mery, ja z Wawy jestem ale slub bede brala pod Medyka...🙂
Kto będzie w niedziele na Torwarze na targach ślubnych??? My się wybieramy 😅
Tylko to jakaś kompletna nowość jest i używane mogą jeszcze nie być w obiegu 🙄. Bardziej realne zdaje mi się znalezienie kompetentnej krawcowej 😎
Emi- spróbuj upolować na allegro uzywaną. Ja za swoją dałam 900 zł razem z welonem, 2 bolerkami, halką, pończochami i przesyłką kurierską, a w salonie dałabym 3200 zł
emi, przeprzeboska suknia!!!
Ojej, żabeczka, miło mi... 🙂 Mnie się ona ogromnie podoba i to pomimo, że zupełnie inną miałam w założeniach. Ale zmierzyłam i już wiedziałam.
Kurczę, a mnie przez te buty ślubne zaczęły się podobać obcasy. Całe życie w glanach/ trampkach, sandałach, a tu takie coś...
armaquesse :kwiatek:
Dziewczyny powiem wam szczerze, że jestem zaskoczona faktem, iż ta dość prosta sukienka tak wielu z was się podoba 😅 A może jej czar tkwi w tej prostocie 😉 Utwierdzacie mnie w przekonaniu, że warto będzie jechać do Rzeszowa żeby ją przymierzyć (chociaż jest też opcja wysyłki kurierem do przymiarki).Tak czy siak mam nieodparte przeczucie, że będzie pasować- ta modelka na zdjęciu jest tak samo chuda jak ja, co więcej ma identycznie wystający obojczyk 😂
Zabeczka17- zobacz co ma Ryłko. Jak dla mnie ich buty są wygodne, nie przesadnie drogie i mają niestandardowe rozmiary, te mniejsze i te większe.
..żeby każda ciocia tak wyglądała jak Ty :kwiatek:
ed: z Tani jest strasznie fajowa laska, poważnie - wymyślcie jej coś fajowego ❗
Proooszę. Cokolwiek. "Mała czarna" raczej nie pasuje?
Będę występować jako taka pańcia z dużego miasta. I , jak przypuszczam będę główną odwożącą, wynoszacą pijanych etc.
Czyli suknia z trenem raczej odpada ?
Tania, a sukienka + żakiet odpada?
Zależnie od pory roku możesz dobrać taki komplet, który będzie pasował.
[url=
http://www.czarnasukienka.pl/index.php/Sukienki/Komplet-sukienka-i-żakiet/flypage.tpl.html]link[/url]
Kiecka nie musi być tak dopasowana, może mieć inny dół kroju, może być długa. Możliwości jest sporo 🙂
Tania, a sukienka + żakiet odpada?
Zależnie od pory roku możesz dobrać taki komplet, który będzie pasował.
[url=http://www.czarnasukienka.pl/index.php/Sukienki/Komplet-sukienka-i-żakiet/flypage.tpl.html]link[/url]
Kiecka nie musi być tak dopasowana, może mieć inny dół kroju, może być długa. Możliwości jest sporo 🙂
Dzięki.
Tak się obawiałam,że będę wyglądać jak wszystkie baby. 😕
A spodnie w kant + jakiś ładny żakiet i dopasowana torebka?
żabeczka, dokładnie - spróbuj w Ryłce, oni mają buty w niestandardowych rozmiarach. A i są znośne stylistycznie. Wczoraj mierzyłam bardzo fajne szpile, bardzo wygodne, ino kolor nie pasował.
Tania, zawsze możesz wybrać coś mniej klasycznego, albo klasyczny zestaw uzupełnić obrymi dodatkami. Nie przejmuj się, to nie pokaz mody, gdzie ubiór ma się bardzo wyróżniać. Moim zdaniem lepiej wybrać coś "jak wszystkie baby", ale mieć jakiś element, który będzie się wyróżniał niż wyskoczyć w czymś całkiem z innej beczki.
Kiedy jest ten ślub?
Dworcika- ja też myślałam o takim właśnie zestawie.
Mam taki do większych wyjść w pracy i to się dobrze sprawdza.
Wesele ma być w ciepłym miesiącu- nie wiem jeszcze kiedy.
I teraz pytanie-taki zestaw się kupuje? Szyje?
Wiem,że pytania brzmią naiwnie-ale ja jestem dżinsowo, garniturowo, sztruksową osobą i nie znam sklepów.
Kupuje. Możesz kupić osobno sukienkę i dobrać żakiet, albo kupić komplet. Wybór, z tego, co widzę jest duży 🙂
Jeśli to ma być jakiś ciepły miesiąc, to może pokusisz się o bardziej letnią formę?
A tak na szybko:
http://moda.allegro.pl/garsonki-i-kostiumy-z-sukienka-78136
:kwiatek:
Dziękuję.
I jeszcze pytanie:
-na "poprawiny" mam mieć drugą kieckę?
Myślałam o takiej:

"Ekscentryczna Ciocia z Krakowa"
Możesz. Będziesz się fajniej czuć 😁
Na ślub + wesele coś bardziej eleganckiego, na poprawiny można luźniej, albo zamienić kieckę na spodnie.

Albo taką. Dam pustą kopertę,że niby taki szkocki żarcik. 😉
Nawet niezłe 😉
Tak sobie myślałam jeszcze... a może na ślub np. długą sukienkę, a na poprawiny coś krótszego?
Nie no, ta czerwona pasuje do Ciebie idealnie!
Tania, a może więcej koloru? Po co zaraz nobliwa stara ciotka? 😉 Bez przesady!
Tania, na spotkanie biznesowe idziesz? Czemu nie mała czarna? Na każdą okazje pasuje.
Nie no, ta czerwona pasuje do Ciebie idealnie!
Siostra by mi nie wybaczyła nigdy.
Już się podkłócamy bo oczywiście ja obstaję za orkiestrą taką wiejską , co to zagra " a teraz idziemy na jednego" a siostra chce zespół jazzowy. 😲
Taniu, ja co prawda jestem ciut młodsza od Ciebie, ale na ostatnim weselu, na jakim byłam... ubrana byłam w kombinezon. Kupiony w moim ulubionym sklepie na wielkie okazje pt. jacqueline riu.
Kombinezon jest w kwiatki, ma szerokie nogawki i górę z krótkim rękawem. Miałam do tego żakiet i wielkie czarne korale i kolczyki
Za Chiny nie mogłam znaleźć sukienki (odkąd urodziłam, mam tyłek dwa rozmiary większy niż ramiona)
Naprawdę sklep polecam, są tam naprawdę oryginalne kiecki, drugiej takiej na weselu nie będzie, to gwarantuję. W Krakowie na pewno jest ich sklep.
Tania chyba siostra nie bardzo trafiła z muzyką. Mimo wszystko, przy disco polo etc. podczas wesel i innych imprez ludzie najlepiej się bawią. A zespół jazzowy? Mogą się trafić osoby, które kompletnie nie będą potrafiły się bawić przy takiej muzyce.
Odchodząc trochę od tego tematu:
😍

😂 😂
O! Taka jest boska!! Dla każdej figury!!
I można flaszkę schować w fałdy!
Do tego kolorowe kalosze.
Tania, i kapelusz! Taki duży z pawim piórem!
Tania, i kapelusz! Taki duży z pawim piórem!
Tak!Tak! Bedzie krakowski element.
Muszę jakiegoś pawiego pacjenta wyszukać. 😉
malenstwo Hija bardzo dziękuje za pomoc ;] Odwiedze Ryłke moze cos wybiore... moze bedzie cos po przecenie... 🙂
Pytanie do dziewczyn które planują ślub i poprawiny... co ubrac na to drugie? Czy kiecki koktajlowe sa odpowiednie?