... ślub :) ...

Ja niestety miałam umowę tak skonstruowaną, że musiałam zapłacić za minimum 180 gości. Nawet jakby przyszło 120. Ale w sumie zaprosiliśmy 270 osób.....przyszło 150. I tak poszli nam na rękę, bo w cenie tych 30 gości dostaliśmy stół wiejski i wielki poziomowy tort.

A usadzanie gości dla mnie osobiście było największa frajdą 🙂 po weselu nikt się nie skarżył, przynajmniej nie do mnie 😉 Stoły okrągłe. Tylko nasz był w prostokącie.
ash   Sukces jest koloru blond....
19 października 2012 09:57
Martolina,  u nas też było w umowie, że duża sala jest na minimum 150 osób. Na początku ustaliliśmy, że jeśli nie będzie 150 osób to zapłacimy, ale w tej cenie weźmiemy wiejski stół i czekoladowe fontanny.
Były 153 osoby 😀
To widać zależy od rodzin i od tego co kto lubi. Ja jestem zdecydowanie na nie jeśli chodzi o usadzanie 😉 chociaż z drugiej strony te okrągłe stoły mogłyby się okazać "niepraktyczne" przy nie usadzaniu gości.

Jeśli miałabym wybierać czy siedzieć ze świadkami czy dobierać sobie towarzystwo to bym się jednak zdecydowała na taką opcję "standardową", by nikt nie poczuł się urażony.
ash, to super, że goście Wam dopisali 🙂 nam nieszczególnie, ale mogłam się tego spodziewać robiąc wesele w piątek....i to trzynastego 😉
Ja w ogóle jestem ciekawa czy rok 2013 nie przyniesie nam pecha, no ale cóż - zdecydowaliśmy się podjąć ryzyko 😀

Wielkie miałyście te weselicha dziewczyny! Moje to będzie jak potańcówka przy waszych 🙂 Mam nadzieję, że goście dopiszą...
19 października 2012 10:06
Dzionka, nie bądź przesądna!! będzie super! Zobaczysz🙂
Dzionka, ja miałam ślub i wesele w piątek 13 i co? Tfu Tfu, na razie wszystko gra 🙂 podejdź do tego tak - czasem trzeba zrobić coś na przekór 😉
Jasne, dziewczyny - ja jestem totalnie nieprzesądna i w nosie mam różne "procedury", więc nie martwię się. Bardziej martwią mnie różne rodzinne zatargi i to, co z nich wyniknie za rok. No ale najwyżej będzie mniej osób, a milsza atmosfera 🙂
Czasem ślub/wesele weryfikuje rodzinne układy i więzi 😉 u mnie sporo się pozmieniało, na parę rzeczy otworzyłam oczy. A teraz jest mi dużo lżej dzięki temu
Martolina, a kiedy miałaś ślub w ogóle? Pokazywałaś jakieś fotki? Poka poka!
Ślub miałam 13.08.2010. Nie wrzucałam zdjęć, bo ogólnie czytam forum regularnie, ale nie udzielam się za dużo 😉

Tu wstawiam 3 zdjęcia z kościoła. Jakbyś chciała mogę też wrzucić zdjęcia sali. W ogóle my chcieliśmy mieć wszystko bardziej na luzie, także pierwszy taniec był do "The way You make me fell" M.Jacksona - frywolne wygibasy, a potem jeszcze przebierałam się ze swoją świadkową (zresztą forumowa Bader) w skóry i okulary i śpiewałyśmy Dżagę Dody 😉
Martolina, o wow, ale prześlicznie wyglądałaś!! Super dobrana sukienka, chyba mamy dość podobną figurę. A forumową Bader znam znam 🙂 Jak masz coś z sali to jasna wrzuć pliz 🙂
Martolina super wyglądałaś! Lubię takie style sukienek. Z jakich kwiatów miałaś bukiet?
Jako gość weselny mogę powiedzieć, że sobie nie wyobrażam wesela bez "usadzonych" gości. Wolę siedzieć ze znajomymi, zamiast z jakąś zupełnie nieznaną mi ciotką pary młodej.

Na ostatnim weselu na którym byłam, młodzi mieli długi stół, siedzieli przy nim ze świadkami i znajomymi - było bardzo wesoło, też byliśmy do tego stoły zaplanowani 🙂 szkoda tylko, że zaraz obok mieliśmy głośnik... i ciężko było porozmawiać.
Dzionka, dziękuję Ci bardzo  :kwiatek: z tego co widzę to mam zdjęcia chyba dosłownie wszystkiego, łącznie z jedzeniem na stołach 😉 Jakby Cię interesowało coś konkretnego to wrzucę 🙂

akzzi dziękuję  :kwiatek: a nawet nie wiem, na pewno były storczyki. Znalazłam w katalogu w kwiaciarni taki bukiecik i Pani mi zrobiła 🙂
Martolina super!!!

U nas też było usadzanie gości, ciężko nam to szło bo stoły były okrągłe i miałąm ograniczone pole manewru, a chciałam zrobić tak aby każdy był zadowolony. Chyba się udało.
U nas w sali było tak że podaliśmy liczbę gości, potem przyszło ciut mniej a zapłaciliśmy tylko za tych co byli.
Muffinka, dziękuję 🙂 a sukienkę wybierałam chyba w sumie pół godziny 😉 Ehh, szkoda tylko że ten czas na własnym weselu tak szybko leci
Martolina, super dobrana sukienka, piękna sala i fajny mąż - no wesele idealne 😉
19 października 2012 12:15
Czasem ślub/wesele weryfikuje rodzinne układy i więzi 😉 u mnie sporo się pozmieniało, na parę rzeczy otworzyłam oczy. A teraz jest mi dużo lżej dzięki temu

oj zdecydowanie! U nas tez się dużo pozmieniało. Jak to się mówi "nic na siłę" i nawet z bliską rodziną , do której nie czuję nic nie zamierzam udawać jak jest cudownie 😉
Martolina wyglądałaś bosko!
Ja z perspektywy gościa też uważam, że usadzanie to super pomysł. Do tej pory nie byłam na weselu z okrągłymi stołami, a z prostokątnymi. Ostatnio byłam z kolegą jako osoba towarzysząca i młodzi przy swoim długim stole pousadzali młodsze pokolenie, reszte usadzili rodzinami, wiekiem i sympatiami. Super się bawiłam, mimo ze przeciez nikogo tam nie znałam 🙂 Na innym weselu było tylko napisane gdzie siedza goście pana młodego a gdzie panny i też było ok 🙂
Powiem tylko, że rodzice obejrzeli naszą wybraną miejscówę i termin zaklepany 🙂! Po dzisiejszej wizycie zaczęłam żałować, że nie mamy wesela jesienią, tak pięknie teraz jest w tym dworze... Wygląda jak zaczarowany...
21 października 2012 15:48
jaka data? i pokaż miejscówkę🙂
ash, 27 lipca 🙂 Miejscówkę już pokazywałam na pewno, ale dla powtórki:

Dwór Radzin 🙂
My też już dzisiaj zadatkowaliśmy salę. Teraz szukamy zespołu i już mi ręce opadają. Możecie polecić jakiś fajny sprawdzony zespół? Zależy nam na muzyce na żywo, fajnych przebojach a nie disco polo, różnorodnych instrumentach i fajnie jakby był zarówno wokalista, jak i wokalistka. Mam już dość przesłuchiwania dziesiątek demo i co jedno to gorsze:/
22 października 2012 07:14
D+A, my mieliśmy zespół 5-cio osobowy, wokalistka i wokalista, pełno instrumentów. Sama wybierasz utwory, które chcesz, żeby grali. Przysyłają listę i uzgadaniasz reszte na spotkaniu.
My wybraliśmy Heaven, bo Avis nie miał już wolnego terminu. Wszyscy nasi goście brali namiary na ten zespół, bo grali rewelacyjnie.
Nie było nawet pół minuty, żeby parkiet był pusty (oprócz przerw na jedzenie).
Zobacz tu: http://www.avis.lub.pl/agencja/wszystkie_uslugi/zespoly_weselne/
Dzionka, Wygląda super! No to teraz najfajniesze przed Wami ....PRZYGOTOWANIA 🙂
Przesłuchaliśmy, chyba jeden z lepszych😉
To jest moja wizja zespołu, ale chyba łatwo nie będzie 😁
och ja bardzo chcialam latynoski zespol na wesele, ale to juz nie ta polka cenowa... niestety  🙂

Dzionka, gratki! Teraz zacznie sie szalenstwo 😀 aaaaaaaaale zazdroszcze!!  😀
Mi zależy, żeby to było prawdziwe granie, a nie podpieranie się podkładem z keyboardu. Chcę zapłacić za zespół max. 10 tys. Macie pomysł gdzie szukać? Ja już przesłuchiwania demo mam dość:/
ja ci mogę polecić zespół, który był na weselu mojej siostry. Super byli i grali disco polo jak i normalna muzykę. nie było minuty aby nikogo nie było na parkiecie nawet tańczyli do " a teraz idziemy na jednego"
Ale oni są z Wałcza

http://www.dwa.com.pl/index2.htm
dicho masakryczne... no i podklad a nie prawdziwe instrumenty..

mi sie bardzo podobal ten zespol
http://www.music-show.com.pl/video/wesela

wlasnie dlatego, ze maja wszystkie instrumenty, bardzo dobrych wokalistow, widac po wideo ze robia swietna robote i ludzie swietnie sie bawia.. Widac ze maja rockowa dusze i na pewno mozna by bylo sie fajnie dogadac co do repertuaru i ewentualnego zmodyfikowania tego "pianinka".
Mi niestety nie udalo sie ich wyhaczyc, jechali w tym terminie do Warszawy. Bardzo zalowalam ze wczesniej ich nie znalazlam bo z perspektywy czasu zaluje ze nie mialam zespolu... 🙂

poza tym D+A podawalam kiedys fajna strone na ktorej mozesz sobie pozaznaczac opcje ktorych szukasz i odrzuca Ci od razu zespol np bez perkusji
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się