szczęsliwe wypadki , czyli czego unikać w życiu ...

a propos przypadkow z pradem: ostatnio burza w naszej okolicy spalila sasiadowi komputer (!). piorun uderzyl w instalacje (podobno w slup lub licznik na slupie) . pradu nie bylo chyba caly dzien. jak wlaczyli to okazalo sie ze komputer jest dead... i teraz odzysk danych itp
ja oczywiscie wieczor przed burza poszlam spac zostawiajac a)komp wlaczony do pradu i uruchomiony;  b)otwarte programy... 

my zawsze wyłączamy wszystko.
ale kiedyś wydawało sie że już po burzy, włączamy komputer, nagle piorun walnął i po monitorze..
(wklejam z KR)

To ja opowiem zdarzenie z dzisiaj...
Pojechałam z nakazu trenera na stępo-kłusy przed treningiem w krótki terenik.
Jadę sobie dróżką prowadzącą w pola, z prawej drzewa z lewej drzewa, nagle z nikąd wypada na mnie jakiś smarkacz na Simsonie czy cholera wie co to było, narobił hałasu tyle co startujący samolot, przejechał koło mnie 30cm, koń spanikował poszedł jak z procy, zrobiła kobyła  może 3 susy szaleńczego galopu (przez ten dystans próbowałam ją uspokoić i zatrzymać) nagle koń zanurkował w dół, ja z nim, kobyła się przewróciła, ja zrobiłam salto w powietrzu i dup na ziemię. Wstaje.... patrze... kobyła stoi przede mną z miną "co się stało?", nogi jej się trzęsą, mi się chce płakać jak na nią patrze, a tu nagle "kap,kap,kap" krew kapie po ochraniaczach, koń ani drgnie, cały się trzęsie ale stoi i patrzy na mnie tym błagalnym spojrzeniem, ja się schylam a tam dziura na 15cm ( przy upadku rozdarła podkową). I co tu robić... telefonu nie mam... konia w rękę i na nogach z nim do stajni byle szybko...
Dobrze że vet przyjechał szybko, zszył, dał antybiotyk i jutro jadę zobaczyć jak się zwierzak czuję.

Następnym razem jadę w teren ze strzelbą i jak namierzę tego bachora to go wezmę i ustrzele  👿

I tu nawiązując do wątku... Mi się NIC, ale to nic nie stało  🤔 nie wiem jak to możliwe, mam małe draśnięcie na łokciu i to wszystko, nie miałam kasku  🤔wirek: ale to chyba ostatni raz kiedy wsiadłam bez niego na konia

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się