strzyżenie / golenie koni

podbijam !
gdzie można naostrzyć ostrza w okolicach Wrocławia albo Opola ??
i czy maszynki jakoś się reguluje ??
kochani teraz jest w Lidlu do kupienia maszynka do strzyżenia zwierząt
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-1D7318F7-769D4CB9/lidl_pl/hs.xsl/index_15858.htm
ma ktoś może taką?

opłaca sie kupić?
Tak na oko to pociągnie max 2 golenia  😁 Ale może dobra by była do wzorków albo czegoś takiego
a ja zaryzykuje, kupię dla psa babci, sprawdzę jak radzi sobie z wzorkami i dam znać 😉
Ja mam podobną. Ogoliłam 3 konie plus multum wzorków.Do wzorków jest bomba do całego konia średnio bo mała i długo się trzeba nameczyć. Myślę , ze podobne da się znaleśc jeszcze taniej.
Tyle o tej maszynce udało mi się znaleźć w sieci:
Power supply: 230 V~/50 Hz
Power consumption: 10 W
Protection class: II /
Operating temperature: + 5 °C - + 40 °C
Storage temperature: 0 °C - + 40 °C

Więc chyba faktycznie do golenia całego konia będzie za słaba
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
30 stycznia 2011 13:54
U mnie klamka zapadła: koń zaliczy bliskie spotkanie z maszynką jeszcze w tym tygodniu. Dobra nigdy wcześniej nie widziała maszynki, ale mam  nadzieję, że cała procedura przebiegnie bez większych problemów.
Mam problem...
Zamówiłam maszynkę Heiniger Delta 3, ale okazało sie, że nie mają jej na stanie i nie wiadomo kiedy będzie, a chciałabym dość szybko ogolić swoje konie i parę innych. Teoretycznie powinna być w lutym, ale równie dobrze może być dopiero pod jego koniec...
Mogę zamówić golarkę Lister Star i byłaby pewnie na poniedziałek.

I nie wiem co robić... to będzie moje pierwsza golarka, ale jak już kupuję, to chciałam maszynkę dobrą z górnej półki 😉
Cenowo są zbliżone do siebie, chociaż Heiniger jest troszkę tańszy 😉

Co o tym sądzicie?
Ja kupiłam Delte i jestem bardzo zadowolona jak na razie 😉
Pooh  a oglądałas czy gdzieś indziej jej nie mają? Na pewno w boberze jest, ale troche drożej niż u sewinga
Nie patrzyłam czy mają gdzieś indziej, bo kupuję w sklepie u znajomych 😉
Miał ktoś może listera pico ? Tej z lidla nie dorwałam, potrzebuje maszynki do nóg i ewentualnie głowy
Pooh w sewingu jest za 1490, tam powinni mieć dostepna 😉
equi.dream na allegro kup maszynkę do psów, też są tam ostrza na 3 cm, maszynka kosztuje ok 50 zł 😉 do wzorków, głowy etc powinna być gut, moja powinna przyjść jutro to dam znac jak sie nią goli
mówisz ? były w lidlu nie dawno, ale się nie załapałam. A golił ktoś może kiedyś maszynką z przeznaczeniem dla ludzi, też taka malutka ? Parametry ma taka jak psia, a wydaje się solidniejsza
U nie w lidlu w ogóle jej nie było  😁 Dam Ci jutro znać jak działa, ale myślę, że spokojnie da rade 😉 Fajna, mała, ja zamówiłam bezprzewodową na akumulator
kupilam maszynke Pico do wzorkow i albo ja jej nie umiem uzywac albo to wyjatkowo kiepska inwestycja... jakie macie doswiadczenia z tym?
Czekam jednak na Heinigera 😉

A do głowy, wzorków i trudno dostępnych miejsc zamówiłam coś takiego:
http://pasi-konik.pl/pl,product,2504466,super,dandy,golarka,do,wrazliwych,miejsc.html
daj znac jak sie sprawdza 🙂
Niestety nie mam jak wkleić różowego-ogolonego. Nie zrzucę fotek z telefonu. Mogę ewentualnie komuś wysłąć mms i ktoś zrobi to za mnie 🙂
Pooh w sewingu jest za 1490, tam powinni mieć dostepna 😉
equi.dream na allegro kup maszynkę do psów, też są tam ostrza na 3 cm, maszynka kosztuje ok 50 zł 😉 do wzorków, głowy etc powinna być gut, moja powinna przyjść jutro to dam znac jak sie nią goli

ciężko ostrzem tnącym na 3mm ( zakładam ze chodziło o mm nie cm  😁 ) ogolić konia 😉 ostrze tnące na ta długość to 7 (dokładnie 3,2 mm) i jadąc takim pod włos to można się bawić w przycinanie końcówek. Psie ostrza do koni to polecam 30. włos koński kładzie się dużo mocniej niż psi i stawia większy opór, więc goląc tak krótkim ostrzem dopiero otrzymuje się 3 mm.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
17 lutego 2011 21:22
Karutek jaką w końcu maszynkę do nóg, głowy i wzorków zamówiłaś?
Jak się sprawuje?
mchaniewski   Lubię smoki i Czefalo.
17 lutego 2011 21:28
Mojej czeggrze1 już więcej nie dam golić konia, bo wyglądał jak wyleniały wielbłąd, a na tyłku miał krzywy wzorek  🤣  😍
Może uda mi się jakieś zdjęcie wygrzebać 😀
mchaniewski- nie przesadzaj 😀iabeł: 🤬 .
we Wrocławiu Sandra Łopat goli. Goliłam u niej konia i jestem bardzo zadowolona, bo na prawdę dokładnie i ładnie goli 🙂

Witam,
Przeglądając wątek znalazłam dane o osobach, które golą konie we Wrocławiu. Są wśród nich m. in. Sandra Łopat i ESCADA.  Nie wiem na ile te informacje są aktualne, bo pojawiły się kilkanaście stron wcześniej ( strona 46 wątku). Czy mogę prosić  ( na priv) o "świeże" namiary do kogoś, kto strzyże/ goli konie we Wrocławiu? Dziękuję za pomoc.
Sandra goliła mi konia niecale pół roku temu, więc pewnie goli nadal. Niestety nie mogę znaleźć numeru, ale poszukaj w googlach bo ogłaszała się na świecie koni 😉
korsik dziękuję za info.  😉 pozdawiam.
Strucelka golarka nieprzetestowana, bo jakaś felerna, akumulator wytrzymuje zanim dojade do stajni oO Składam reklamacje i szukam czegoś nowego.

A i mam pytanie, możecie polecić jakąś solidną, lekką i cichą, małą golarkę do głowy, nóg, wzorków etc? Końska lub dla innego zwierzaka - ale przetestowana 😉
Karutek znalazłam też taką , ale w życiu nie miałam jej w ręce , więc nie wiem jak się sprawdza .
http://www.siodlarnia.com/index.php?page=produkt_info&produkt_id=3439
Jakoś nie ufam tym z akumulatorem..  😁

edit:
Ktoś ostatnio kupował taką, nie? Jak się sprawuje?
http://pasi-konik.pl/pl,product,2504466,super,dandy,golarka,do,wrazliwych,miejsc.html

Jeszcze takie coś znalazłam
http://pasi-konik.pl/pl,product,402582,lister,maszynka,do,strzyzenia,koni,lister,pico.html
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
20 lutego 2011 14:50
Karutek ja gole golarką z akumulatorem, fakt starcza obecnie na dwa konie, ale i tak wolę taką niż na kablu - nie zawsze możesz przewidzieć wszystki reakcje konia i osobiście słabo mi się robi jak pomyślę o kablu na ziemi w momencie gdy golony delikwent zaczyna 'tańcować'
A.   master of sarcasm :]
20 lutego 2011 15:03
golarki z tych linkow to chyba tylko do podstrzygania na pysku?... nie mowie tego zlosliwie, ale tak wygladaja, ja operuje taka o wadze 1.2kg i mocy 2000 W, slabsza nie ostrzyglabym calego konia za jednym rzutem, nie ma takiej mozliwosci.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się