Nawet nie wiem czy Gosia użyła jakiegoś szablonu. Pewnie coś wydrukowała z komputera w duzym formacie i odrysowała na sierści. Małe szczegóły wygoliła maszynką dla psów i nożyczkami. Resztę normalnie.
Też zwariowałam jak zobaczyłam tego snoopiego i pluta 😵 😍
zastanawiam, się czy można koniowi tylko trochę skrócić sierść, a nie golić żeby miał całkiem krótką 🤔 koń cały dzień chodzi po padoku zimę krócej (ok.5h) będę miała derkę padokówkę 170g i do stajni ok 110g (ale jest ciepło i nie ma przeciągów)-starczył by taki zestaw? jak długą sierść można zostawić? (czy jest to obojętne?)
A ja mam takie pytanie, czy ktoś wie może kto w Szczecinie zajmuje się goleniem koni? Tzn. nie kto ma maszynkę i moglby pozyczyc, ale kto goli 😉 Będę wdzięczna za każdą informację 😉
w tym roku chce się do tego pierwszy raz zabrać samodzielnie. i mam takie pytanie. chciałabym go chlasnąć razem z nogami i głową. no właśnie. tylko pytanie jak? bo szczerze mówiąc nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. 🤔
w tym roku chce się do tego pierwszy raz zabrać samodzielnie. i mam takie pytanie. chciałabym go chlasnąć razem z nogami i głową. no właśnie. tylko pytanie jak? bo szczerze mówiąc nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. 🤔
golarka i jedziesz😉
ja zawsze zaczynam na wysokości łopatek, brzuch, zad potem nogi na koniec zostawiam szyje i głowe.... i tu czasem ucze się latać... bo łeb jeszcze jak łeb ale uszy - porażka - konie strasznie tego nie lubią...
już się bałam, że to wymaga jakiej większej matmy. 😂 na te "delikatniejsze części" wezmę chyba mniejszą maszynkę na małe obroty i do boju. 🏇 a w jakiej kolejności ten łebek nieszczęsny? bo chce to zrobić jakoś tak, żeby nie było widać gdzie golony, a gdzie nie. 🤔wirek:
polecam jak najcichszą golarkę (ja mam tak że jak rozmawiam z kimś to jej wcale nie słychać, ale najczęściej mam poprostu włączone radio) głowa u mnie leci: bok, przód, dół, uszy na koniec - staraj sie uszy zrobić jak najszybciej i staraj się ich nie puścić(bo nie powiedziane że uda Ci sie złapać ponownie :hihi🙂 ja zawsze gole tak że drugie golenie nachodzi jakby 1cm na to poprzednie golenie (więc powstaje jednolita całość😉)
Ja czekam aż Ruda troche jeszcze zarośnie i znowu wygole jej wzroki chyba tak jak w zeszłym roku po 3 łapki z każdej strony, poniaczka tak jak cały rok "L-ke" para zaprzęgowa po jednej stronie 3 serducha po drugiej 3 gwiazdki i zostaja mi jeszcze 3 kobyły ale nie mam pmysłu co im wygolić
Korsik - wg mnie 170g wystarczy chyba, że by były jakieś niesamowite mrozy, to ew. jakiś polar pod spód... Co do jazdy na dworzu - myślę, że nie powinno być problemu. Długi polar na stępa i pierwsze kłusy zapięty na klacie i powinno być ok. Gdybyś miała wątpliwości to ew. derka treningowa zapinana na klacie z wycięciem na siodło...
Ja zawsze golę na łyso, żeby nie mieć takich dylematów 😉 I myślę, że Dzidzia za niecały miesiąc pójdzie pod golarkę :>