Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

przerażajace 😲 😤 😤 niech ktoś tam mnie wpusci  🤬
.
emptyline   Big Milk Straciatella
13 listopada 2011 09:20
ja tak calkiem serio z tym moim pytaniem wczesniej- czemu cos takiego nie jest zabronione?? nie da sie tego jakos prawnie rozwiazac? przeciez to pojedzie spokojnie jako znecanie sie nad zwierzetami.

Bo to pewnie sport narodowy jak Corrida.
Nigna   Warto mieć marzenia...
13 listopada 2011 11:15
emptyline : narodowy czy nie... mnie zastanawia jak ludzie mogą na to patrzeć ; o Co oni mają w głowach.
emptyline   Big Milk Straciatella
13 listopada 2011 11:23
Nigna, też nie rozumiem 🙁

Galop po betonie?
Dereszowa - o ja... ale głupia baba ! Gdzie ona ma łeb ??? Nie rozumiem przekazu tego filmiku ...  😵
dereszowaa i co ten ma w ogonie? 🤔 Jakiś sztuczny warkocz czy tak wycieli? 🤔wirek:
śliczne łaciate

to chyba te kombinacje fyzo-pinto? amerykanski wynalazek?

ale muszę przyznac ze przecudne...

drypcący koń

a tu filmik z drypceniem. bo nie mam pojecia, po co oni tego konia uczą, a bylo kiedys wstawianych multum takich filmików. ni to piaff ni to klus, tylko oczopląc u widza to powoduje, a kon dalej sobie drypci...

edit: dałam ciała, znalazłam jeszcze to :
gypsy vanner wiec wychodzi na to, ze we wczesniejszym filmiku są własnie te konie  😍
Ircia   Olsztyn Różnowo
13 listopada 2011 17:18
Isabelle łaciak CUDO  😍
dryptanie to jakaś masakra,biedny koń  🤬
śliczne łaciate

a to nie jest po prostu tinker??
wlasnie nie mam pojęcia co to jest, ale cos mi sie przypomnialo, ze ktos mowil o takich miksach i się chyba zagalopowałam z nabożnym zyczeniem 😉

co nie zmienia faktu, ze jak krówek nie lubię, to te są boskie😀
boskie to na pewną są w czyszczeniu jak się pożądanie opanierują albo wlezą w np oset 😀
niszczycielu dziewczęcych marzen  😀iabeł:
Co do dryptajacego konia, to rasa Paso Fino:

"Oprócz stępa i galopu dysponuje ona trzema wyjątkowymi rodzajami chodów: paso fino, paso corto i paso largo. Pierwszy to wysoki, zebrany krok paradny - kopyta bardzo szybko poruszają się w górę i dół, obecnie używa się go głównie podczas pokazów. Drugi - powolny foulee, o prędkości pośredniej między skróconym a wyciągniętym galopem. Paso largo to rodzaj kłusa. Dla rasy Paso Fino typowa jest pełna wigoru akcja przednich kończyn oraz potężny napęd zapewniany przez tylne nogi przy obniżonej linii zadu. Dosiadanie tych koni okazuje się niezwykle wygodne, albowiem wstrząsy związane z ruchem są absorbowane przez grzbiet i zad zwierzęcia."

To jeden z tych dodatkowych chodow: paso fino.
hszonszcz   wredny hszonszcz.
13 listopada 2011 19:51
Primochówna, a nie można po prostu zrobić warkoczyka na ogonie?  🙄
Anka, a mogłabyś laikowi wyjasnic jaki jest cel robienia tego na betonie? czy to jakis ichny zwyczaj, czy nie ma to wiekszego celu? :kwiatek:

cos mi się o teraz kojarzy, ze mialam zajęcia o tej rasie,  ale o poszczególnych "dodatkowych" chodach zupelnie nie pamietam zebym słyszała, jednak mogłby czlowiek lepiej uważać na lekcjach, a nie potem niewiedza swiecic 🙂
[quote author=Isabelle link=topic=348.msg1185807#msg1185807 date=1321203649]
śliczne łaciate

faktycznie tak jest , ze w Holandii miksuja fryzy z takim srokaczami moja znajoma tez takl robila ale wyszedł po prostu fryz 🙂jak znajde te zdjecia to wrzuce link
http://www.originalbarockpinto.com/html/hk2011.html
.
gdzie ta wolta? ja od biedy widzę koło😀
.
Ja zaś, jestem zachwycona filmem żegnającym Hickstead'a.

R.I.P Hickstead

Efekt sobotniej nudy  😉
...

edit: brzydka ja, przepraszam  🤬
14 listopada 2011 19:16
xxxfiquaroxxx: przecudny <3 Aż sie łezka w oku kręci : (
xxxfiquaroxxx  piękny filmik.
Trzcinka, bardzo brzydko wstawiac filmik sprzedażowy, wystawiajac konia w ogloszeniach ...
14 listopada 2011 20:32
Isabelle: zgadzam sie...

strasznie mi sie ciepło w serduszku zrobiło 😍
darolga   L'amore è cieco
15 listopada 2011 11:46
Te reklamy Budweisera wszystkie są obłędne  💘

Ta też jest jedną z moich ulubionych
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się