piekny pokaz
cieszę się , że hucuły się pokazują na takich imprezach, aż miło 🙂
jakby nie było reklama dla rasy 🙂 oby jak najwięcej takich imprez. 🏇
Jesli chodzi o artykuł Pana Włodzimierza Kario - "Nie umiemy się promować"
zgadzam się, z tym co napisał, niestety ale dobrze nie jest 🙁 nie ma co się oszukiwać
sam fakt , że duzo znanych i wartościowych hodowców się wycofało , ( jednak oczywiście nie zapominajmy , że nowi wchodzą w obieg) nie ma tego czegos co kiedyś (w ubiegłych latach było wiecej ścieżek i chetnych, teraz prawe na każdej ścieżce są te same konie i jeźdźcy ), zmiany zamiast na lepsze to poszły w złą stronę.
Bardzo spodobał mi się pomysł co do ścieżek i utworzenia klas, dla dzieci ,początkujących i zawodowców, może wtedy było by wiecej chetnych na ściezki , szczególnie takich dzieciaków , którzy nie bali by się rywalizacji ze strony starszych tych zaawansowanych ścieżkowców bo startowali by w swojej klasie 🙂
jeśli jeszcze chodzi o ścieżkę nie zgodzę się zaś z tym , że widzowie "
Dziś jej nie oglądają , bo przed publicznością konie pokonują tylko nudne odcinki stępa , skoki i kładki zawsze jak byłam na jakieś ścieżce nie było problemu , żeby widz mógł sobie przejść (oczywiście zważając na bezpieczeństwo) po trasie i podziwiać inne przeszkody , te bardziej interesujące , ale zazwyczaj mało komu się chce ruszyć tyłek z miejsca.Ale faktycznie organizatorzy mogą zrobić na trasie ścieżki kilka szcególnie przy tych widowiskowych przeszkodach miejsce dla publiczności.
Co do sędziów przeszkodowych ...ech co tu duzo pisać 🙁
uważam , że związek powinien coś z tym zrobić , bo faktycznie nie może być tak , że sędziują dzieci / harcerze /osoby ktore w ogóle nie mają pojęcia o jeździectwie i o śc.huculskiej.raz do roku ,albo na jakiś dłuższy czas powinny być jakieś szkolenia dla sędziów (kiedyś chyba nawet takie było)
Brakuje mi jeszcze sprawnie i dobrze działającej strony internetowej ( inne rasy jakoś nie mają z tym problemu) gdzie na bieżąco bedą wyniki z zawodów i zdjęcia , różne ciekawe artykuły i oczywiście spis wszystkich większych i tych małych hod.hc.
edit
zapraszam do poczytania, może ktoś znajdzie jakiś ciekawy artykuł o hc.
http://huculymazury.manifo.com/do-poczytania