Facella Miło dzięki Tobie poczuć jeszcze przez chwilę ten klimt zawodów!🙂 Zawsze z chęcią śledzę i oglądam na fb🙂
A ja jako, że mam trochę więcej czasu na zdjęcia, może i na jakieś nowe szkło uda się uzbierać to mam pytanie techniczne. Jak oceniacie ostrość zdjęcia, albo inaczej macie może jakieś przykładowe zdjęcia z ogniskowej w okolicy 20-30mm, które mogłabym zobaczyć dla porównania? Bo tak sobie pstrykam ostatnio moim canonem 24 2.8 stm, lubię go jeśli chodzi o przedmioty z bliska, nawet coś w stylu makro wtedy ostrość jest super, ale gdy przymykam przysłonę bardziej, chcę uzyskać większą głębię ostrości i potem sobie przybliżę takie zdjęcie na 100% to zaczynam mieć wątpliwości czy tak powinno byc czy się czepiam.
Takie przykłady z dzisiaj, w linkach pod zdjęciem oryginał będę wdzięczna za obiektywne zdanie czy one są akceptowalne jesli chodzi o ostrość czy coś robię źle, czepiam się czy coś z obiektywem (bo wydaje mi się, że z kita bywały bardziej ostre):

f5, 1/80

f3,2 1/800

f13, 1/60

f4 1/25
Edit: narazie nie ma oryginałów bo są za duże;( muszę znaleźć miejsce gdzie je mogę wrzucić