ash, dużo jest w typie o którym piszesz
a co do butów na 99% zamawiam tu:
http://allegro.pl/obuwie-slubne-buty-taneczne-diana-akces2-i1410489685.htmlpodoba mi się to że są na zamówienie a w moim przypadku to dość ważne bo potrzebuje 35i do tego wąskie w stopie a i na w miarę wysokim obcasie
Kurczę, zaczynam się martwić butami właśnie...
Czy buty ślubne trzeba kupować w specjalnym sklepie? Bo łażę po sklepach z butami w centrach handlowych i nie ma nic białego ani ecru... :/
Ja kupiłam szałowe buty w sklepie w centrum handlowym. Były super wygodne i stabilne, dam mi chwilę to podam Ci nazwę sklepu
Sklep nazywa się MENBUR.
Ja kupilam buty akurat we wrocławskim Factory Outlet, ale mają też filię w Wawie
edit
mozna obejrzec w internecie mneij wiecej w jakim stylu mają buty. Niestety zdjecia moich znaleźć nie mogę, ale te też są ładne 🙂
http://allegro.pl/menbur-ivory-piekne-slubne-r-39-40-i1431702018.html
Dzięki Ci, o wielka 🙇 Zaraz sobie wyguglam i zobaczę, kiedy się da tam wybrać.
edit. Znalazłam. O rany, a ja dziś byłam w tym centrum handlowym... Nic, pojadę again 😵
mogę poręczyć, że ja chodząca na co dzień w butach typu "puma" dałam rade w nich chodzić i pomimo że były bardzo wysokie, to sobie radziłam🙂 sa super, chce kupić sobie w tej firmie inne buty do chodzenia na co dizen😉
No ja tak wysokich nie kupię, bo nie chcę chłopa przerosnąć (jest ode mnie wyższy jakieś 12cm).
Ale dzięki za namiar.
Ryłko ma białe buty 🙂 w Olsztynie w Alfie.
w menburze były 3 stopnie - wysokie, średnie (wydawały mi się być niziutkie) i zupełnie płaskie.
A buty w ryłko są obrzydliwe 😉
maleństwo, za buty w sklepach ślubnych przepłacisz. Najlepiej poszukać latem zwykłych białych, w zwykłych sklepach i już.
Dziewczyny ile porcji na osobe liczyć na weselu tak aby kazdy sie najadł? Ja już zgłupiałam... Niekótrzy mówią ,że 1,5 starczy inni , że 3 to mało 😵
zalezy czy bierzesz gości którzy przyszli na weselę, czy tych którzy przyszli się nażreć 😉
U mnie kazdy mial porcję, okresloną z góry przez restaurację. Dla niedojedzonych był potem zimny bufet, ale nie miał dużego wzięcia.
No tak, ale każde miejsce ma kilka wariantów menu z różną ilością porcji. Z racji , ze u mnie w rodzinie na weselach sie dobrze je i szaleje do białego rana (tak samo na poprawinach) to chciałabym aby jedzenia było wystarczajaco. 🙂
rtk a gdzie robiłaś wesele? Możesz coś polecić?
robiłam tylko obiad w restauracji Cesarsko-Królewskiej, jeśli chcesz bez tańców to bardzo polecam 😉
Dzięki 🙂 Przepiękne miejsce
jeśli się zainteresujesz, to mogę Ci podesłać trochę zdjęć w sali, an których widać klimat i nakrycie stołu😉
polecam
http://something-blue.pl/Buty-slubne2/kupiłam tam
te buty bardzo wygodne mimo wysokiego obcasa. Umówiłam sie na odbiór osobisty, przymierzyłam chyba z 7 par i te były nalepsze 😉
edit literówki
Przyszła moja suknia ślubna...
Bez mierzenia wcześniej,tak jak się odgrażałam, zamówiłam ją na allegro za 450 zł.
I wiecie co? Pasuje..leży na mnie idealnie już teraz ( ślub 1.10). Nie musze latac do salonów, mierzyć , udawac zainteresowanie, marnowac czas - NIE MUSZĘ 😅
Jedyna rzecz którą muszę to załatwić halkę z plastikowym kołem i ewentualnie bolerko koronkowe.
Moja suknia ślubna jest przesliczna...a kolor rózu idealnie pasuje do mojego typu urody. 😅
zabeczka17 gratuluję 🙂
a ja wczoraj odbyłam rozmowę z moim lubym... który jeszcze mi się nie oświadczył oficjalnie, ale już się pytał kiedy bierzemy ślub... 😁 Z nim, to nawet i dziś mogłabym pójść do ołtarza 😍 Nigdy nie byłam taka zakochana...
Apropos sukienki, znalazłam ostatnio przez przypadek mój ideał na internecie.... Zapisałam sobie na komputerze i jak już w końcu ten dzień nastanie, to pójdę tylko do salonu/krawcowej i poproszę o uszycie sobie kropka w kropkę jak ta ze zdjęcia 😎
żabeczka, ale masz farta! ja bym się nie odważyła tak zamówić w ciemno. Widziałam kilka ładnych na allegro, ale oni szyją je na zamówienie i nie wiesz tak naprawdę co Ci w paczce przyjdzie. A kase trzeba wpłacić przy zamówieniu. Za bardzo bym się stresowała!
Pokaż kieckę!🙂
Też bym się bała zaryzykować. W salonie mierzyłam wiele sukni, niby jestem dość standardową 36-tką, a każda w tym rozmiarze leżała inaczej i finalnie i tak skończyło się na szyciu na miarę... Jejku, już się nie mogę doczekać! ;D
Z moją kiecką to było tak... chciałam krótką, taka za kolana...coś w stylu Marylin Monroe.. ale mój strasznie nalegał abym wybrała inną, dłuższą.
Model Marylin zostawiła sobie na poprawiny.
No ale wiemy że ja nienawidze chodzic po sklepach z ciuchami a co dopiero z sukniami ślubnymi... odrzuca mnie.Juz taki ze mnie typ. Powiedziałam mojemu że jak jest taki mądry to niech sam coś wybierze. To nie było na poważnie....
Ale on wybrał...i wskazał mi na allegro to cudeńko 🙂
Raz kozie smierć.. zamówiliśmy. Przyszła piękna, cudowna do tego ,,jest jak na mnie szyta".
Jest na niej metka -po chińsku 😀😀😀 hihihi ale to nic.
Jak dorwe halkę i bolerko( przed ślubem) to wam się zaprezentuję.. a narazie musi wystarczyć wam ta fotka.
Dodam jeszcze że suknia ma fajny krój i można ja przerabiać wg uznania. Nie wiem czy np. nie doszyje sobie ramiączek... ale to sie wszystko obada za 6-7 miesięcy. Narazie głowę mam spokojną bo moja wymarzona suknia jest MOJA i wygląda jak na obrazku. Nawet róż jest identyczny jak na zdjęciu.
Cieszę się , że jest taka jaką chciałaś 😅
Ciekawa jestem efektu "na żywo" 🙂
Przez te wasze kiecki już się nie mogę doczekać kiedy zacznę buszować po salonach, żeby przymierzać suknie🙂🙂
żabeczka jest 😍 😍 😍 😍 😍 😍 piękna ja nie chce właśnie klasycznej białej. Tzn hmm ja chce taką w kształcie litery A i nie całą biała
zabeczka gratuluje! Mi sie tez megasnie podoba ta cuknia i bym ja po prostu zjadla oczami🙂😉 Dzisiaj widzialam na wystawie salonu taka swietna kiecke, ze szkoda, ze to juz po. Gore miala z czarnej koronki (oczywiscie na bialym tle), dol w stylu bezy i z malymi czarnymi rozyczkami. Wrrrr. cudna. Szkoda, ze juz po slubie 😎