... ślub :) ...

emptyline, ślicznie wyglądasz. Uroczo i dziewczęco.
A może włosy podebrać po bokach, ale tył zostawić rozpuszczony?
emptyline, jak pięknie wyglądasz!  💘

My chcielibyśmy właśnie ślub o 17, chociaż jeszcze nie załatwialiśmy tego w Kościele. Aktualnie jestem załamana formalnościami u księży... Mój narzeczony nie ma bierzmowania i powiem Wam, że załatwić to to jakiś dramat... Mieszkamy razem, więc jesteśmy wielkimi grzesznikami i to jest powód żeby utrudniać na każdym kroku... Jak ktoś nie chce ślubu kościelnego to "przyjdźcie do parafii, udzielimy wam ślubu, jak nie macie pieniędzy, to za darmo", a jak komuś zależy, to na każdym kroku łapy po kasę wyciągają... Już nie raz zostaliśmy potraktowani delikatnie mówiąc "nieładnie", a i tak jedyne co załatwiliśmy to świadectwo chrztu...

No, to się pożaliłam...
emptyline   Big Milk Straciatella
12 marca 2018 14:46
Ascaia, dziękuję. :kwiatek: Pewnie wyjdzie w praniu, zobaczymy jak je obetnę i zrobię sobie falki, upiąc je mogę w każdej chwili,z  tym akurat sobie poradzę. Ale skłaniam się jednak ku temu. 🤣

m2nika, dzięki! :kwiatek:
Kościoły to zawsze takie właśnie gówno za przeproszeniem muszą zrobić. Narzeczony jest wierzący? Dużo jeszcze czasu macie?
Ja się cieszę, że my tylko cywilny, oboje jesteśmy niewierzący, oboje bez bierzmowania więc no.. Ale w Szwecji jest bardzo dziwny system, jeśli chodzi o samą cermonię...
emptyline czasu mamy dużo, bo ślub 15 czerwca 2019, ale (na szczęście) ja jestem typem, co woli wszystko załatwić wcześniej, bo i tak będę umierać ze strachu czy wszystko wyjdzie jak należy

Nic to, dwa tygodnie odpoczęłam od księży, w tym tygodniu rozpoczynamy batalię od nowa.
12 marca 2018 16:53
m2nika, no to macie też czas żeby narzeczony zrobił bierzmowanie - od razu będzie łatwiej, o ile jest wierzący.
emptyline, pięknie 🙂 głosuje że związanymi włosami 😀
12 marca 2018 17:14
Cricetidae, haha, dzięki. :kwiatek: A tak chciałam mieć boho rozpuszczoną grzywę. 😁
Zrób sobie fryz a'la Deanerys Targaryen 😉
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
12 marca 2018 18:13
Jutro kolejny salon. Chyba ostatni na dłuższy czas, aż mi się nie chce  😵
Za to znalazłam kilka inspiracji na dekorację sali  - ten ślub organizuję od d*** strony  😁

emptyline , mnie też się bardziej w spiętych podoba  🙂
12 marca 2018 18:20
safie, hah, no ja też. 🤣 Udało Ci się cokolwiek fajnego znaleźć? 🙂
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
12 marca 2018 18:26
Balony mnie zauroczyły.
Znalazłam też bukiety ładne i wianek 🙂

a suknie idę oglądać do Kwiat Lotosu
Koleżanka wstępnie wytypowała kilka modeli, które jej zdaniem powinny się sprawdzić
emptyline, cuuuudnie! 😍 I zdecydowanie dla mnie spięte włosy. 😉

m2nika, mogę zapytać, czemu świadectwo chrztu tak wcześnie Wam potrzebne? Do tego bierzmowania? Współczuję takich księży - ja sama spodziewałam się u nas takich przepraw, ale jestem aż sama zaskoczona że wszystko bezboleśnie się odbyło (póki co 😉 ). Ale spokojnie, macie jeszcze sporo rzeczy, żeby sobie pozałatwiać. Dobrze, że faktycznie wcześniej się zainteresowaliście. 😉

safie, te balony przeźroczyste - extra, super oryginalnie! 😜 I drugi bukiet bardzo mi się podoba. 😁
12 marca 2018 19:58
safie, piękne te baloniki, i bukiety i wianek. Też chciałam balony, ae ceny butli z helem mnie zabiły.

Doubler, dzięki 😍. No to chyba zepnę, nie ma co. 🤣
12 marca 2018 20:06
emptyline, moja kuzynka dorabia sprzedając popcorn i watę na odpustach i ma znajomych z balonami - ma pogadać co do ceny helu  😜
12 marca 2018 20:15
safie, zazdroszczę, bardzo. 🙂
Doubler, tak, świadectwo do bierzmowania, ale już się wzdrygam na myśl że będzie trzeba tam za rok wrócić po świadectwo do ślubu  😜

Safie - balony rewelacja  😍
13 marca 2018 18:52
Hmm... chyba znalazłam suknię. Tylko moje boho poszło się ... kochać  😂

Byłaby tylko przerobiona - tzn. kropki zostają, a na górę dochodzi ramionko + rękawek "motylek"
safie, pięknie!!!
Bardzo ładnie. A do tego taka jesteś pięknie uśmiechnięta, że to na pewno to. 🙂
13 marca 2018 19:05
Tylko cena niestety wyższa niż zakładałam, a używanej nie mam szans takiej znaleźć.
Tylko zupełnie teraz mi się sypie wizja wystroju  😵
safie, nawet z odkrytymi ramionami to dobrze wygląda. Ba, moim zdaniem dużo lepiej niż na drugiej focie 😉
ładnie  😀 zupełnie nie w moim stylu ale pasuje Ci. A na pewno najbardziej z tych które do tej pory pokazywałaś. Naprawdę ładnie.  🙂
Safie bardzo Ci w niej ładnie! I też jestem zdania, że nawet bez przerabiania wygląda super  😀
13 marca 2018 19:39
Chciałam być seksi, a będę słodka  😂

No nic.
Rękawek byłby jak w tej - i zastanawiam się teraz na zimno, czy nie zdałoby egzaminu zostawienie tamtej w kropki i gładkim tiulem zrobienie góry tzn. dekolt v + rękawek  🤔
A góra z tej - tylko prosto wycięty 🙂

W końcu salon, gdzie mogłam spokojnie przymierzyć sukienki - była pani projektantka, która serio potrafiła doradzić  😅
moim zdaniem ciężko obiektywnie ocenić, bo widzimy tylko zdjęcia. I np na tym pierwszym tak fajnie wyszłaś, że wydaje się, że mogłoby być bez niczego, jak na  tym zdjęciu. Ale no właśnie...to tylko zdjęcie, zrobione z jakiejś tam perspektywy. A na żywo widziały to wszystko panie z salonu i projektantka, która zapewne ma oko.
Moim zdaniem- ciężko doradzić mając tylko 2 fotki.  🙂
13 marca 2018 20:11
tunrida, ja się i dobrze czułam bez przeróbek i z przeróbkami

Ascaia , atmosfera była taka, że nawet w takich co źle wyglądałam to się chichrałam  😜
safie zdecydowanie bym odpuściła ten rękawek z drugiego zdjęcia
13 marca 2018 21:11
safie, w tej sukience wyglądasz super z tymi odkrytymi ramionami! Ona nie jest jakaś mega elgencka, więc no boho to nie jest, ale myślę, że dekoracji nie musisz jakoś bardzo zmieniać. I szczerze? Ja bym tej góry nie zmieniała chyba, prędzej bym właśnie dodała rękawek i koronkę dokładnie tak jak w tym modelu Daffi, zostawiając ten dekolt który jest. Ale tak ja tundrida mówi, my widzimy tylko pojedyncza fotkę, wię może się mylę. :kwiatek: Ale w tej kiecce jest zdecydowanie git.
13 marca 2018 21:20
Kiecka zdecydowanie ta (2600 zł  :zemdlal🙂 - teraz jeszcze dyskutujemy z koleżanką i jest jeszcze kilka opcji, np. gładki gorset + bolerko z grochami
safie, lepiej Ci w wersji gorsetowej, tak lżej, młodziej, bardziej świeżo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się