... ślub :) ...

No dobra - pierścionek na palcu jest, więc czuję się już pełnoprawną narzeczoną 😉
Teraz pora na dalszą organizację. Hihi
gratuluję🙂😉)
gratulacje 🙂
Dziękuję. Tyle że nadaliśmy sobie dość szybkie tempo, zobaczymy czy to w ogóle realne.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
02 lutego 2009 17:41
_kate, kupić wam takie? xP
Taak, kupimy, tylko które? Mnie się podobają te z napisem RATUNKU  😂

Nie no, na to bym nie wpadła, żeby coś takiego na podeszwy przykleić.
02 lutego 2009 20:53
Lena, jak się złożymy, to nawet parę kompletów możemy kupić xP
raczej nam już nic nie pomoże, ale próbować możecie...  🙂

jedne z lepszych w moim odczuciu  😉
http://www.we-dwoje.pl/pantofle;do;slubu,artykul,350.html?foto_id=5
opolanka   psychologiem przez przeszkody
05 lutego 2009 18:39
ufff mamy już załatwioną salę!

Podpisane umowy z kamerzystą, fotpografem, zespołem i właścicielami sali  😅

Choć łatwo nie było! Musiałam się targowac o cene... a przede wszystkim o to, aby pojawila sie na umowie dzis a nie w grudniu.
Mnie się podobają te z napisem RATUNKU  😂

motyw baaaaaaaaardzo stary 😉
Dziewczyny z Warszawy! Macie namiar na jakiegoś fajnego fotografa? Zaraz zwariuję! Wybrałam sobie dwóch, obaj zajęci niestety, a teraz już żadne fotki nie zachwycają mnie tak jak tamtych dwóch. Mam widać za duże wymagania.
Pomocy 😉
Muffinka, niestety u mnie w rodzinie i u znajomej zdjecia robilam ja 😉 wiec coz... nie pomoge 🙁
Muffinka, daj ogłoszenie na forum foto. Mogę za Ciebie umieścić na nikonowym, bo tam jestem zarejestrowana. Przyślą swoje oferty, może coś wybierzesz 😉
Super abre. Tak zrobię. Niby w  necie od cholery jest ogłoszeń, ale teraz jestem chyba już za wybredna.
06 lutego 2009 06:42
najlepiej zobaczyc na zywo, moze wybierz sobie kilku fotografów i się z nimi umów na spotkanie, zobacz na żywo ich prace 🙂
Muffinka,  a może www.proficam.pl cena przestępna film + zdjęcie +sesja plenerowa w inny dzień 3000 zł. Tylko nie sugeruj sie fotami na stronie ja jak zobaczyłam strone to byłam na nie dopiero jak zobaczyłam fotki w realu to mi sie spodobały 😉 i zdecydowaliśmy sie właśnie na tą firmę  🤣
Szczerze mówiąc po tym co zobaczyłam w necie nawet bym się do nich nie fatygowała, żeby zdjęcia oglądać. Poza tym albo się filmuje albo robi zdjęcia - jeśli jednak na imprezie pojawia się 2 ludzi to znaczy, że się nie cenią.
przepraszam podałam złą cene pomyliłam z D.J
cena to 3000zł  za to co napisałam. ( juz poprawiam)
abre, o gustach sie nie dyskutuje ja foty które zobaczyłam na spotkaniu bardzo mi sie podobały i tyle.
a na weselu będą 2 osoby.
06 lutego 2009 10:04
[quote author=W&W link=topic=34.msg167289#msg167289 date=1233907822]
www.proficam.pl
[/quote]

a to teraz taka moda na prześwietlanie absolutnie każdego zdjęcia? Wszystkie panie zamiast twarzy mają białe placki. Ja bym chciała widzieć siebie, a nie ciemne punkciki będące oczami i połacie białego mające być moją twarzą. Tak średnio miło.

Ja na zdjęciach ślubnych się zbytnio nie znam, ale warto spojrzeć na zdjecia bardziej krytycznie. Nie na hurra, bo są tak fajnie rozmyte i a my jesteśmy jak za mgiełką i nawet zrobili wokół gwiazdki i serduszka, tylko czy za 10 lat będą nam się podobać i czy będziemy uważać, że są na prawdę ładne czy spojrzymy i będziemy widzieć, że to tandeta obrabiana na odwal w PSie? Ja przeglądając z ciekawości ten wątek już od długiego na prawdę czasu, nie widziałam chyba ani jednej na prawdę profesjonalnej i dobrej sesji ślubnej. Takiej, która byłaby pomysłowa i zrobiona dobrze technicznie. Jest mi po prostu przykro, że ludzie płacą bardzo często dużo kasy za taką tandetę.

A teraz możecie mnie zlinczować.
Strzyga, podzielam Twoją opinię - najczęściej, żeby zobaczyć jak dokładnie zdjęcie wygląda to muszę je sobie myszką zaznaczyć, żeby się przyciemniło  😎
Strzyga,  ale czasami ludzi nie stać na sesje po 7 czy 8 tyś
ja sama miałam chętke na taką firme  
zdjęcia podobały mi sie okropnie wszytsko naprawde super naprawde pełna profeska do momentu otrzymania cennika no sory ale ceny zaczynały sie od 6 tyś a kończyły na 12 tyś za same zdjęcia bez filmu.
06 lutego 2009 10:21
W&W, ale na prawdę nie trzeba wydawać AŻ takiej kasy, żeby zamówić dobrego fotografa. Trzeba tylko popatrzyć i najlepiej zapytać się jakiegoś focącęgo (ale nie małpką albo lustrem na głupku) znajomego, który Ci powie czy zdjecia tych ludzi to shit czy są wartę, żeby dać im 3tysiące.

ja wiem, że w dobie, kiedy każdego stać na lustro, wielu ludziom wydaje się, że są świetni w robieniu zdjęć i zaczynają zarabiać na foto ślubnej, ale większość z nich ma na prawdę bardzo mierne umiejętności, a to, co cżłowiekowi sie wydaje fajne przez pół roku, potem okazuje się po prostu partactwem.

Taka jest moja opinia, może być całkowicie błędna, ale wtedy proszę o poparcie swojej miażdżącej mnie krytyki, odpowiednimi przykładami fotograficznymi.
Ja na fotografii od strony technicznej sie nie znam więc nie będe na ten temat dyskutować.
było pytanie o fotografa na terenie Warszawy to podałam firme która nam będzie robić foty i tyle.
To czy sie to komuś podoba czy nie to już inna sprawa ważne że nam sie podoba
(mam płytke z innymi fotami które nprawde są o wiele łdniejsze niż na stronie).
Fajnie jest czasem popatrzeć na takie zdjęcia, i pomyśleć, czy jeśli ludzie byliby na nich ubrani w dżinsy i sweter to też na tym zdjęciu coś by było.... Dużo zdjęć wtedy zaczyna wydawać się pustych, kompletnie bez klimatu. A tu nie chodzi o to, żeby był klimat bo sukienka i garnitur - tylko żeby zdjęcie pokazało pewną historię... 😉
No właśnie, ja jak już pisałam niestety z fotografem mam problem bo teraz już żaden mi się nie podoba. Chciałam albo www.grabek.pl albo www.slowohonoru.com
Obaj zajęci więc teraz juz sama nie wiem. Wczoraj z braku laku zarezerwowałam wstępnie jednego fotografa ale dziś już jak patrzę na jego zdjęcia to jakoś tak średnio 🙁 Plener nawet mi się podoba ale reportaż z wesela i ślubu już nie.
no obrączki wybrane 😀

tylko że w damskiej będą 3 brylanty a nie jeden 😀
Ja mam fotografa za troche ponad 1,5 koła i robi naprawde fajne fotki, takie jak mi sie podobają.Bez lukrowania, miziania.Strasznie podobają mi sie sesje ciążowe.
http://www.pracowniafotografika.com/

Ale wydawanie kilku tysięcy za zdjęcia..... 🤔

Ile wczesniej wysyłacie zaproszenia?Ja mam tylko 4 miesiące i pomyślałam że 3 miesiące przed wyśle rodzinie, a potem znając ich liczbe zaproszę znajomych.Szkoda że musze ograniczyć koszta 🙁

Muffinka pokaż fotki tego fotografa, którego zarezerwowałąś🙂

W przyszłym tygodniu zaczynam szyć kiece...omg 🏇 Moj ukochany zakupił sobie 2 garnitury do ślubu bo sie nie mógł zdecydować a cena bardzooo przystepna 😀iabeł:

No i wybór obrączki.Chciałam początkowo klasyczną z brylancikiem ale mam taki pierścionek
i nie wiem czy nie bedzie za dużo
A jak Wam się podoba taki pomysł?  😀iabeł:

Za to taki pomysł mnie osobiście zupełnie nie podchodzi i naprawdę nie rozumiem co fotograf chciał pokazać, ja bym się na miejscu panny młodej bała tam stać
11 lutego 2009 16:24
mi się ani jedno, ani drugie zdjęcie nie podoba. A drugie w szczególności dlatego, że oczami wyobraźni widzę, jak ten koń depcze pannie młodej po nodze :/

Co do obraczek, nie obraźcie się, ale nie podobają mi się te wklejone przez W&W. Ani zadne zdobione. My chcemy klasyczne, bez brylancików i innych ozdóbek.

Dla mnie obraczka to obrączka, a nie ozdobny pierscionek. Poza tym nie podobaja mi się po prostu obrączki z różnych kolorów złota i niektóre połączenia święcącego i matowego złota.

W&W czy to Apart? mam stamtąd pierscionek i obrączki tez prawdopodobnie tam kupimy 🙂

A co do zaproszeń to my wyslemy tak ok. 4 miesiące wcześniej, z częścia pojedziemy osobiście. Poprosimy o potwierdzenie przybyciaok na miesiąc - 3 tyg. przed slubem .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się