Pod Zabrzem płonie stajnia

Ktoś wie coś więcej? Podobno w stajni jest 50 koni
ovca   Per aspera donikąd
30 października 2010 20:47
Płonie Salopa Ewy Wierzchosławskiej, konie podobno bezpieczne.
Tusia   zośkowo - monologowo mi :)
30 października 2010 20:47
tylko tyle co z aktualizowanego co jakiś czas artykułu na alercie:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8593442,Plonie_stadnina_koni_w_Zabrzu___Rokitnicy.html
Około 40 koni zostało wyprowadzonych z budynku stadniny, są bezpieczne - przekazał nam asp. Piotr Chamielec z zabrzańskiej straży. Według niego płonie stodoła, w której przechowywane jest pożywienie dla zwierząt. Trwa zabezpieczanie innych budynków.
trzynastka   In love with the ordinary
30 października 2010 20:51
A ja tam dzisiaj na hubertusie byłam...  😲
Impreza pohubertusowa chyba wymknęła się spod kontroli.

dobrze, że konie bezpieczne  🙂

http://kontakt24.tvn.pl/temat,plonie-stadnina-koni-w-zabrzu,34041.html?token=79777afd458219db414f7d5e6a2a4f4e Wiecej informacji i zdjęcia.
Straszne 🙁 Bylam tam dzisiaj z ninevet i do glowy by mi nie przyszlo, ze dzisiejszy Hubertus moze sie tak skonczyc.
Grunt, ze konie bezpieczne. Ale straty i tak pewnie beda ogromne. No i zal mi Ewy Wierzchoslawskiej, to jedna z najbardziej sympatycznych osob w zabrzanskim swiatku jezdzieckim i naprawde szkoda, ze akurat jej cos takiego sie przytrafilo 🙁
coś dużo tych pożarów w ostatnich latach 😲

podejrzewam, że straty będą duże jeśli płonie budynek gdzie przechowywano pasze i ściółkę.
cieciorka   kocioł bałkański
30 października 2010 21:42
dobrze, że konie bezpieczne przynajmniej.
30 października 2010 21:43
podejrzewam, że straty będą duże jeśli płonie budynek gdzie przechowywano pasze i ściółkę.

zwłaszcza, że idzie zima, i te ciężko będzie te zapasy nadrobić...
A ja tam dzisiaj na hubertusie byłam...  😲

http://kontakt24.tvn.pl/temat,plonie-stadnina-koni-w-zabrzu,34041.html?token=79777afd458219db414f7d5e6a2a4f4e Wiecej informacji i zdjęcia.

Ja też tam byłam. I to naprawdę wygląda tak, jak na zdjęciach - tylko na żywo jest to nie do uwierzenia...

Zapaliła się hala, na hali słoma, obok hali kiszonki (? coś foliowane).
właśnie w tvn info leciało w wiadomościach, dobrze, że  konie uratowane
Ktoś wie co z psami?
Pod jedną ze stron znalazłam wpis, że spłonęły...
To straszne ja własnie sie dowiedziałem ze strony 🙁 🙁 🙁
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
30 października 2010 22:54
To straszne ja własnie sie dowiedziałem ze strony  ...... 🙁 🙁 🙁

w takiej sytuacji reklamowac swoj portal to juz przesada 😤 🤬
przed chwilą oglądałam u kogoś na pfb zdj z dzisiejszego hubertusa  w tej stajni, a tu masz  na re-volcie czytam że pożar... ehhh co to się porobiło..
30 października 2010 22:58
Może to dobrze, że akurat był tam Hubertus- przynajmniej było dużo rąk do ewakuacji koni...
Ale z drugiej strony, gdyby nie bylo Hubertusa, czy tez raczej pohubertusowej imprezy, to byc moze nie byloby tez pozaru :/
wg TVN24 na szczęście tylko stodoła się spaliła, ktoś to może potwierdzić?
ludzie, poszaleliście, impreza nie wymknęła się spod kontroli, przyczyny badać będzie policja i Straż pożarna, ale po kierunku ognia wynika, że szedł od miejsca do którego goście nie mieli dostępu.
Właśnie dzisiaj rano znajoma ze Śląska napisała mi sms-a o tej stajni, że spłonęła ale na szczęście konie zostały uratowane, że będzie potrzebne wsparcie finansowe itp. A jaka była przyczyna pożaru?
Właśnie dzisiaj rano znajoma ze Śląska napisała mi sms-a o tej stajni, że spłonęła ale na szczęście konie zostały uratowane, że będzie potrzebne wsparcie finansowe itp. A jaka była przyczyna pożaru?

Nie spłoneła stajnia tylko hala czy stodoła !
Nikomu nic nie jest. Psy całe, konie na padokach.
sm* no to bardzo dobrze
Całe szczęście, że ta historia ma taki tylko finał!

Miejmy nadzieję, że to ostatnia taka wiadomość!  👀

Jest tam aktualizacja, widać co spłonęło (hala), stajnia wygląda na nieruszoną.
stajnia jest nie ruszona, spłonęła "tylko" hala ze słomą, część sianokiszonek może będzie do uratowania.
konie cale, mają się dobrze, podobnie jak psy, zwierzaki były wyprowadzane w pierwszej kolejności.
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
31 października 2010 18:53
Dowiedziałam się od mamy, w TV mówili... coś strasznego, szczęście w nieszczęściu, że konie udało się uratować!
dobrze ze tylko hala.
🙁Marnie.Chciałam sie zapytać ,a co ze sprzetem jeżdzieckim.Też spłonoł,czy dało sie coś uratowć .
sprzęt był w stajni, a stajnia jest cała, więc nic się z nim nie stało.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się