Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Chyba nawet w temacie... co do trudności parkurów. Zbiór nieciekawych upadków podczas przejazdów.
Jeju, jakie piękne są te parkury  😵
dla niektorych ogromny  👍 za to ja sie ratuja. widac laaaata dowsiadczenia.
Niektóre wypadki wyglądają masakrycznie, ale i tak filmik zapamiętam ze względu na ekipę na końcu z dłubiącym w nosie panem na pierwszym planie  😂 😵
Ponieważ napisałam komentarz do wątku o Black Beauty, który w międzyczasie został skasowany wrzucę go tu :P

Kocham ten film, szczególnie muzykę(mogę jej słuchać dosłownie godzinami!), jest to zdecydowanie mój ulubiony film tak w ogóle, oglądałam go wiele razy i za każdym razem ryczę 🙂 Książkę tez czytałam i choć zazwyczaj preferuje książki od filmów to w tym wypadku film chyba zrobił na mnie większe wrażenie, szczególnie głos głównego bohatera i sposób w jaki mówi jest taki ciepły, a zarazem często smutny i wzruszający. Najbardziej wryło mi się zdanie  z początku filmu, idzie jakoś w stylu:"story of my life, its the story of the people in it, i havent been as lucky as I am now(...)mine is the story of trust and betyal and learning to trust again" - zawsze ale to zawsze wybucham płaczem jak to słysze... heh. Nie ma chyba mądrzejszego zdania jakie powstało w filmie lub książe o koniach, lepiej obrazującego życie koni..

Jeszcze to zdanie jak go pierwszy raz siodłają i mówi: "nobody could walk with this, come back here with those oats!" 🤣 🤣

I przyznam, że film znałam od dziecka, ale gdy zobaczyłam go kilka lat temu juz jako nastolatka to był to jeden z bodźców które popchnęły mnie najpierw w kierunku 'naturala', a potem ostatecznie szkolenia z klikerem. A w każdym razie lepszego traktowania koni, zupełnie innego podejścia niż kiedyś. Od długiego już czasu nie używam wędzidła, bata itp. Może przesadzam z tym że nie używam tych rekwizytów, ale ten film i książka bardzo sie wryły w mój umysł. I tak juz zostało i mam nadzieję, że zostanie 🙂 I myślę, że konie które mają ze mną do czynienia nie narzekają. Mam też nadzieję, ze autorka książki uśmiechnęła by się gdyby wiedziała, że przyczyniła się do zmiany życia na lepsze u niejednego konia 🙂

PS Tak sobie przypominam ile razy widziałam ten film w ciągu ostatniego roku i wychodzi mi, że z 10 co najmniej 😁 Jestem spaczona! 🤣

🚫
Skopiuj sobie ten post i wklej go do któregoś z tematów, które pasują do tematu, który poruszasz. Za kilka dni usunę tę treść z tego tematu.
Tematy filmowe:

Kocham Kino

baza filmowa o koniach + możliwości ich zdobycia

kpik   kpik bo kpi?
08 grudnia 2009 18:17
wtrącę się do wątku z filmami nie z you tube, ale również do publicznego oglądania, właśnie wypłyneły na stronę.
player jest na dole strony - niestety film traci na jakości przy otwieraniu na pełnym ekranie 🙁 na to już wpływu nie było
http://www.stajnia-aleksandria.pl/trening.html

po raz pierwszy sama kombinowałam z obróbką filmów, dodatkowo dosyć specyficzna forma miała być - zmieścić dużo w krótkim czasie, pokazać dwa różne konie na różnym etapie wyszkolenia. Nie powiem, troche czasu mi to zajęło, ale efekt chyba wart zachodu?
Coś miłego dla ucha i wesołego dla oka 🙂 - nie wiem czy już było, ale moim zdaniem warte zobaczenia - wesolutkie 🙂

haha dobreee  🏇

heheh 🙂
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
10 grudnia 2009 12:29

co sie mogło stać  ❓ ❓ ❓ ❓ (nie ma głośników w pracy i nie wiem czy jest jakies głos do tego filmiku .)
jest głos. Ale nie wydaje mi się żeby coś konkretnego się stało... Diziw mnie ze się konisko nie podnosi ;//
10 grudnia 2009 12:52
w  jednym fragmencie filmy koń ma odciążoną lewa tylną nogę i w sumie upada właśnie na tą stronę,  może coś z tą nogą nie tam?
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
10 grudnia 2009 12:58
wtrącę się do wątku z filmami nie z you tube, ale również do publicznego oglądania, właśnie wypłyneły na stronę.
player jest na dole strony - niestety film traci na jakości przy otwieraniu na pełnym ekranie 🙁 na to już wpływu nie było
http://www.stajnia-aleksandria.pl/trening.html

po raz pierwszy sama kombinowałam z obróbką filmów, dodatkowo dosyć specyficzna forma miała być - zmieścić dużo w krótkim czasie, pokazać dwa różne konie na różnym etapie wyszkolenia. Nie powiem, troche czasu mi to zajęło, ale efekt chyba wart zachodu?

Kpiku 🙂 miło się ogląda 🙂  fajnie! Więcej! 🙂
Nie wiem co mogło się stać, ale laik mógłby pomysleć, że koń w ramach protestu się położył i stwierdził, że nie idzie.
Może faktycznie coś z tą nogą odstawioną... szkoda, że filmik jest w innym języku. Jedna osoba z tych stojacyxh nad koniem wskazywała na nogę, więc może coś jednak z nogą.
kpik - wart, wart ! Super efekt 🙂 Wstaw jeszcze coś !
A co to za utwór w pierwszym filmiku (ten pierwszy?) Taki świąteczny mi się wydaje 🙂
Piękna hala !
nie wiem czy kiedyś to było
🙇 😵

a co o tym myślicie

hahhaha to jest dobre🙂
kucyk menda, a dziewczynka dzielna, daje rade  😀

hahhaha to jest dobre🙂

no tylko na początku małe zdziwko ;D

troche jej sie przywailo  😁
asior   -nothing but eventing-
11 grudnia 2009 18:21
na gonitwach plaskich jest niemalze tyle samo kontuzji. rowniez konie lamia nogi i zrywaja sciegna
.[quote author=Dzionka link=topic=348.msg397740#msg397740 date=1260216154]
Co innego WKKW, gdzie cross jest budowany tak, żeby był fair dla konia, a co innego takie hardkory. B

eeeeee, przepraszam, czy ty widzialas kros w wysokich klasach???  🤔  ani kros ani parkur nie jest ustawiany fair bo ma byc TRUDNY!!!
[/quote]

Katija, albo nie rozumiesz znaczenia slowa "fair" albo "trudny". Krosy musza byc teraz ustawiane fair - wszystkie!!! Nie ma juz takich tras jak kiedys, ze im wieksze skoki, glebsze rowy, wyzsze hyrdy, tym lepiej. Teraz chodzi o technike, przeszkody sa nizsze i sa fair. Nie ma niebezpiecznych zagadek.

Wyobraz sobie, ze kros ustawiony fair jest tez trudny.

Jezu.  🙄
11 grudnia 2009 21:31

baby z .... grzbiety .....koniowi lżej hihihi
edit:
zawsze jak oglądam filmiki nawet te bardzo miłe dla oka musze trafić na coś takiego  😕 😕
😵 😵 😵 😵  🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

Koleś ,,fruwa" bez siodła 🙂
o kur..
👍

myślę ,że mało 'zawodowych' jeźdżców potrafiłoby wykonać coś takiego ..
13 grudnia 2009 18:10
niesamowite,  gdybym tego nie zobaczyła to z pewnością trudno byłoby mi w to uwierzyć .  Wielki  👍 👍
yga   srają muszki, będzie wiosna.
13 grudnia 2009 19:17
👍 dla Pana!
a mówiąc o własnych
przeglądałam sobie zdjęcia z wakacji i trafiłam na:
http://s30.photobucket.com/albums/c321/ygaaa/Jagodne/?action=view&current=102_2180.flv
kocham tego konia 😲
Za to ze zagalopowal ze stepa?
13 grudnia 2009 20:28
za to ze jest.
Brakuje mi go po prostu.
moze za duzo na tym filmiku sie nie dzieje,sorry ze wkleiłam.
yga - przepraszasz za to, że wstawiłaś fillmik, do wątku o filmikach ?  😉
jak dla mnie super. Fajnie mieć do konia takie zaufanie.
13 grudnia 2009 22:17
przepraszam za akcje filmiku.po obejrzeniu reszty nagrań zaobserwowalam albo jakies wypadki,albo wielkie skoki na oklep, a na moim tylko sie wozę.. tak po prostu.
No ale jakoś tak mi się wkleiło.
plejadowa-  :kwiatek: tej istotyj estem najpewniejsza na świecie  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się