzępiły się po 5 razach uzywania i nie dało się ich w ogóle zapiąć... To aż strach pomyśleć jakiej jakości są te za 80zł...

karolina4g - nie jesteś pierwszą osobą, której się ten nachrapnik przekręca! Mojemu koledze też, a i na starej Volcie ktoś też na to narzekał... jakoś felernie uszyte/wykrojone...
gdybym miała jeszcze raz kupić ogłowie, to na pewno nie byłoby ono USG. Niestety...
25 grudnia 2008 13:38
z jakością chyba kiepsko, nie?
Macałam kiedyś USG, lakierowane, lakierowane i jeszcze raz lakierowane...
Ale naczółki mają ładne...
kiepsko... ogłowie mało używane, a wygląda jak...  🤔 także nigdy więcej  😉
xxagaxx,
co do roznicy w naczolkach to moim zdaniem wyglada to tak bo peirwsze zdjecie jest na ciemnym koniu i naczolek mniej odznacza sie. wg mnie sa identyczne po dokladnym przyjrzeniu sie 😉
jesli chodzi o ceny to moze byc tak, ze to za 509 ma zwykly kombinowany nachrapnik, a drugie ma nachrapnik zaciskowy. Pozornie wygladaja tak samo, ale zdarza sie, ze do zaciskowego trzeba doplacic.

ale zobacz te naczółki na zbliżeniu, są jakby inne. Co do nachrapników. Opis ogłowia ze strony zebry:

Bardzo elegancki model ogłowia szyty na okrągło.

Inowacyjne rozwiązanie zapięcia na podszywanym pasku potylicznym.

Ozdobny naczółek z kryształkami.
Nachrapnik: szwedzki (zaciskowy)
Kolor: czarny
Okucia chromowane lub mosiężne.
Wodze: parciane ze stoperami

Rozmiar: cob, full, extra full

a z dlakonia:

Ogłowie niemieckiej firmy Kieffer. Wykonane z najlepszych skór. Niesamowita wytrzymałość i jakość.

Ogłowie czarne wykonane z delikatnej skóry co gwarantuje wyjątkowy komfort dla twojego konia. Bardzo ciekawie wykonany naczółek z drobnych, delikatnych kryształków. Ogłowie rurkowe. Bardzo efektowne i eleganckie.
Srebrne sprzączki.

Dostępne modele: z nachrapnikiem angielskim lub z nachrapnikiem szwedzkim.

Dostępne rozmiary: Cob, Full, XL

Wychodzi na to ze można sobie wybrać nachrapnik.
Mnie dziwi to że dany model to dany model i nie powinny być różne, po to maja nazwy np. Katharina czy Katharina II żeby można było odróżnić. Natomiast tu w obu sklepach jest ta sama nazwa.
25 grudnia 2008 15:04
karolinag4,  dzięki - a to jest jasny brąz, tak?
chyba tak, szczerze powiedziawszy ogłowie było pożyczone, bo nie miałam swojego... Czyli zdjęcia robione w maju 2007 roku...  To była nówka sztuka - nieśmigana, więc teraz pewnie trochę ściemniało... Nie wiem jak teraz wygląda. Ale bardzo polecam  🙂
ja polecam ogłowie firmy Eric Thomas, posiadam takowe w kolorze czekolady ze złotymi sprzączkami, nachrapnik szwedzki i gumowe wodze w cenie 200 zł, jestem naprawde zadowolona, mieciutka skórka.
25 grudnia 2008 18:06
Frytkens, można prosic fotki?  :kwiatek:
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
25 grudnia 2008 18:34
znalazłam takie ogłowie:
http://pasi-konik.pl/pl,product,343757,eric,thomas,oglowie.html
to chyba takie miała na mysli Frytkens  👀
25 grudnia 2008 18:41
zduska a mozne prosic o fotki samego ogłowia , z bliska skóry ? Z strony zewnetrznej , jak i od konia?

oj. jak mi sie uda to może jutro pstryknę  🤣
[quote author=kasska link=topic=39.msg128962#msg128962 date=1230211376]
xxagaxx,

ale zobacz te naczółki na zbliżeniu, są jakby inne. Co do nachrapników. Opis ogłowia ze strony zebry:

[/quote]

Już wam odpowiadam, bo sama zamieszczałam z Zebrze to ogłowie: nasze jest z nowej kolekcji, poprzednie nie jest już produkowane. Cena różni się w zależności od nachrapnika (ang./szw.). Niektóre sklepy robią wyprzedaże tego co mają ze starych katalogów.
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=39.msg129125#msg129125 date=1230230041]
znalazłam takie ogłowie:
http://pasi-konik.pl/pl,product,343757,eric,thomas,oglowie.html
to chyba takie miała na mysli Frytkens  👀
[/quote]

no takie ale w zupełnie innym kolorze, znalazłam w necie czarne ale w ogóle nie oddajeuroku.jak mi sie uda zdobyc zdjecie od mojego sprzedawcy to wkleje, na razie mam tylko na koniu ale z daleka i również nie oddaje uroku ponieważ zdjęcia słabej jakości.

doklejam zdjecia mojego ogłowia na koniu, ale jak znajde to dam katalogowe któe własnie odzwierciedla prawdziwy wygląd

Pinesska dzieki za odpowiedż 🙂 wiem ze cena różni się w zależności od nachrapnika (540-570 zł) ale nie mogłaby być aż tak drastycznie inna 🙂 Mimo wszystko chyba sobie je kupie 🙂 strasznie mi się podoba (to z nowszej kolekcji).

W oko wpadło mi jeszcze jedno ogłowie, które wam się bardziej podoba (Anja czy Victoria)?? Widział ktoś może na żywo??

Victoria:
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
25 grudnia 2008 22:39
Kara107-
jakie to ogłowie ma wodze?gumowe?
a czy pasek od nachrapnika jest przekładany na nagłówku?
Z góry dzięx.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się