Zdjęcia fajne ale nie wiem czy dałabym za nie tyle pieniędzy.
zdjęcia ładne, ale tak jak Muffinka nie wiem czy bym dała tyle kasy.
Laguna - pokaż fotki 🙂 :kwiatek:
Zdjęcia bardzo ładne. W kwestii ceny się nie wypowiem - śliski temat, ale faktycznie patrząc na innych, to duuużo.
A przy okazji jak to jest z ilością zdjęć? Płaci się po prostu za taki reportaż zdjęć, czy ceny są ustalane jakoś zależnie od liczby fotek? Ile zdjęć (całość - ślub, plener, wesele, przygotowania o ile były fotografowane) ze Wam oferowano? Jak to wszystko wygląda z tej strony?
Nie pamietam jak to u nas było, ale chyba mozna ilość zdjęć negocjować. Nam i jeden i drugi fotograf coś zaproponował w stosunku do ceny i my się po prostu na to zgodzilismy.
ja miałam ponad 100 wywołanych i wszystkie na płycie
aa zapomniałam ze te 3000 to razem z filmem 😀
My o ile dobrze pamietam płacilismy 2200 za przygotowania+slub+wesele do okolo 1:30. Za plener 1200 zł.
Z pleneru mamy 50 wywołanych w bardzo duzym formacie (teraz wiem że za duzym, ale taki chcielismy), reszta na płycie.
A ze slubu...nie wiem ile jest wywołanych ale pewnie 100 bo mam dwa duże albumy, reszta na płycie.
U tego "naszego" wraz z ceną wzrasta ilość godzin fotografowania i zdjęć które otrzymujemy..
W tym pakiecie "ślubnym" o którym myślą młodzi jest 10 h zdjęć z dnia ślubu, 250 fotek na DVD, 100 odbitek 15x23 w skórzanym albumie, lub w formie fotoksiążki, prezentacja animowana fotek na DVD i prywatna galeria internetowa.
No i potem w innym dniu 5 h w plenerze, 60 zdjęć na DVD + 60 odbitek.
edit: Laguna, widziałam wasze fotki już wczeniej. Ślicznie wyszliście 🙂
Laguna, Zdjęcia piękne, ale dla mnie zbyt nienaturalne. 😉
Za bardzo patrzysz się w obiektyw 🤬
Jeśli liczyć czas jaki nam fotograf poświęcił w dniu ślubu to też wyszło jakieś 10 godzin.
Na plenerze też dużo czasu razem spędziliśmy - tyle że pod koniec miałam dość. Fotograf chciał jeszcze gdzieś z nami jechać, zarezerwował sobie dla nas cały dzień, ale my byliśmy już zmęczeni.
Dziewczyny, dziękuję za rozjaśnienie sytuacji 🙂
Hmm... w tej sytuacji nie dałabym tych prawie 5 tys. Fotoksiążka, to śliczna pamiątka i fajnie mieć, album tak samo, ale po co płacić jeszcze za prezentację i galerię w necie?
To tak jak z filmem - raz się zobaczy, a później... cóż... 😉 Ta internetowa galeria może mieć jeszcze tę zaletę, że można podesłać gościom link, ale z drugiej str. - szkoda by mi było kasy raczej, można to sobie na spokojnie przygotować samemu.
Ale foty ładne, ładne... kurczę, ciężki orzech do zgryzienia 😉
To moje ulubione foto z sesji
nie wiem dla czego ale strasznie mi się podoba

i jeszcze to
Drugie fajniejsze 🙂
A druga sprawa, że po raz kolejny muszę skomplementować Twoją suknię. Śliiiiczna. I pięknie podkreślała talię 😉
Notarialna- takie mam zboczenie. Bo mam pewne kompleksy i podobam się sobie na zdjęciach tylko wtedy kiedy patrze wprost w obiektyw 😡 I też dlatego wszystkie które tu wstawiłam takie są 😉 Bo ogólnie inne tez Arek porobił, ale przeszły przez sito mojej cenzury 😡
Dworcika, dziękuję bardzo 😀
Mój brat wział slub cywilny 2 tyg temu.załatwili to w pare godzin na 2 dni przed.chyba go zmobilizowałam 😁
Laguna - zdjęcie jak patrzycie sobie w oczy cudowne 😍. Twój mąż jaki wysoki w porównaniu do Ciebie 🙂 Ty taka kruszynka 🙂
no ja dzwonie jutro do USC w sprawie papierow i chce zarezerwowac date 🙂
Cierp1enie- bo ja kiedyś byłam kruszynka 😉 160 cm wzrostu i 47 kg wagi (mąż prawie 190 cm). Teraz za to wyglądam jak pączek- po ciąży 9 kg na plusie....
56 kg to chyba jakiś mini mini pączek 😎
Laguna- ja też mam gdzieś tyle, mam nadzieję, że szybko schudnę. Na pewno nie wyglądasz jak pączek 🙂 przecież Ty tylko brzuszek w ciąży miałaś 🙂
data jest, z papierami pomalu wiem jak bedzie. pojade do konsula, tam dam upowaznienie mojej mamie, a ona mi to w Polsce odbierze. uff, myslalam, ze bede musiala sama jechac po to 🙂
tak wiec, oficjalnie 18 wrzesnia koniec wolnosci 😵 😁 😁
czy któraś z Pań musiała swojego obecnego/ przyszłego męża na ślub namawiać?
Hihi, nie - wystarczyło mu się po prostu oświadczyć 😎
No właśnie, zdradźcie kto komu zadał to magiczne pytanie?
Muffinka jesteś pierwsza. 😉
u mnie zadał mój mąż 🙂 choć wiedziałam kiedy to nastąpi 🙂
Zdjęcia fajne ale nie wiem czy dałabym za nie tyle pieniędzy.
Bardzo dobre zdjęcia, ale cena chyba faktycznie grubo przesadzona. Przynajmniej jak na polskie realia. Ja od dalekich znajomych wzięłam 300zł 😀, tyle że dostali zdjęcia za płycie i sami wywoływali.
Kiedyś na tvp1 oglądałam o tym program. Były chyba 3 panny młode i miały swoje ekipy. Ogólnie masakra 😀 hehe
Na Discovery Travel jest program o największym salonie sukien ślubnych w NY 🙂