Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Wicklow Mountains byly zlociste wczoraj.. a takie 2 cuda spotkalismy w malowniczej kafejce w Laragh..
m.indira: Świetne i oryginalne !
Strzyga: Drugie bardzo fajne  😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 października 2012 10:35
m.indira, to prawda, ostatnio wszystkie zdjęcia są na jedno "kopyto". Dębujący koń jest pozycją obowiązkową. Zmienia się tylko tło i okoliczności przyrody. Nuda, nuda, nuda. Ciągle ten sam schemat. No ale właściciele kopytnych się cieszą  😉. Wolę jednak fotografować araby i wyścigi  🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 października 2012 13:44
m.indra- świetnie uchwycone.

Ja się przyznaję, że portrety to nie moja bajka. Focę, bo nie mam żadnego sportu do focenia. Może też dlatego moje fotki odkrywcze nie są, nie mam do tego serca po prostu. Ale jednak focę, bo inaczej bym zupełnie zapomniała jak to się robi.

Bo gdybym mogła, robiłabym tylko takie fotki =)

To jest moja bajka. Tylko znaleźć człowieka i konia, którzy będą w stanie pokazać mi coś takiego... zdecydowanie łatwiej znaleźć kogoś kto się przebierze za wróżkę, a konia za motylka, który staje dęba o wschodzie/zachodzie słońca...
Armara, Strzyga troche poczekacie. Dopiero dzisiaj Abre nas opuściła  😁 sporo obfociłyśmy w ten weekend  😀 ja czekam tylko na program, bo zadebiutowałam w RAWach a ten co mam nie obsługuje moich  😀

M.Indira ale Ci się moment trafił  😀

Mam jedynie Ogurkowe arabki z piątku. Ciemno już się robiło, więc mój obiektyw nie dawał rady. Tyle się udało wycisnąć:

pojechałem dzisiaj na stajnie szukać tej złotej jesieni którą fotografowała baffinka, a tam zonk
ogurek to może stajnie pomyliłeś i u mnie byłeś?  👀  😁
Bo było tak:
mgła powiadacie....  😁
baffinka ale Twój koń we mgle zaiste inny od naszych  😂  🤣
mój koń w takiej mgle to by się zgubił na własnym podwórku  😁 
Patrząc się na te wszystkie zdjęcia, aż wstyd coś dodawać

trzynastka   In love with the ordinary
21 października 2012 17:58
A ja ciągle nie wstałam na świt i mgłę 😉  Za to łapię zachody :

21 października 2012 19:00
In. - a taka jesień w moim wykonaniu Ci się podoba?
Strzyga mnie się podoba  😜
Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 października 2012 21:06
Ogurek, mogliście koguty pogolić do zdjęć :P

O, to są moje klimaty:

juliadna   siwek czarnogrzywek <3
21 października 2012 21:09
Wojenka ,wielbię to zdjęcie!  😍
In.   tęczowy kucyk <3
21 października 2012 21:11
Strzyga, ale że co ja?  👀 (nie powiem, trochę się przestraszyłam jak to przeczytałam, że co ja znowu złego zrobiłam 😉 )
Czy to w ramach akcji "zdjęcia ludzi, z którymi In. chodziła do szkoły"? 😉
A zdjęcie super, jak zwykle z resztą 🙂 Bardzo mi się Twoje zdjęcia podobają 🙂
Breva dla mnie dziewczyna z rozwianymi włosami czadowo!
Wiewiórka, trzecie zdjęcie Sopotu i księżyc - bajeczka🙂

Mam takie cuś z dziś:
Orginał:

Po 1 przeróbce:

i po 2 przeróbce:

Mam jeszcze parę ujęć tego cuda, ale nie mam ani pomysłu ani wiedzy co z tym np. zrobić...
21 października 2012 21:21
O losie, In. czytałam Cię w innym temacie i mi się zlałaś z m.indrą 😀 Wybaczcie =)
nine: Na pewno się powtórzę, ale genialne i super klimatyczne   😜
Strzyga: Zdjęcia sportowe jak zwykle bardzo dobre, ale najlepsze jest to ostatnie-galop na plaży  😍
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
21 października 2012 21:51
Hej. Przepraszam, ze tutaj pytam, ale tu przynajmniej ktos szybko zauwazy moj post a zalezy mi na czasie. A mianowicie, mam zdjecie w poziomie. Ale ramka, w ktora chce je wsadzic wymaga zdjecia pionowego. Czy ktos moglby podpowiedziec jak to zrobic i zmienic rozmiar ( potrzebuje 10cm szerokoscix15cm wysokosci ), lub moglby to dla mnie zrobic? Please...
a jaki rozmiar pliku? w piszcz(x)elach oczywista 😉

Strzyga ale o co chodzi? 👀
cieciorka   kocioł bałkański
21 października 2012 22:13
jak ładnie uchwycić wieczorną mgłę?

Wizja, trzeba przyciąć odpowiednio, nie rozumiem, w czym trudność?
m.indira
Mega !! Masz niesamowite oko 🙂
cieciorka, a jakie uchwycenie jest Ci potrzebne? Wieczorną tzn. przed czy po zachodzie słońca?
m.indira, dzięki wielkie🙂😉) właśnie odkrywam studio i lampy i jestem zachwycona!!😀
abre, a można tak ogólnie o "łapaniu" mgły?
Tak ogólnie to się nie da. Przecież to zależy od efektu, jaki chcesz uzyskać.
cieciorka   kocioł bałkański
22 października 2012 14:33
Wczoraj próbowałam się zmierzyć z mgłą na osiedlu. Dość duży kontrast, z tyłu różnokolorowe światło latarni a bliżej mnie bezlistne drzewa. Na zdjęciach wychodziło wszystko za ostro, nie wiele rozstało z tej mglistości. Ale o fotografowaniu takiej rannej mgły w delikatnym oświetleniu też chętnie poczytam
cieciorka, prawdopodobnie aparat za mocno podbił kontrast. Cyfra czy analog? A jeśli cyfra to jaka?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się