... ślub :) ...

o której leci i kiedy? chętnie obejrzę tą bitwę 😀
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 lutego 2010 19:01
Jutro, pojutrze,  o 11:30 na Discovery Travel

Kleinfeld Bridal to jeden z najbardziej ekskluzywnych salonów sukni ślubnych na świecie. W tym miejscu trwa niekończący się pokaz mody, w którego tle rozgrywają się losy przyszłych panien młodych i ich rodzin. Niezwykły sklep staje się także poradnią psychologiczną. Kamera śledzi problemy i wyzwania, którym na co dzień stawiają czoła pracownicy salonu. Ich celem jest uczynienie dnia ślubu wyjątkowym w życiu każdej panny młodej. Widzowie mają okazję przyjrzeć się kolejnym etapom zakupu sukni od wyboru po przymiarki.
Monny   bez odbioru .
16 lutego 2010 19:02
Przerażające 😀

A te suknie wcale nie są takie piękne...
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
16 lutego 2010 19:15
wszystko kwestia gustu. one tam chyba troche inne niz my tutaj maja, tak mi sie wydaje  🙂
16 lutego 2010 19:18
Suknie o które one tak walczą to są te, których już nikt nie kupił i sklep chce się ich pozbyć przed nową kolekcją. Dlatego sprzedają je zamiast za 9,000$ to za 500$ 😉

A jeśli chodzi o suknie to mają różne, raczej my nie mamy takich jak oni 😉
Nałogowo oglądam ten program  🤔wirek:
Dotąd widziałam tylko jedną ładną suknię (jakaś włoszka wybrała sobie suknię za ponad 20 tys dolarów), pozostałe takie sobie, amerykanki mają słaby gust 😉
to ja jutro oglądam 😀 już budzik nastawiłam w tel 😀
16 lutego 2010 20:43
Mi się spodobało kilka sukien, ale żadna z nich to nie była ta moja 😉
Czy któraś z Was może polecić w Warszawie fajne miejsca gdzie można znaleść elegancką sukienkę dla świadkowej?
I może przy okazji zaufane kwieciarnie - takie gdzie bukiet ślubny będzie bukietem a nie wiechciem 😉
Mi się spodobało kilka sukien, ale żadna z nich to nie była ta moja 😉

Dzisiaj ładną suknię ma Jennifer i ładny welon z elementami koronki.
17 lutego 2010 11:14
Oglądałaś ?
Daniela, polecam kwiaciarnie Tuberoza na kondratowicza
ja nie widziałam swojego bukietu do dnia ślubu.
Nie znalzałam na fotkach takiego jaki bym chciała.
Powiedziałam chcę takie i takie kwiatki w takiej i takiej formie i byłam zachwycona 😀

i to samo z autem opisałm tylko co mi się podoba i trafili idealnie

Ja robiłam w takiej niedużej kwiaciarni na Mokotowie przy ulicy Belwederskiej. (prawie na rogu Chełmskiej). To była jedyna kwiaciarnia gdzie nie wybałuszyli na mnie oczu jak powiedziałam co mniej więcej chcę. I jedyna kwiaciarnia gdzie pani się mną zajęła, spytała o suknie, o to co mi się podoba - w każdej pozostałej kwiaciarni w jakiej byłam dawali mi do obejrzenia katalogi i już.
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
17 lutego 2010 11:48
W&W Śliczny bukiet  😍
Ja bym chciała coś z fiołkami lub szafirkami  😜

Gdzie kupowaliście buty do ślubu? Chciałabym jakieś satynowe, najlepiej w kolorze ecru. W salonach slubnych, to pewnie kosztują więcej  👀
Chciałabym też, żeby można było czasem je załozyć "przy innej okazji"  😉
W&W - dziękuje ślicznie, tak właśnie myślałyśmy z siostrą, że Tuberoza może spełnić oczekiwania 🙂
Muffinka -  Mokotów troszkę daleko od nas (grochów-targówek) ale jeśli rzeczywiście sensowne babki to też rozważymy  :kwiatek:

Generalnie chodzi o bukiet na mikrofonie z róż (mocno różowe+herbaciane, lub coś w ten deseń) a na to rzucone perełki więc tak naprawdę ja sama mogę zrobić (byłam na kursie florystycznym i mam nawet fotki swojej 1 wiązanki ślubnej 😉 ). Ma byc klasycznie i elegancko ze względu na koronkową suknię 🙂

O znalazłam fotki tej mojej 🙂
Ja kupowałam buty ślubne w sklepie dla tancerzy - robiłam na zamówienie. Nie wiem czy zapłaciłam drożej czy taniej niż w salonie ślubnym. Po prostu chciałam takie jakich nigdzie znaleźć nie mogłam. I miałam właśnie z takiej jakby satyny.
17 lutego 2010 12:10
W&W, mialas kwiaty marzenie!! piekna wiazanka, w moim stylu  🙂

dziewczyny, wczoraj podjelismy decyzje i jedenak decydujemy sie na koscielny tez 18 wrzesnia. nie bedzie wielkiej imprezy, tylko maly obiadek. moj przyszly dal dobry powod: bedzie ci sie chcialo to na nowo organizowac? tak to bedziemy miec te dwa sluby juz z glowy. Jednak faceci nieraz mysla  😁

7 miesiecy tylko mam, zdarze?  🏇
Ja miałam skromny ślub wiec i bukiet był delikatny.Ususzyłam sobie na pamiątkę 🙂

Butki miałam z satyny, na malutkim obcasie, kryty przód bez pięty.Kupiłam używane, nowe w sklepie 200 zł 🤔

Gienia-Pigwa Zdążysz na pewno  🙂
Spokojnie zdążysz. My mieliśmy na ogranizacje jakieś 5 miesięcy, a trzeba było bierzmowanie załatwiać itd. 7 miesięcy to spoko.
Oglądałaś ?

no oglądałam i jedna suknia mi się spodobała 🙂 w stylu rybki, ale fajnie wyglądała w niej dziewczyna.

a może ktoś się na takie cuda skusi 😀  😁
cudeńka  😁
A korzystała może któraś z was z usług konsultanta ślubnego ? Jakie macie zdanie na ten temat ?
Ja uważam, że to fajny biznes, w przyszłości sama planuję zostać 😉
18 lutego 2010 16:04
przymierzalam dzisiaj i sie zakochalam, mimo zew wczesniej nie wpadlabym na pomysl taka mierzyc:

co wy na nia?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
18 lutego 2010 16:06
mi się bardzo podoba! 😀
Mi również bardzo się podoba.
Mi też się podoba mimo że strasznie nie lubię sukien bez jakichkolwiek ramiączek. Ale ta jest ładna bardzo.
18 lutego 2010 16:50
powiem wam, ze w zyciu bym nie myslala, ze moge miec sukienke bez ramiaczek, nigdy nie mysl nigdy. I ze taki kroj mi bedzie lezal  😁

ale ona jest lekka jak piorko i nie potrzenuje zadnej halki, nic. jest juz ladnie uszytywniona, a przy tym nie "twarda". za maksymalnie 2 miechy wybiore sie znow do nich tylko do innego salonu, moze cos jeszcze podobnego przymierze i jak cos to zamowie.

przymierzalam tez ta, ale ona jest dwuczesciowa i juz gorzej w niej moj tylek wygladal, bo pierwsza wszystko ladnie ukryla. i ta druga gorzej mi biust ulozyla 🙂

ta 1 bardziej mi się podoba
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
18 lutego 2010 18:36
Ja w niedzielę jadę na targi ślubne do Bydgoszczy, mam nadzieję wybrać suknię i zaproszenia  🙇
Póki co, typów brak, no wiem, że najbardziej podobają mi się proste, bez marszczeń, fałdek i nadmiaru koronek, ale gdybym miała się zdecydować na cokolwiek to  😵
W niedzielę wieczorem zdam relację z wyprawy...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się