kamkaz Gratuluje 🙂 I trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy🙂
Muffinka pod wrażeniem jestem że udało wam sie znaleźć sale i wszystko załatwić.z zaangażowaniem mojego przyszłego małżonka przygotowania to rok czasu 😂
Ja nie zamierzam sie przebierać.Szkoda mi będzie pozbyć się kiecuszki, kiedy pewnie nigdy takiej już nie włoże.
abre buty wezme napewno, ale nie chcę sie przebierać 😉 Być może będę żałować ale nie chcę.
Vill_18 slub organizowałam w sumie tylko z małą pomocą T, on ciagle teraz wyjeżdża więc mało pomagał, więcej pomogli rodzice.Sama się dziwie że się udało i jedyne co jest niestety nie takie jak chciałam to kościól - nie mój i T, bo nie było terminów tylko taki jaki miał termin i był blisko sali. W sumie kościół ładny ale nie wybrałabym go gdybym miała inny wybór 😉
możecie polecić jakieś organizery wesela, np. arkusze kalkulacyjne? albo jakieś programiki? bo nie chcę po raz drugi odkrywać Ameryki i produkować excela skoro ktoś zrobił lepszy 🙂
bo pod dwóch latach wracam znowu do pomysłu ślubu. Poprzedni termin - kwiecień 2007 - upadł z hukiem przez... mojego ortodontę 🙄 no to będzie sierpień 2009 i pan doktor ma przykazane ZDĄŻYĆ 😀iabeł: 😉
mam już salę, hotele, obrączki (ze starą datą 😀 trzeba przegrawerować), sukienkę w stylu empire i termin w urzędzie, z grubszych spraw które zostały mi "tylko" DJ i fotograf...
W sumie liczba szczegółów, których trzeba dopilnować jest oszałamiająca 😲
Czy ktoś z was decyduje się na intercyzę?
My nie podpisujemy intercyzy, nie mamy takiego powodu.
A nawet jakbysmy mieli to chyba bym nie chciała, jakoś trąci to mi brakiem zaufania,pewności...sama nie wiem. Nie byłam w takiej sytuacji więc się nie wypowiadam.
Szukam bukietu i nic mi się nie podoba 😉 hihi
Ja nie znam dobrego kalkulatora slubnego, zrobiłam sobie listę w excellu i wpisałam ceny i samo się liczy. 3 minuty roboty 😉
A co do intercyzy to tez mnie nie przekonuje 😉
no właśnie, chyba też skończę robiąc excela własnoręcznie...
Intercyzę podpisujemy, ponieważ mój przyszły małżonek prowadzi działalność gospodarczą - oboje uważamy, że rozdzielność majątkowa w tym przypadku to bardzo dobry pomysł. Nie tyle, że nie ufamy sobie nawzajem, co nie ufamy wszystkim innym 😉 a zwłaszcza urzędnikom skarbowym.
Ja zrobiłam w excelu 😀
Doszły moje zaproszenia ślubne😀
są piekne i dostałam gratisy 😀
dwie zaślepki na tablice z napisem para młoda
naklejki do ozdobienia kopert (złote obrączki )
dwie zawieszki na butelki wódki (przydadzą nam sie od oznaczenia naszych butelek z wodą 😉
i jeszcze takie 2 pudełeczka w które wkłada sie prezenty dla gości ( to sie nam nie przyda )
hahaha no własnie ja sie tak zastanawiam jak zakamuflować picie ale niepicie wódki 😉
Fajne gratisy 🙂
No my będziemy mieć wodę 😀
Powiem wam że zaproszeniami jestem zachwycona w realu wyglądają 100 x lepiej niż na stronie internetowej 😀
a te naklejki na koperty są urocze 😀
wieczorem wstawię może fotkę 😀
W&W koniecznie wstaw fotki i daj znać gdzie zamawaiłaś...chyba że już o tym pisałaś a ja przeoczyłam 😉
Ja tam nie robiłam kalkulatora slubnego 😉
Dzięki.
Faktycznie podawałaś 😉
Wybrałaś już bukiet?
Bo ja z tym nadal mam problem.
Jeszcze nie pewnie wybiore dopiero w kwiaciarni jak będe zamawiać 😀
No właśnie, też tak myślę. tylko jakąś kwiaciarnię muszę sobie poszukać 😉
A mam jeszcze jedno pytanko, bo tak się zastanawiałam. Czy robić takie same zaproszenia dla ludzi którzy będą na weselu i dla tych którzy są zaproszeni tylko do kościoła? Czy wybrać jakieśładne z zaproszeniami na wesele, a te pozostałe(bo jednak troszkę ich będzie) już jakieś zwykłe.
ja robiłam takie same 😀
tekst zaproszenia na ślub taki sam tylko bez zaproszenia na przyjęcie i bez daty potwierdzeni no i wierszyka ( bo stwierdziłam że nie wypada )
By pożegnać tradycje stare
By nie mieć żelazek parę
I zaoszczędzić przemiłym gościom
głowienia nad prezentów mnogością
Podpowiadamy : mile widziane będą banknociki w kopertkach schowane
Dobre 😉
My też tak chcieliśmy, ale coś rodzice kręcą nosem że nie wypada.
właśnie że wypada.
Wole to niż potem sprzedawać na allegro.
Też tak uważam, ale bedziemy musieli to jeszcze przedyskutować 😉
Przeglądam zaproszenie ze stronki którą podałaś. Kilka mi się podoba.
I spodobało mi się to zaproszenie w formie zaproszenia na premierę w teatrze 😉 Bo ostatnio mam fazę na coś śmiesznego. Ale to tekst niestety tylko na zaproszeniach dla gości weselnych, dla pozostałych trzeba by było wymysleć inne.
No to tak będziesz musiał mieć dwa rodzaje zaproszeń 🙂
A tą firmę polecam naprawdę jestem mile zaskoczona.
od zamówienia do dostarczenia zaproszeń minęło około 7 dni 😀
No właśnie wciąż się zastanawiam czy zamówić przez internet czy jednak pójść do jakiejś drukarni żebym mogła je najpierw pomacać łapką 😉
Ale te z tej strony są faktycznie ładne, napewno coś bym wybrała.
Edit: Doczytałam że mieszczą się w Warszawie, więc może tam podjadę.
Przy okazji szukania zypełnie czegoś innego znalazłam taki portal 🙂
http://www.pobieramysie.pl/Może się komuś przyda 🙂
ehhh dziewczyny... jak Wy nic nie wiecie o "trendi" sukniach!!! znalezione na blogu, wcześniej - znalezione na NK:

😲
Nie wiem czy to prawda czy żart, ale obrzydliwe.
ponoć prawda i ponoć to jakaś "szycha" rosyjska! bleh!
moj tz spojrzal na zdjecie, 10 sekund ciszy, mina taka - 🤔
poczym w koncu wydusil z siebie:
....no ale...ale tak konstrukcyjnie to jak to sie trzyma..?
😁
To są takie momenty, kiedy nacisnęłabym "zgłoś nadużycie" 😀iabeł: