smartini, właśnie od niedawna wiem, że rollback jest częścią slidu, dlatego mówiłam o specyfice dyscypliny. Zanim miałam okazję focić konia stopującego - byłam swięcie przekonana, że podczas slide stopu koń... jedzie na przednich nogach. I dopiero mnie uświadomiono, że on przednimi "kłusuje" i ciągnie zad i najlepsza fota jest jak ma przednią nogę w górze 😉
Może dlatego tak uwielbiam Twoje prace, bo są moim... niespełnionym marzeniem? uwielbiam wszystko co westowe, począwszy od atmosfery na arenie a skończywszy na ubiorze zawodników, więc ciężko mi patrzeć obiektywnie na Twoją twórczość, bo zwyczajnie idealnie uderza w mój gust 😉
wymodelowana, zdecydowanie to kwestia monitora 🙁 jeśli już na serio nie da się przyciemnić tła suwakami i poziomami - proponuję zrobić eksport do PSa i jednak użyć zwykłego, czarnego brusza. LR oferuje bardzo słabe opcje jesli chodzi o maskowanie - używanie tego... stempla w LR to jest jakis horror i makabra.
ogurek, tylko widzisz, to zdjęcie jest mocno dosadne. I przez to nieciekawe. Spróbuj zmienić perspektywę. położyć się, stanąć na stołku. Jeśli chciałeś pokazać tłum to i tak dobrze byłoby w mocnym punkcie usadzić coś, co przykuwa wzrok. Jakiś element "wazniejszy". może np zbliżenie na rufę z nazwa/liczbą a reszta "tłumu" poza ostrością?
wilczyk, ciemne jakieś 🙁 i mam wrażenie, że dziewczyna jest mocno zaszumiona, ale może to złudzenie. nie czuję go.
może macie rację z tą winietą. szkoda, że nie udało mi się w jakiś logiczny sposób pokazać kurzu. bo winieta winietą, ale to takie mgliiste białe - to akurat kurz był w tamtym rejonie. a w sumie wygląda trochę jakbym zrobiła taką mega winietę, że reszta biała, a winieta jest mniejsza, tylko kurz nie jest wszędzie 😀
ode mnie jeszcze taka mała klasyka czarno-tłowa. dużo roboty przede mną 🙂
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-0/p552x414/12065582_1741813642706283_7288890349334201719_n.jpg?oh=0573b83731f61b40547aab6c481029de&oe=569BC990[/img]