Law zaczyna już szurać brzuchem o ziemie, chyba nie jest dobrze. A ja jak na razie mam brak czasu na walczenie z tym w jakiś bardziej działający sposób 😤
Mam świetną wiadomość ( przynajmniej dla mnie) ! 😉
Czakra jest zupełnie zdrowa!! ptfu, ptfu.. Jesteśmy świeżo po kursie masażu, więc będziemy się regularnie masować, żeby przyspieszyć powrót do pracy. A powrót jest wskazany, bo brzuszek też już jest słusznej wielkości 😉 Na szczęście nie zapomniała wiele i jak tylko osiągniemy znów rozluźnienie pod siodłem zaczniemy wprowadzać nowe elementy. Jak na razie opanowałyśmy zwrot na przodzie.
Mam problem z jeżdżeniem jej w niskim ustawieniu, bo jak tylko puszczę ją poniżej stawu ramiennego to zaczyna wesoło podbrykiwać. Jednak robi to coraz rzadziej, więc jestem dobrej myśli i liczę na szybkie wyrobienie plecków.
Mierzyłam ją i ma pomiędzy 140 a 143 cm w kłębie. Nie wiem ile dokładnie, bo nie była mierzona laską z prawdziwego zdarzenia 😉 Ma też ponad 170 cm w klacie a przecież jeszcze nie ma 4 lat.. 🤣
Kurczak dziękujemy 🙂 :kwiatek: Dostałam kilka fotek z dzisiaj, więc się podzielę. Zapomniałam dodać, że Czakra zmieniła fryzurę i ma teraz irokeza. Niestety jeszcze jej się nie podniósł, bo jest świeży, ale coś tam widać.
Witam! Jestem całkiem nowa w wątku więc przedstawię: Kasztanek Smyk (po Scarlett hc, Afisz hc) oraz jego kochającamamusia Scarlett (po Sójka hc, Wiktor hc). Niestety z powodów zaniedbania konie bez udokumentowanego pochodzenia, ale hc w 100% 😉
Marysia na pewno... Romek krył wtedy Afiszem, koń stał u niego, z resztą u niego nie ma nic poza hucułami. Smyk wychował się na nizinach sporo czasu w stajni spędził, nie tak jak jego matka.... ona pochodzi z hodowli tabunowej
nerunia- nie kumam?? Na foto srokata Scarlett po Wiktorze i Smyk- kasztan po Afiszu....a Afisz z Gładyszowa. Pamiętam ze starej volty fotki w zaprzęgu razem z Wistem chodził.... Smyk jest do ojca bardzo podobny..... Szumka- pisałyśmy równocześnie 😉
Kastorkowa Świetny jest 😀 On chyba jest troszkę przerośniętym hucułem? 🙂 Trzymasz go u siebie, w przydomowej stajni? Jak masz więcej zdjęć to ja poproszę. 😀 Przepraszam że się tak nagle wtrącam, hucułka nie posiadam, kiedyś miałam kn, teraz mam mieszankę kn z kucem, więc lubię być w temacie o takich mniejszych koniach 😉
Wadim nie jest mój ja tylko go jeżdżę , stoi w skh Nielepice. Czy przerośnięty? Raczej nie tylko jeden z tych większych za granice wzrostową raczej nie sięga.