... ślub :) ...

no to u nas było znacznie łatwiej, bo nas nie bawią wesela i podobne imprezy 🙂
Zjedliśmy uroczysty obiad w cudownej restauracji we wrocławskim Rynku. Z miejscem równiez nie było problemu 🙂
Właśnie znalazłam w internecie zdjęcie sali  😍 (my mieliśmy inny układ stołu)
Averis   Czarny charakter
23 lutego 2012 12:05
rtk, piękna!
super.. ale ja jednak chce impreze. I tak bedzie niestandardowo, bardziej przyjeciowo niz weselnie, pod namiotem, z domkiem grillowym itd.. ale placze nad zespolem  🤣
Gdybym nie robila imprezy wiem ze bym potem zalowala. Za duzo fajnych ludzi mam w rodzinie i wielu przyjaciol, a nie ma okazji zeby wszystkich do kupy zebrac i sie spotkac. 

piekna restauracja 🙂
My mieliśmy DJ zamiast zespołu i nie żałuję.
A ja dostałam dziś suknię z kellyprom i mogę powiedzieć że wszystko jest okej dostałam jeszcze bolerko i welon 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
23 lutego 2012 13:06
pokaż pokaż pokaż 🏇 🏇 🏇
Jak mama wróci z pracy to ją ubiorę, zrobię zdjęcia i wstawię. 🙂
edyta, a, to rozumiem teraz 🙂 Jednak z biegiem lat łatwiej pewnie odpuścić pewne rzeczy.

ash, aż mi się raźniej zrobiło 😀 A o co u was awantura? Hehe, nie jestem sama 😀

nerechta, coo ty, DJ to lepszy pomysł! Ja osobiście nienawidzę zespołów na weselach. Mój brat miał DJa i wszyscy się świetnie bawili przy nim do rana, włącznie z babcią żony brata, lat 95 🙂

Edit: też myślałam, żeby nie robić wesela, ale po ostatniej imprezie zaręczynowej jestem jednak na tak 😀 Mamy tak świetnych znajomych, że każda okazja żeby razem pobalować jest dobra, nie chcę obiadu czy kameralnego przyjęcia tak jak na początku.
kujka   new better life mode: on
23 lutego 2012 14:30
Dzionka, yeeah lubie to, zaklepuje miejsce blisko parkietu (bo tak-bezpardonowo powiem ze licze na zaproszenie 😁 )!
23 lutego 2012 14:41
Dzionka w sumie o pierdoły jak zawsze!wrrrrrr 😤 😤
o zaproszonych gości, a właściwie tych niezaproszonych. Już to przerabialiśmy, myslałam że dotarło co o tym myślimy.
Jak widać nie 😵
My nie ustąpimy i już! To nasze wesele do jasnej cholery!

edit: cieszę się, że lepiej Ci się zrobiło. Będę pisać częściej, bo im bliżej do ślubu tym większe napięcie hehe 😁
A pzrepraszam, ze spytam...ale sami płacicie sobie za wesele? Nam płacili rodzice więc ja nie czułam się na "siłach" mówić im kogo mają a kogo nie zapraszać. Ja zaprosiłam tych co chciałam z moich przyjaciół, oni swoich przyjaciół (wszystkich zaakceptowałam). Z tym akurat u nas nie było problemu. Ale zastanawiam się czy gdyby chcieli zaprosić kogoś kogo ja bym nie chciała to czy bym aż tak bardzo walczyła skoro to oni organizowali mi finansowo wesele.
Nie wiem - ufff dobrze że nie miałam tego problemu. Od razu wiedziałam kto będzie a kto nie zaproszony. Bo ci ludzie bywają na każdych naszych dużych imprezach wiec i na weselu byli 😉
23 lutego 2012 15:06
Muffinka, załatwiając wszystko braliśmy pod uwagę że płacimy za wszystko sami, ale rodzice się nie zgodzili no bo jak to tak.
Powiedzieliśmy, że tak chcemy żeby później nie było problemów przy zapraszaniu gości.
Nie są nam potrzebne "ciocie" które widzieliśmy 15 lat temu, czy jacyś ludzie bo wypada. Chcemy się czuć dobrze w gronie najbliższych i przyjaciół, a nie "obcych" ludzi.
Przymknęliśmy oczy 😁 na kilka osób, bo rodzicom zależało. OK, niech im będzie - my przeżyjemy a im jak ma być lepiej to spoko.
Ale awantura dotyczy osób, których my nie trawimy. Za dużo słów kiedyś padło i nie chcemy ich. Nie mamy żadnego kontaktu, unikamy ich bo jesteśmy na nich wkurzeni.
Nie ustąpimy i już!
To jeśli tak sprawa wyglada to ok. Tak tylko pytałam bo zaczęłam się zastanawiać co ja bym zrobiła. Dobrze że mnie takie awantury ominęły.
My za wszystko płaciliśmy sami, nie chcieliśmy kopert, ale, o dziwo - nam się zwróciło (nie było stricte wesela, wydaliśmy ok. 5 000, zebraliśmy 6 500)
Moja suknia jest lekko za duża muszę iść z nią do krawcowej ale ślub mam w sierpniu więc jeszcze trochę czasu mam..

a oto i ona

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJNA! 😀
dzięki.. przyszła z ....... Chin;p
O, to kawałek  😀

Ja miałam krótką białą kieckę i szpile do cywilnego. Kumpela do cywilnego szła w zwykłej ślubnej sukni, druga zaś  w granatowej 😀

Do kościelnego będę musiała kieckę przerobić, żeby na koniu dobrze leżała 🙂
Ja do cywilnego też chcę iść w "normalnej" sukni ślubnej - może nie typu "księżniczka", ale też nic pośredniego. Ładnych sukienek mam parę, ale taką białą szałową będę miała raz w życiu szansę założyć, więc nie ma mowy żebym z tego nie skorzystała 🙂
My co prawda już pół roku po ale tak sobie pomyślałam, że może i powinnam się podzielić fotkami naszego ślubu konnego (zdjęcia 2 dni po kiedy nareszcie pogoda dopisała a my po dwóch nieprzespanych nocach, bez uczesania, profesjonalnego makijażu, itp. Myślałam, że z konia zlecę a mąż dosłownie przysypiał 😉 autorstwa Jessy Boroń). Pomimo tysiąca problemów z tym związanych musiało być konno. Nie mogło być inaczej.

Mam nadzieję, że się spodobają i może kogoś zainspirują.

wooow, pieknie!!! chce jeszcze!! I jakbys mogla swoja kiecke z pozycji stojacej pokazac? Piekna jest!

Ja tez mam cywilny ale bede miala kiecke ksiezniczkowa - taka mi sie marzyla, na codzien raczej ubieram sie niezbyt kobieco, wiec chcialam w tym dniu poczuc sie wyjatkowo 🙂 Strasznie mi sie spodobalo mierzenie sukien, piekne sa..! Chcialabym miec wiecej okazji do nakladania takich balowych strojow 🙂

Co do gosci to tez ostatnio tesciowa srednio byla zadowolona ze nie chcemy zaprosic chrzestnej Radka, bo ostatni raz widzial ja.. na swojej komunii i nawet nie pamieta jak wyglada. Ale my placimy i my decydujemy. Bedziemy miec sama bliska rodzine i przyjaciol - jedyne 90 osob  🤣
Zawsze jest kupa emocji i problemow, ale nie dajcie sie, drogie panny mlode! To nasz czas i juz!  😅

A co do zespolu no kurde takie fajne znalazlam ze mowie wam... szczegolnie jeden, no bomba, zadnej tandety, wszystkie instrumenty, super wokal. Zaluje bardzo wciaz 🙂 Chociaz niby DJ ktorego ma zalatwic moja mama jest profi.. i w sumie muzyke masz jaka chcesz itd.. ale nie wiem. Mam nadzieje ze bedzie fajnie, ze poprowadzi jakos zabawe zeby wszyscy sie dobrze czuli i bawili.
rtk - to Cesarska w Rynku? Pięknie!
dzionka - tak, inaczej się patrzy na pewne rzeczy i zmieniają się potrzeby
falabana - cudne zdjecia i kiecka boska

wczoraj zaklepałam apartament 😍
falabana cudowne, pokaż więcej 😀
24 lutego 2012 09:53
umówiłam się w "moim" salonie na 5.03 na przymiarkę sukni z butami.
Ciekawe czy dużo będzie poprawek 🤔
falabana śliczne zdjęcia, my też chcieliśmy mieć sesję z końmi ale niestety czasu nam nie starczyło .... 🤔 ale za to mamy ładne z kościoła i wesele więc nie jest źle  😉
Ash narazie pewnie bedzie to wersja robocza, sprawdzenie czy miary pasuja 🙂 Na pewno bedzie gut! 🙂
My z konmi sesji raczej miec nie bedziemy, za to w gorach.. 🙂 przynajmniej takie sa plany haha 🙂
Mówicie że kolor inny niż biały/ecru jest OK na ślub cywilny? Szczególnie, że będzie to jedyna forma zawarcia małżeństwa w naszym wypadku.
Suknię szyję na miarę, z robocizną w najdroższej wersji i ze wszystkimi materiałami dobrej jakości zmieszczę się w 800 zł.
Materiały zdobędę sama, od marca zaczynam wycieczki w poszukiwaniach. No i myślę nad tymi kolorami... 🙂

Jeszcze musimy obejrzeć miejscówkę, ktoś z was może kojarzy? http://nadjeziorem.pl/index.php . Menu i ceny baaardzo sensowne, tylko napoje trochę drogie. Wygląda skromnie i uroczo jak na kolację dla maks. 40 osób ( ale wątpię że 4 osobowa rodzina z Kanady przyleci 🙁 )
wow, piekne miejsce!!
kolory pewnie ze moga byc inne! jakie tylko chcesz moim zdaniem. No moze nie czarny 😀
24 lutego 2012 11:43
nerechta, kiecka jest prawie gotowa. Musimy ustalić tylko wykończenie i długość trenu.
Liczę się z tym, że jednak trzeba będzie jakieś poprawki zrobić. 😡

edit: zapisałam się już do "kwiaciarni" na zrobienie bukietów i butonierek.
Muszę zacząć myśleć o przybraniu ławek w Kościele.
Pamiętam jak też latałam i załatwiałam wszystko kurcze teraz fajnie jest powspominać  😉

Mi się podobały butonierki jakie zrobiła mi dekoratorka i dla świadkowej zrobiła taki bukiecik na rękę śliczny był, wstawię dwa zdjęcia mam nadzieję że na nich będzie coś widać, bo kurcze nie mam w pracy na kompie lepszych  🤔 
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się