Hihihi, chciałabym, żeby mój koń umiał tyle, co ten wielbłąd😀 a co najśmieszniejsze, bardziej podobały mi się elementy w wykonaniu wielblada niż konia😉
mbalicka -gratulacje! Pięknie Ponguś wygląda i widać, że szczęśliwy 🤣 Miałabym tylko zastrzeżenia do kopyt -zbyt wysokie piętki w przednich kopytach. Przez to kształt kopyt robi sie kwadratowy -a powinien być trójkątny, tak jak w tyłach. To może powodować przemieszczenie się kości kopytowej czubkiem w dół, nacisk na podeszwę i w efekcie z czasem kulawiznę. Ale ja jestem trochę zboczona na punkcie kopytowym -więc się nie przejmuj 🤣
Czy rzuciły się w oczy komuś filmiki, na których jeźdźcowi zablokowała się noga w strzemieniu? Kiedyś widziałam taki z toru jak dżokej był targany za koniem ale nie mogę go teraz znaleźć :/ Potrzebuję to do pracy na uczelni 😉
famka, to przecież proste jest: ważny jest celebryta (model akurat) - reszta nieistotna. Skoro celebryci są już ekspertami od moralności, intelektu i talentu (nie w swojej dziedzinie), to czemu nie od jazdy konnej? "Śpiewać każdy może".
jakos nie zrobiło to na mnie większego wrażenia od pierwszego lepszego filmu z tak popularnego wśród bogaczy sportu jakim jest polo. Konie pospinane na wszelkie możliwe sposobu paskami żeby tylko ograniczyć im swobodę ruchu głowy i pyska . Wygląda to bardzo podobnie, koń "spięty" dla wygody jeźdźca.
powiem Wam że jak czasem lubiłam popatrzeć na ten sport, tak zniechęciłam się totalnie od samego oglądania rozbolał mnie i pysk i wszystkie kręgi, że o siodle na szyi już nie wspomnę ani to ładne, ani sexy, ani nawet nie wiem jakie :/