Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

😂 boskie. Jak widac mało potzreba ludziom do szczescia dobry pomysł i setki osób ma ubaw.
i jaki dzieciak zadowolony  😁
no spoko, ale strzemiona mogliby podpiac, i po cholere trzyma tak te wodze? bezsensowne szarpanie za pysk.
Nigna   Warto mieć marzenia...
11 listopada 2011 09:08
Katja: dokładnie, na kantarze rozumiem ... sama tak czasem jakieś mini przeszkody skakałam ; ) Teraz raczej ona biegnie za mną ale nigdy bym nie wpadła na to żeby tak skakać w osiodłanym koniu o.O
Jak to odkryłam nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać  😁
JAK SMEAGOL xD
bylo juz kilka razy nawet  🙄
Nie oglądam każdego filmiku zamieszczonego w tym wątku więc mogło tak wyjść, że coś powtarzam. Ale nie zmienia to faktu, że nie wiem jak ona to robi  🤔 😀
ja tez nie ogladam kazdego filmiku w watku, niemniej jednak ten sie ostatnio pojawial bardzo czesto 😉

no niezbyt typowe zajecia ma dziewczyna  🤔wirek:  😁
Katja: dokładnie, na kantarze rozumiem ... sama tak czasem jakieś mini przeszkody skakałam ; ) Teraz raczej ona biegnie za mną ale nigdy bym nie wpadła na to żeby tak skakać w osiodłanym koniu o.O

a moze kon dobitnie wyłamywał i osoba na filmiku spadła kilka razy i sie zwyczajnie bała, dlatego postanowiła to zrobic? zaaferowana upadkami i "dzikoscia mustanga" wypadły jej z głowy takie rzeczy jak strzemiona?
na wylamywanie sa inne sposoby niz skakanie obok konia i szarpanie go za pysk.
ok, załóżmy hipotetycznie, ze nie masz gotowego korytarza,/osoby która sie nie boi wsiąść na konia. faktycznie, mogła ta osoba puscic konia luzem, niech sobie postepuje w nagrodę, a w tym czasie budowac korytarz, bo na lonzy mozna łatwo o stojak zahaczyc i tez szarpnąć. albo mogła wziac konia do stajni, rozebrać, wziac kantar i dopiero skakac w ten sposób.

absolutnie nie uwazam zeby to co jest na filmiku bylo sluszne, jedynie rozwazam inne opcje niz chęć wyszarpania celowego za pysk 😉
- chcę zostać owocem jogobelli 🙂
- świetny koń 😀
ok, załóżmy hipotetycznie, ze nie masz gotowego korytarza,/osoby która sie nie boi wsiąść na konia. faktycznie, mogła ta osoba puscic konia luzem, niech sobie postepuje w nagrodę, a w tym czasie budowac korytarz, bo na lonzy mozna łatwo o stojak zahaczyc i tez szarpnąć. albo mogła wziac konia do stajni, rozebrać, wziac kantar i dopiero skakac w ten sposób.

absolutnie nie uwazam zeby to co jest na filmiku bylo sluszne, jedynie rozwazam inne opcje niz chęć wyszarpania celowego za pysk 😉

Isabelle a czy ja napisalam, ze to celowe szarpanie za pysk?  🙄 nie napisalam tak. i nie jest to watek do rozpatrywania kwestii uczenia konia, zeby nie wylamywal. A ochoty na rozpatrywanie czemu ktos zrobil tak a nie inaczej i co moglby innego zrobic  nie mam. Stwierdzam krotko, ze to bezsensowne szarpanie za pysk i tyle. nie wiem co tu dyskutowac.
Nigna   Warto mieć marzenia...
11 listopada 2011 22:03
angie560: haha boskie filmiki 😀  Owoc jogobelli mnie rozwalił !
Ircia   Olsztyn Różnowo
12 listopada 2011 17:04

Czy ktoś może wie o co w tym wszystkim chodzi, dla mnie to jest męczenie koni i nie mam pojęcia jaki to ma cel !?  😵
.
  😲 krew mnie zalewa jak widze takie rzeczy no normalnie grrrrrrr  👿
Ircia, chyba są to jakies zawody w pętaniu koni, podobnie jak petanie cielaków.
Bardzo głupia i niebezpieczna (dla koni) zabawa... pewnie złamania karku dość częste przy takich upadkach...
Z resztą w jednych z pierwszych scen jest pokazane jak koń upada i coś podnieść się nie może... potem leci już kolejne ujęcie z innym
to, ze ludzie sa jacy sa, to juz wiemy. Ale czemu cos takiego jest dozwolone  🤔
Ircia   Olsztyn Różnowo
12 listopada 2011 18:14
Katja mnie nie tylko krew ale i łzy, cholerka po co te biedne koniska maja tak cierpieć?  🤔
Isabelle no to niezłe mają  zawody skubańcy, mam chęć im zrobić tak samo  👿
A widok tych biednych koni to mnie po prostu przeraża, taki rzut na glebę to może się skończyć bardzo źle  🤬
bo w niektórych krajach mają takie "sporty narodowe". zupelnie odmienne normami etyki i okrucienstwa od nas 🙁

przerażająco to wygląda 🙁
emptyline   Big Milk Straciatella
12 listopada 2011 18:24
Matko boska, ten deresz to już chyba raczej dłużej nie pobiegał 🙁
Mam ochotę im tak zrobić. Biedny koń się rozpędza bo go tam straszą a tu nagle z takiego pędu na glebę. : |  Chorzy ludzie.
ludzie to niestety okrutne i głupie zwierzęta,
a a słowo humanitaryzm już dawno się zdewaluowało do zera 🙁
zauważyliście niesamowitą inteligencje jednego z koni? jak poczuł line na nogach to stawał.
hszonszcz   wredny hszonszcz.
12 listopada 2011 22:23
Konstrukcyjny, właśnie o tym samym pomyślałam  😀
Ale ta wiwatująca publiczność, gdy koń upada z łomotem na ziemię, przyprawia mnie o dreszcze złości i wymioty  👿
ja tak calkiem serio z tym moim pytaniem wczesniej- czemu cos takiego nie jest zabronione?? nie da sie tego jakos prawnie rozwiazac? przeciez to pojedzie spokojnie jako znecanie sie nad zwierzetami.
co za... normalnie w takich chwilach się wstydzę, że są tym samym "gatunkiem" co ja. Fakt jedno konisko bardzo mądre, to które się zatrzymywało, a reszty mi okropnie żal.

Ci idioci, bo mniej łagodnie ich nazwać nie mogę, powinni dostać takiego kopa żeby im rozum wrócił z d**y do głowy 🤦
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się