... ślub :) ...

Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
10 lutego 2010 07:37
T&N, Gienia-Pigwa, Cierp1enie dzięki  :kwiatek:
Querido podrzucam jeszcze jeden adres: http://leszekzaleski.iartist.pl/ 😉
Nasturcja - nie mogę się doczekać fotek Ciebie w tej sukni 🙂
kisiel, dzięki..

Ps. Póki co tylko jeden z 7 chyba do których dzwoniłyśmy ma wolny ten termin.. No i tu moje pytanko.. Ile kosztowaly wasze sesje bo ten akurat za komplet zażyczy sobie 4700 zł  😵
Czy to normalna cena i trzeba się z tym liczyć czy facet może jednak przegiął?
Monny   bez odbioru .
10 lutego 2010 22:20
Querido,  😲 Trochę dużo  😲
Ale niech się wypowiedzą już zamężne 😀
za komplet zażyczy sobie 4700 zł  😵

ide na fotografa ślubnego ! czysty biznes!! 😁
bardzo dużo!!!
Mój jest zajęty w tym terminie?
11 lutego 2010 10:27
Nasturcja - nie mogę się doczekać fotek Ciebie w tej sukni 🙂

Cierp1enie bardzo dziękuję  :kwiatek:  😡
Ślub dopiero za pół, a zdjecia z sesji pewnie za jakieś 7 miesięcy  😉

Ps. Póki co tylko jeden z 7 chyba do których dzwoniłyśmy ma wolny ten termin.. No i tu moje pytanko.. Ile kosztowaly wasze sesje bo ten akurat za komplet zażyczy sobie 4700 zł  😵
Czy to normalna cena i trzeba się z tym liczyć czy facet może jednak przegiął?

ja płacę za ślub + sesja plenerowa wyjazdowa (popnad 100km) 1300 zł
1300 zł to wyjątkowo tanio płacisz.
Muffinka, twój niestety zajęty 🙁

Wszyscy Ci co najbardziej nam się podobali jak Asia podawała termin to pytali  "w tym roku?"  🤔

Qrcze, sama już nie wiem.. Zależy im na super fotkach, wiec opcja "byle tanio" nie wchodzi w grę, ale przepłacać też nie chcą skoro inni równie fajni wzięliby za to samo mniej.. 🙁 Sek w tym, że z terminem jest już masakrycznie ciężko więc nie wiem czy nie będą zmuszeni zdecydować się na tego właśnie..
ja ze swoich zdjęć jestem średnio zadowolona
Zdjecia ze ślubu i wesela podobaja mi się bardzo.
Zdjęcia z sesji te bez koni też fajne .
Niestety fotograf nie miał wcześniej okazji fotografować koni.
Traktował je jako hmm tło to mało powiedziane.
I niestety na zdjęciach a to ucięte ucho a to kopyto albo kawałek zadu 🙁
ot tak jak tu
Querido ale prawie 5 tyś za zdjęcia to strasznie dużo.
My szukaliśmy fotografa w styczniu (pod koniec) na czerwiec. Też łatwo nie było. Ci co nam się podobali byli pozajmowani, w necie jakoś ciężko było nam coś fajnego znaleźć. Znajomy fotograf polecił nam żebyśmy napisali ogłoszenie na forum fotografów ślubnych, że szukamy fotografa na ten i ten dzień - już po kilku godzinach mieliśmy co najmniej 30 ofert. Z nich właśnie wybraliśmy naszego fotografa z Poznania. On nie miał nic przeciwko przyjechaniu do Warszawy i razem z dojazdem (bez pleneru) wziął nie tak dużo. Więc może warto spróbować.
Kiedy ten ślub ma być?
11 lutego 2010 19:47
1300 zł to wyjątkowo tanio płacisz.

Muffinka trochę po znajomości mamy fotografa, ale come on, 4700, to dla mnie kosmiczna cena  😵
4700 to dla mnie też kosmos.
Ale za 1300 ja znaleźć nie mogłam nic co by mnie usatysfakcjonowało. 😉
Ale to co innego jak po znajomości.
11 lutego 2010 20:20
Muffinka byłam przekonana, że powie koło 2000 więc się miło rozczarowałam  😉

A tak z ciekawości, to ile fotograf bierze za ślub + wesele + plener  👀
Nasturcja-Renata, ja płaciłam chyba 3 tyś
11 lutego 2010 20:26
oh, to widzę, że my będziemy mieli prawie za darmo  😉

dzięki za odpowiedź
rzeczywiście te ceny to kosmos, a gdzie reszta wydatków?  😵
ale chociaż raz mam szczęście, akurat w tym temacie- wuja fotograf  😎
4300 masakra

ja za swoje płaciłam 600zł zdjęcia dodawałam wcześniej

a stronka mojej fotograf www.bluehorse.pl
Kami   kasztan z gwiazdką
11 lutego 2010 21:27
Ja załatwiałam fotografa w zeszłym tygodniu na czerwiec. Łatwo nie było, ale znalazłam. Płacę 2500zł za reportaż od przygotowań do nocy, plener w innym dniu i fotoksiążkę.
Za to dzisiaj załamałam się szukając zaproszeń... Jeśli bym miała kupować w normalnym sklepie to nie zmieszczę się w 5zł za zaproszenie+nadruk+personalizacja. Chyba skończy się na allegro, bo tam nadruk i personalizacja często jest w gratisie. No i chcemy zamówić też coś takiego http://www.allegro.pl/item917712934_podziekowania_dla_gosci_krzeselka_z_winetka.html - potrzebujemy winietki i nie będziemy mieć ciast dla gości, więc to myślę że fajnie zastąpi te dwie rzeczy  🙂
Nam najbardziej podobało się 4: Mielcarek, Jaworski, Zaręba no i ten Gajewski u którego ten termin był jeszcze wolny..

Ta kwota to faktycznie kosmos i choć ja i bratowa jesteśmy oczarowane ich fotkami i zgadzamy się,że warto dołożyć ale mieć super jakości, pomysłowe i oryginale zdjęcia, to z kolei braciszek raczej nosem kręci 😉
W poniedziałek idą na spotkanie.. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Querido- nam robił Zaremba. Płaciliśmy chyba 1500 zł (już nie pamietam) Fotki wyszły genialne. Jakby co to się z nimi tu przypomnę
Bez urazy ale chyba jeszcze nie widziałam tu sesji, która by zasługiwała na tyle kasy  🤔 No może jedna, dwie.
Przewineło się sporo przepalonych fotek, fotek pod słońce, uciętych kadrów (np dół sukienki czy łokcie), przekoloryzowanych fotek czy z jakimiś przeróbkami w programie graficznym nazwijmy to...średnio udanymi jak na pro fotografa...
ja mialam umowionego fotografa za 7 tys zl .... 2 tyg przed slubem dzien przed wplata zaliczki zostawil nas na lodzie , prawdopodobnie dostal lepsza oferte na ten termin i juz sie nie odezwal    😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: jego praca warta jest tej ceny http://www.fotowala.in/ ale co z tego  😕
na szybko znalezlismy innego , za 2500 zl w tym cena za przelot niestety o kilka klas gorszego http://www.momentsofvirtue.com/Home/page.html a jutro maja byc gotowe nasze zdjecia , wiec zobaczymy ... man nadzieje ze mnie milo zaskoczy 🙂
Liliana.Ishi, spółczuję... Kurczę, ale nie wyobrażam sobie ludzi zostawić tak na lodzie w takim momencie... Kurczę, pół roku wcześniej głupio, ale 2 tygodnie?!  😵
Zdjęcia jutro zobaczę, bo dziś już nic nie widzę.
hmm, byłam kiedys na ślubie, gdzie zostałam poproszona o robienie zdjęć w kościele, bo fotograf był zamówiony na wesele, bo nie dalo rady wczesniej... wiec grzecznie robiłam zdjęcia na mszy. po czym pojechalismy na miejsce wesela, a tam fotografa dalej brak... i w końcu w ogole nie przyszedl. skonczyło sie na tym, ze i na weselu tez robiłam zdjecia, ale niewiele niestety. nie byłam przygotowana na TYLE zdjęć...
Ja w wakacje byłam na ślubie gdzie okazało sie że w dzień ślubu pan młody z nudów zajrzał na swoją pocztę a tam mail od ich umówionego fotografa że mu się aparat zepsuł i nie przyjdzie!!!! Podał jakiś numer do kolegi który niby miał go zastąpić. Młody tam zadzwonił i fotograf przyszedł.
Ale postawa tego wcześniej umówionego po prostu mnie powalił na łopatki. Po pierwsze jaki profesjonalista ma tylko jeden aparat a po drugie przecież gdyby chłopak nie zajrzał na maila to by nic nie wiedzieli. Koszmar.
A drugi koszmar to człowiek który przyszedł na zastępstwo!!!
Querido- nam robił Zaremba. Płaciliśmy chyba 1500 zł (już nie pamietam) Fotki wyszły genialne. Jakby co to się z nimi tu przypomnę

Zaręba niestety zajęty.. Podobnie jak pozostali do których dzwoniłyśmy.. 🙁
Całe to zamieszanie przez to,że fotograf którego mieli mieć też nawalił no i teraz trzeba na szybko szukać.. A u tych najlepszych z terminami na lato już jest mega ciężko.. 🙁

A tu stronka tego którego prawdopodobnie młodzi wybiorą.. http://www.piotrgajewski.com/pgajewski.html
Mnie podobają się jego fotki baaardzo.. A co Wy myślicie?
I to właśnie on za te 4700?
Tak.. Oczywiście opcje tańsze też ma - najtańsza 8h to 3000 zł, ale nam zależy żeby były przygotowania i ślub aż do oczepin, no i do tego doliczyć trzeba plener potem i stąd ta cena..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się