hucuły.

Law zaczyna już szurać brzuchem o ziemie, chyba nie jest dobrze. A ja jak na razie mam brak czasu na walczenie z tym w jakiś bardziej działający sposób  😤
U mnie Pelka z Funią się trzymają, ale WItka....ostatnio na oklep jeżdżę, bo mnie samo siodłanie już drażni 😀iabeł:
Mam świetną wiadomość ( przynajmniej dla mnie) ! 😉

Czakra jest zupełnie zdrowa!! ptfu, ptfu..
Jesteśmy świeżo po kursie masażu, więc będziemy się regularnie masować, żeby przyspieszyć powrót do pracy. A powrót jest wskazany, bo brzuszek też już jest słusznej wielkości 😉 Na szczęście nie zapomniała wiele i jak tylko osiągniemy znów rozluźnienie pod siodłem zaczniemy wprowadzać nowe elementy. Jak na razie opanowałyśmy zwrot na przodzie.

Mam problem z jeżdżeniem jej w niskim ustawieniu, bo jak tylko puszczę ją poniżej stawu ramiennego to zaczyna wesoło podbrykiwać. Jednak robi to coraz rzadziej, więc jestem dobrej myśli i liczę na szybkie wyrobienie plecków.

Mierzyłam ją i ma pomiędzy 140 a 143 cm w kłębie. Nie wiem ile dokładnie, bo nie była mierzona laską z prawdziwego zdarzenia 😉 Ma też ponad 170 cm w klacie a przecież jeszcze nie ma 4 lat..  🤣
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
28 listopada 2011 14:34
nerunia gratuluję i trzymam kciuki za Czakrę 😉
Kurczak dziękujemy 🙂 :kwiatek:
Dostałam kilka fotek z dzisiaj, więc się podzielę. Zapomniałam dodać, że Czakra zmieniła fryzurę i ma teraz irokeza. Niestety jeszcze jej się nie podniósł, bo jest świeży, ale coś tam widać.
Witam!
Jestem całkiem nowa w wątku więc przedstawię: Kasztanek Smyk (po Scarlett hc, Afisz hc) oraz jego kochającamamusia Scarlett (po Sójka hc, Wiktor hc). Niestety z powodów zaniedbania konie bez udokumentowanego pochodzenia, ale hc w 100% 😉
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
29 listopada 2011 08:48
nerunia rzeczywiście brzucha Wam trochę przybyło  😀iabeł:

kasik fajne rudasy 😉
Bischa   TAFC Polska :)
29 listopada 2011 11:17
Rudas jest chyba jeden, mamusia zdaje się gniada?
nerunia- w wyglądzie Czakry jesteście chyba w punkcie zero 🙂 wcale nie jest gruba, tylko z mięśni opadła.
kasik- daj jeszcze jakieś foto.

Bischa- dokładnie gniadosrokata 😉

marysia550 dzięki za pocieszenie 😉
Scarlett cały Wiktor 🙂
Kaktus- skąd znasz Wiktora 😲 Czyżby Romek (hodowca) był Ci znany???
kasik- kobyłka fajna, ale chłopak jako hucuł mi się mniej podoba. On na pewno czysty hc?
Marysia na pewno... Romek krył wtedy Afiszem, koń stał u niego, z resztą u niego nie ma nic poza hucułami. Smyk wychował się na nizinach sporo czasu w stajni spędził, nie tak jak jego matka.... ona pochodzi z hodowli tabunowej
Wiktor gdyby był dłuższy to przypominałby gładyszowskiego Agara 😉
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
30 listopada 2011 19:54
powiedziałabym, że widać w nim Afisza;P
nerunia- nie kumam?? Na foto srokata Scarlett po Wiktorze i Smyk- kasztan po Afiszu....a Afisz z Gładyszowa. Pamiętam ze starej volty fotki w zaprzęgu razem z Wistem chodził.... Smyk jest do ojca bardzo podobny.....
Szumka- pisałyśmy równocześnie 😉
I wszystko by się zgadzało, Agar i Afisz mają tą samą matkę stąd to podobieństwo 😉
nerunia a jakimiś fotkami dysponujesz??? Jaki jest Afisz????? Jaki ma wzrost??
Afisz- http://www.bazakoni.pl/horse_4154.html  faktycznie coś mają wspólnego ze sobą
marysia :kwiatek: maślak ze mnie 🤣
kasik fotkami nie dysponuje. Znam te konie po prostu i mówię, że są wg mnie podobne. Teraz już wiadomo dlaczego.
Kastorkowa   Szałas na hałas
12 grudnia 2011 15:36
Nerunia jaka kulka z Czakry 🙂
MartuHa fajny konik,bardzo ładny.

Przypomnimy się z Wadimem

przepraszam za ilość ,ale tak rzadko mam zdjęcia a jakość niestety padła bo to tylko wycinki z filmików.
zarośnięty lepiej od moich. też się tak szybko poci?
Przedstawiam mojego Wafelka🙂

Tutaj wiecej zdjec:
http://huculy.phorum.pl/viewtopic.php?p=10570#10570

12 grudnia 2011 16:41
zarośnięty lepiej od moich. też się tak szybko poci?
Nawet nie ale mamut fakt jest z niego.
Kastorkowa Świetny jest  😀 On chyba jest troszkę przerośniętym hucułem?  🙂 Trzymasz go u siebie, w przydomowej stajni? Jak masz więcej zdjęć to ja poproszę.  😀
Przepraszam że się tak nagle wtrącam, hucułka nie posiadam, kiedyś miałam kn, teraz mam mieszankę kn z kucem, więc lubię być w temacie o takich mniejszych koniach 😉
12 grudnia 2011 17:52
Wadim nie jest mój ja tylko go jeżdżę , stoi w skh Nielepice.
Czy przerośnięty? Raczej nie tylko jeden z tych większych za granice wzrostową raczej nie sięga.
kastorkow- no moze i moje, a głównie pelcia się szybko nie pocą, ale wyschnąć ona mi nie chce przez długi czas po jeździe.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się