Zmieniamy moderację - ankieta

Jest nagonka na Dworcikę i w sumie się nie dziwię, a co do pozostałych modów... Naprawdę nie przeszkadza wam taki poziom bezczelności jaki prezentuje powyżej Wawrek?

Mnie bardzo przeszkadza. I zawieszam milczenie bo Ty pytasz.
....staje się rewelacyjną pożywką dla kilkunastu zakompleksionych (chyba też zaniedbywanych uczuciowo ) panienek do przelewania własnych frustracji na innych....
Ten tekst uważam za obraźliwy -ale nie mam komu go zgłosić.
A! I dlatego głosuję na TAK - z czystym sumieniem.
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 października 2010 09:51
czytam,jestem,bulwersuje mnie ta sprawa...i najbardziej wkur** mnie fakt,że ankieta pewnie nic nie zmieni...bo wielu czytelników nie będzie się zagłębiać w postulaty,które sprawiły,ze ankieta w takim,a nie innym kształcie się pojawiła...ankieta manipulująca,bo wielu zagłosuje za obecną moderacją...po warek swoją bezczelność i swoje wycieczki osobiste zaczął robić dopiero teraz...
ja rozumiem i toleruję solidarność...ale jest taki moment,że następuje takie przegięcie,że już żadna solidarność nie jest ważna....
wątek zamknięty
Trudno. Jak będzie to będzie. Przynajmniej ktoś nazwał mnie panienką.  😂
Zakompleksiona się nie czuję a już uczuciowo jestem zadbana aż za bardzo.
💘
😅 😅Zakompleksione panienki łączmy się !  😅 😅 😅
wątek zamknięty
mnie trudno zaliczyć do grona panienek 😕, niedopieszczonych i zakompleksionych tym bardziej 🤣
Po tym co przeczytałem ankieta jest jak najbardziej na miejscu, i zagłosowałem. 🏇
wątek zamknięty
....staje się rewelacyjną pożywką dla kilkunastu zakompleksionych (chyba też zaniedbywanych uczuciowo ) panienek do przelewania własnych frustracji na innych....

czekałam na odpowiedź którejś z zakompleksionych i zaniedbanych uczuciowo koleżanek, zaczełam już się zastanawiac czy ja jestem przewrażliwiona i czy tylko ja tak negatywnie odebrałam wypowiedź Moderatora Wawrka. Wcześniej nie przeszkadzał mi jego sposób moderacji - było szybko, krótko i na temat- "po męsku", ale teraz ...
wątek zamknięty
Tania, nawet jakbys zglosila tekst obrazliwy to co z tego.. odpowiedz uzyskac to chyba tylko wybranym ejst dane...
wątek zamknięty
Powiem szczerze, że jestem lekko zszokowana wypowiedzią Pana Moderatora.
Do moderacji do tej pory nie miałam nic. Do Dworciki/użytkowniczki nie mam nic, do Dworciki/moderatorki po ostatnim wyczynie  🤔
Natomiast Wawrek - no kończ waść, wstydu oszczędź, bo ta wypowiedź jest bardzo nie na miejscu.
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
29 października 2010 10:45
Dzień dobry,
Ja sie wypisuje z tego cyrku w trybie natychmiastowym.
Chce zachować resztki waszego szacunku i nie chce być utozsamiana z tym co się teraz tu dzieje.
Jeżeli będzie zupełnie nowy nabór to prawdopodbnie się zglosze ale aktualnie opadlo mi już wszystko co mogło.

Pozdrawiam 🙂  :kwiatek:

wątek zamknięty
(...)
Jeżeli będzie zupełnie nowy nabór to prawdopodbnie się zglosze ale aktualnie opadlo mi już wszystko co mogło.(...)

I inny cytat:

Co do moderowania po uciszeniu, to tak Dempsey pisze w innym wątku pisze czuje się... nie ja jestem współwinna, bo wiedziałam, że Dworcika będzie moderować. Niestety czasu miałam mało i było mi to na rękę, miałam trudny tydzień, a weekend zapowiadał się mocno zapchany, wiedziałam, że wawrek w weekendy ma mniej czasu, a nie chciałam zostawić forum samego sobie.
Czarno widzę Twój sukces w wyborach.
Ja głosu Ci odmawiam.
wątek zamknięty
Ja bym jej dała szansę, przecież wie że źle zrobiła - jesteśmy tylko ludźmi. Każdy ma coś na sumieniu i nie zawsze za to jest 'wyrzucany z pracy'.
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 października 2010 11:20
tajnaa, za przekorczenie uprawnień ludzie dostają dyscyplinarkę.
za przekroczenie uprawnień z premedytacją.

wątek zamknięty
Jestem w stanie zrozumieć, że Dworcika kasując posty ratowała swój tyłek przed niemiłymi konsekwencjami, jakie mogłoby jej przynieść przeczytanie wywalonych postów przez kogośtam spoza forum.

Ale skoro zrobiła to świadoma, że łamie regulamin, to powinna nie tylko z pokora przyjąć nałożona na nią karę, ale jeszcze przynajmniej przeprosić forumowiczów, jeśli już nie chciała wszystkim wyjaśnić swoich pobudek. Wg mnie sama i z własnej woli powinna poddać się votum zaufania i w razie czego zrezygnować z funkcji.

Moderowanie podczas uciszenia uważam za stawianie się ponad prawem, bo IMO moderator to traki sam użytkownik forum, jak my wszyscy, obowiązują go ten sam regulamin, a pełniona funkcja i związane z nią przywileje nie zostały nadane dla jego własnych korzyści.

wawrek swoją wypowiedzią o zakompleksionych panienkach pojechał po bandzie wcale nie gorzej niż wrotek, którego ponoć solidarnie z resztą modów obdarzył banem. Więc w aspekcie tego dla mnie jego wypowiedź jest w ogóle poniżej wszelkiej krytyki, bo wykazał się postawą wadzy -  "co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie".

ninevet niestety też zawiodła, bo okazuje się, że nie tylko wiedziała, że Dworcika moderuje w trakcie uciszenia, ale jeszcze przymknęła na to oko, bo tak jej było w tym momencie wygodniej.

Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i wszyscy popełniamy błędy. Modzi też są ludźmi i też mają prawo do błędów. Ale trzeba mieć odwagę się do tych błędów przyznać i ponieść konsekwencje, a nie zasłaniać się funkcją moda, jak niektórzy posłowie mandatem poselskim.

Dlatego w tej ankiecie zagłosuję na TAK.
wątek zamknięty
Ludzie, apel, apel - słuchajcie Burzy, Burza dobrze mówi, ja się podpisuję rękami i nogami.
Jak widać, będzie reelekcja. Naprawdę nie ma co się denerwować, że znowu jest źle, bo przecież miał być jeden mod, a inni są ok. Jeśli są ok, i zgłoszą swoje kandydatury, będzie można na nich ponownie zagłosować. Jeśli nie - to może mamy szansę na innych kandydatów.

Teraz tak - zapowiada się okres mocnego bałaganu na forum. Nin dymisjonuje, a ja w ramach ukrócenia kontrowersji czasowo wyblokowałam dostęp do skrzynki moderatorzy. Jakie to będzie miało konsekwencje, to się szybko przekonamy.
wątek zamknięty
[quote author=Ktoś link=topic=36296.msg751475#msg751475 date=1288347614]
tajnaa, za przekorczenie uprawnień ludzie dostają dyscyplinarkę.
za przekroczenie uprawnień z premedytacją.
[/quote]
Być może dlatego tak piszę, bo moich postów nikt nie wyrzucał i nie edytował.
Ale za nadużycie uprawnień - fakt, dostaje się dyscyplinarkę.

Moim zdaniem ona nie będzie chciała wrócić  🤔
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
29 października 2010 11:50
Pierwsza, podstawowa sprawa, o którą chciałam się zapytać załatwiona- admin przychylił się do sprawy i "Jak widać, będzie reelekcja" rozumiem jako zgodę na nowe wybory.

W związku z tym, co by nie przeciągać otwieram wątek.
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,36430.new.html#new

Tak, oczywiście wkurza mnie w, nie na tyle, bym się przejmowała, bo ani mnie to ziębiło, ani grzało, ale tak.
N. postępowania do końca nie rozumiem, ale jakoś trudniej jest mi ją winić. Prawdą jest, że dostałam od niej pw, nieco wyjaśniające, ale nie podoba mi się, że nie napisała tego publicznie, choć z drugiej strony wyobrażam sobie, jak zostałoby to odebrane. Mimo mieszanych odczuć chyba jednak poprę jej ewentualną kandudaturę.
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
29 października 2010 12:09
Chcą takiego głosowania? Proszę bardzo. Ja głosuje na "Tak"

Chcą dalej mimo wszystko być modami? Będą wybory modów i ci co są zadowoleni z obecnych modów będa mogli na nich własnie zagłosować - jesli oni zgłoszą swe kandydatury.
wątek zamknięty
Żeby te wykasowany posty przez Dworcikę miały dla całego forum jakieś poważne i głębsze znaczenie. Połowa, ba większa połowa nawet nie wie o co chodziło w wątku, nigdy tam nie była a cały ten temat im koło du*y latał podejrzewam. Gdyby to był koński temat, wykasowała posty nie wygdone dla siebie z punktu widzenia jeździectwa, skasowała czyjeś posty specjalnie bo oczerniały osoby które lubi. Nie dziwię się że jest jak jest, moderator też człowiek. Doprowadziliście sami do takiego dziwnego bałaganu na forum, sto rozpoczętych wątków, sto ankiet a wszystko po to żeby za parę miesięcy znów wieszać po kimś psy. Najlepiej gdyby moderatorami zostały te osoby które najwięcej w sprawie mają do powiedzenia. jestem ZA, może niech przekonają się jak to jest gdy ludzie patrzą im na ręce- za każdym razem.
Wybieracie najczęściej spokojne, opanowane osoby na funkcję moderatora a potem zmuszacie swoimi pretensjami je do tego by zaczęły się bronić i nagle te niegdyś lubiane i szanowane osoby, stają się beznadziejne i bezczelne. Szkoda mi tych ludzi, naprawdę.
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
29 października 2010 12:22
nie chodzi o to że  "wykasowała pierdoły" - ja też w ogole nie wiem CO wykasowała i w sumie mało mnie to interesuje.

Chodzi o sam fakt popełnienia karygodnego jak na moda czynu.

wątek zamknięty
Żeby te wykasowany posty przez Dworcikę miały dla całego forum jakieś poważne i głębsze znaczenie.

a co zmienia treść tych postów ?  🤔 przecież chodzi o wykorzystanie danych możliwości, sprzeniewierzenie się zasadom i stosowanie podwójnych standardów.

sądzę, że dałoby się z tej sytuacji wyjść z twarzą, ale trzeba by chcieć.
wątek zamknięty
Kocham przewroty.
Jestem na TAK;]
wątek zamknięty
w końcu  🥂 tak tak tak  😎
wątek zamknięty
I piękny ład poszedł sie. Jestem na tak.
Nic nie mam do Ninevet i Wawreka w zasadzie, ale a) też jestem zdania, że Wawrek przegiął i b) Ninevet jednak powinna zareagować. Heh, ciężko, bo mnie tam się jej moderacja podobała.
Dworciki z akcją kasowania czyichś postów nie komentuję.
wątek zamknięty
Przeczytałam raz jeszcze i przemyślałam. I głosuję - za odwołaniem wszystkich. Skoro bronicie działań Dworciki, a takie podejście jak prezentujecie to jej obrona to wszyscy jesteście na tym samym poziomie. A taka moderacja mi nie odpowiada. To co zrobiła Dworcika jest karygodne ale jej chronienie to po prostu... no brak mi słów.
wątek zamknięty
dea   primum non nocere
02 listopada 2010 10:11
Zwykle się politycznie nie udzielam, ale podzielę się refleksją: koń zagoniony do rogu kopie i gryzie  😀iabeł: i trudno go za to winić. Treść wykasowanych postów i cel w jakim D to zrobiła moim zdaniem jednak co nieco zmienia (ufff zmusiłam się do prześledzenia tamtego wątku), są sytuacje, w których nie sposób zachować się tak, żeby sie wszystkim podobało. Nikt nie jest święty, a grzechy tutaj nie są duże według mnie - podpadają pod przyparcie do muru.

No i jeszcze psychologia tłumu, która mnie brzydzi - pieski skamlą i łaszą się do nóg, jeden szczeknie, nadgryzie i już sfora wisi i jazgocze, huzia na józia!! Stadem raźniej. No to miłej zbiorowej egzekucji  😎 Przynieść koszyk kamyczków?
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
02 listopada 2010 10:40
no nareszcie wywalamy wszystkich bleeee... aż nie wierzyłam, że ten dzień nastąpi.
Mam szczerą nadzieję, że kolejna zmiana modów będzie bardziej rozgarnięta.
wątek zamknięty
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
03 listopada 2010 15:11
szczerze, to nie rozumiem, po co odnośnik do tej ankiety, skoro już mamy zgłoszenia dotyczące nowej moderacji. hm? chyba już zapadła decyzja?  🤔
wątek zamknięty
Ja również jestem na NIE.
-Nie ma modów idealnych.
-Lepsze wrogiem dobrego.
-Mod też człowiekiem jest i ma prawo do grzechu.
Dworcika przegięła i powinna dostać karę. Jakąś. Do reszty modów pretensji nie mam. Dla mnie na forum jest czysto i porządnie. A niewielkie uchybienia i niewielkie grzeszki były i będą. Może za lajtowo do wszystkiego podchodzę. Może stąd takie zdanie.
Ale wkurza mnie co i rusz takie wybieranie nowych modów.
wątek zamknięty
tunrida, ale nikt nie chciał nowych wyborów. Chcieliśmy reakcji na zachowanie Dworciki i tyle. A że obecna moderacja uniosła się krzywo rozumianym honorem, to się postawiła jak muszkieterowie- 'jeden za wszystkich'- i sami ukręcili bat na siebie.
wątek zamknięty
zen-rozumiem
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
03 listopada 2010 17:18
szczerze, to nie rozumiem, po co odnośnik do tej ankiety, skoro już mamy zgłoszenia dotyczące nowej moderacji. hm? chyba już zapadła decyzja?  🤔

A wiesz, że tez nie rozumiem ?
Ja po rozmowie i za pozwoleniem Quanty kasuje odnośniki, zakładam nowe wybory, zbieram kandydatów, a wawrek wystawia odnośniki tutaj znowu. Chyba walczy o swoją moderacje, bo inaczej to nie wiem o kogo.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.