Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

w sumie, takie małe pocieszenie dla tych, którym sie wydaje, że skakać nie potrafią ...

mistrzem swiata jestem!!! ale takiego konia jak ten maly to nie mam. tak jak mowilam, kupuje go za tyle zlota, ile on wazy!!!!
przy nim, to chyba nawet ja jestem mistrzem świata.  🤣
przy nim to grupa srednio zaawansowana w szkolce, to kadra olimpijska!
edit: chociaz ciagle fascynuje mnie, jak on to robi, ze spada na konia  🤔wirek:
może trzeba go zapytać  😀
azja   koń pleśniowy
05 listopada 2009 22:31
Przerażającym jest sam fakt,  że on to lądowanie ma perfekcyjnie wyćwiczone, odbicie, łups w górę, walnięcie w siodło, szukanie strzemion, atak na  następną przeszkodę i tak w kółko, to wyłamanie wybiło go z rytmu, ale ostatni skok wyszedł mu pokazowo - majstersztyk jego porąbanego stylu 🤔wirek:. Nie wiem jakiej rangi były to zawody, ale u nas nawet w podwórkowych by go wyeliminowali. Ciekawe ile ten koń jeszcze wytrzyma? 🤔
azja - zgaduje, że niedługo...Zablokuje sie kiedyś na amen, chyba, że gościu nauczy się skakać. Ale właśnie to uwielbiam w niektórych 'zawodnikach' mają kase, to mają konia i startują, nieważne jak jeżdżą. A tyle talentów sie marnuje ...  😤
Może to jakieś zawody z 5-cio boju sa? Jak ogladalam transmisje skokow z 5-cio boju w Pekinie to wygladalo to niewiele lepiej... Ten kon to sam przejechal ten parkur
Przerażające wrażenie. Parę rzeczy też się pewnie złożyło, ale mam łzy w oczach.
dempsey   fiat voluntas Tua
06 listopada 2009 02:47
może jest to ktoś kto skacze na tym poziomie, ale jest kompletnie  pijany?? albo pijany i robi sobie jaja jakieś (będąc jednocześnie chorym na umyśle  🤔wirek🙂 pt. "założymy się że on przejdzie wszystko nawet jak będę jechał w ten sposób?"

najbardziej przygnębiający jest tekst na końcu - beztroska i uśmieszek:
"Zapewnienie, że zwierzę zostało tylko una Ligera ból pleców, a następnego dnia był w idealnym stanie wrócić do skoków" - w tłumaczeniu googla
🤔 🤔
Przeraził mnie ten film :/  Czemu ludzie nie reaguja na takie rzeczy? :/  Swoja dorga ciekawe czy ten koles może miec dzieci. I chyba jest masochistą, bo ja nie posiadajac klejnotów nie wytrzymałam bym takich udezen w krocze... ale niektórzy to moze lubią... :/
OMG  🤔  🤔 to chyba nie skoki w zwyż dla jeźdżca  🤔wirek: współczuję też dla konia, jak jeździec wali w siodło
Ja nie rozumie jednego. Nie wygląda to na byle podwórkowe zawody. Nie wiem ile tam stoi bo zawsze mialam kiepskie oko do wysokości ale podejżewam iż jednak więcej niż metr 😉 czy jeździec nie powinien mięc jakiejś licencji, odznaki, egzaminu? Tak jak jest u nas? Koń cudowny... musiałby się świetnie prezentować nawet pod przeciętnym jeźdźcem. Spójrzcie jaką on ma technike (koń) przy tym rzucającym mu się po plecach worku kartofli.
Złoty koń.....

Najbardziej mnie rozbawił podład muzyczny 😀
A jakie fachowe zagalopowanie było, kiedy po wyłamaniu zaczynał kontynuować przejazd 🙂
O matko, ale porażka :/ Po pierwszych 2 skokach jeszcze się śmiałam, ale jak zobaczyłam, że cały przejazd zapowiada się w tym stylu to mi mina zrzedła  🤔 I jeszcze ten popapraniec śmie tego konia uderzać batem?? Powinien zejść i go po kopytach całować a potem ponownie wsiąść jak się nauczy jeździć na innym koniu, bo ten już swoje dostał. Masakra, wściekłam się  😀iabeł:
A mnie dziwi dlaczego pozwolono na taki przejazd. Dlaczego po przejechaniu 1 czy 2 przeszkód nikt temu panu nie zabronił dalszego przejazdu....
Ja mam wrażenie, ze ten koleś się z kimś o coś założył albo siodło ma wysmarowane , no nie wiem co- bo poza tymi lotami to on nie najgorzej się w siodle trzyma. Nogi prawidłowo- bo same odnajdują strzemiona i w ogóle podjeżdża tego konia do przeszkody dosiadem. Nie chce mi się wierzyć, ze jemy tak samo z siebie to skakanie wychodzi- mam wrażenie, że to celowe.
kotbury - może wiedzieć, że trzeba podjechać do przeszkody, może nogi prawidłowe [co średnio mi się widzi, bo jak mu łydka na tych skokach lata!] ale pozatym, skakać nie umie. Ba, trudno tu powiedzieć, że on skacze. On się przez te przeszkody przewala, i tylko konia szkoda .. 🙁
Na ŚK ktoś dotarł do info, że ten jeździec zawodowo gra w polo. To taka zabawa miała być, że dwie drużyny się zamieniły rolami. Ci którzy grają w polo skakali i odwrotnie.
dempsey   fiat voluntas Tua
06 listopada 2009 12:54
Na ŚK ktoś dotarł do info, że ten jeździec zawodowo gra w polo. To taka zabawa miała być, że dwie drużyny się zamieniły rolami. Ci którzy grają w polo skakali i odwrotnie.

doprawdy, beczka smiechu  😵
kotbury - może wiedzieć, że trzeba podjechać do przeszkody, może nogi prawidłowe [co średnio mi się widzi, bo jak mu łydka na tych skokach lata!] ale pozatym, skakać nie umie. Ba, trudno tu powiedzieć, że on skacze. On się przez te przeszkody przewala, i tylko konia szkoda .. 🙁

On też skacze  🤣
cieciorka   kocioł bałkański
06 listopada 2009 19:54
iza90, nie, ona lata.
złoty koń.
zgroza  🙄  miałam łzy w oczach jak to oglądałam  🙁

Chyba jednak nie... Wnioskując po tytule - to jakieś kwalifikacje?! Ktoś z Portugalii napisał taki komentarz:

marianeves (1 godzinę temu)
it's not. we don't even have polo in Portugal.
This is the national young horse championship that horse is 4 years old doing his age class.
No polo rider

Jeżeli ten koń ma cztery lata i tak śmiga pod taką ofiarą, to  🤔zok:
4 latek skaczący takie przeszkody, pod takim jeźdzcem ? boże.  👍 dla konia i  🤬 dla jeźdzca..
Gillian   four letter word
06 listopada 2009 21:18
przykry widok 🙁
oj przygarnełoby się tego konia, toż to fruwa...
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
09 listopada 2009 13:06
+div-HM <- nie wiem czy się kwalifikuje do końca, ale jak dla mnie bomba  🏇
Katharina   "Be patient and trust in the process"
09 listopada 2009 13:34
arivle   ten filmik pojawia się w tym wątku chyba już n-ty raz  🙄
Nawet na poprzedniej stronie był  😁
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
09 listopada 2009 13:50
Ups...  🤬
nie zauważyłam...
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
09 listopada 2009 14:38
Likier-Chrumkacz 😜 😎

z piątku
cz.1

cz.2

i letnie 😉
lato
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się