... ślub :) ...
Ja dostałam niedawno zaproszenie a la kalendarz taki, gdzie odrywa się codziennie kartkę. Z tym, że projekt jest bardzo elegancki i uroczy, mogę zrobić w tym tygodniu zdjęcie i pokazać 😉
honey, ja dostałam takie zaproszenie. Jest cudowne, piękne i na pewno zrobi wrażenie 🙂
honey, 😀 nie ślub już się odbył 😀
honey, na stronie, którą podawała rtk są takie zaproszenia
[[a]]http://www.decorisus.pl/c/7/118/Zaproszenia%20%C5%9Blubne_kartka%20z%20kalendarza.html[[a]]
rzeczywiście oryginalne i urocze 🙂
Czy któraś z Was drogie panie, była na kursie przedmałżeńskim JEDNODNIOWYM? Czytałam dziś o tym w internecie, że jest coś takiego i trwa od 8 do 18 w sobotę. Gdzie w Wawie coś takiego znajdę? Pytam już teraz, bo podobno te nauki są bardzo oblegane i trzeba się wcześniej zapisać.
Drugie pytanie, czy te nauki mają jakiś termin ważności?
U Pallotynów takowe znajdziesz, tylko musisz dopytać, czy dany kurs zawiera poradnię. Mój mąż był na takowym, w miarę bezboleśnie minęło. Tylko terminy długie i masa chętnych.
ash ja odbyłam kurs w Św. Patryku na Gocławiu 😉 W dwie soboty po 7 godzin 😉
http://www.patryk.waw.pl/
REWELACJA!!! Bardzo blisko domu!!Jesteś boska :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: dziękuję!!!!
ash, jaki termin wybraliście? My 19,26 marca
ash nie ma za co 😉 Super ksiądz to prowadzi. Moi rodzice mieszkaja niedaleko, więc jak trzeba było gdzieś zrobić kurs przedmałżeński, to sprawdziłam na ich stronie i udało się
Czy ktoś z was drodzy forumowicze zmienia stan cywilny w tym roku lub ma znajomych co biorą ślub i byliby zainteresowani darmową obsługą foto?
Szczegóły na PW
majeczka, my ślub mamy na sierpień 2012. Prawdopodobnie 11.08.2012, więc nauki pewnie w przyszłym roku jakoś w marcu jak Wy
edit: dopisałam, bo bardzo niejasno się wyraziłam
My byliśmy dziś na targach w Olsztynie - mało co było, ale mamy sporo ulotek i ewentualnie jakieś tam opcje.
Byliśmy oglądać salę i chyba się na nią zdecydujemy, fajne gospodarstwo na środku pola, w drewnie i kamieniu, miejsca akurat na takie przyjęcie na ok. 50 osób.
Także powoli coś się krystalizuje (sala, pomysł na dekoracje), coś komplikuje (nie mam jednak fotografa), ale to jeszcze 7 miesięcy...
Aaaaa, ja znowu o zaproszeniach. Jak z rodzicami? Tzn. rodzicom się daje jakieś? Moja mama mówi, że mam dać spokój, koleżanka, ze się daje...
[quote author=maleństwo link=topic=34.msg850992#msg850992 date=1294910071]
Heh, my mieliśmy pomysł na sesję po-ślubną coś w tym stylu, jak Raven ostatnio wstawiała swoje zdjęcia - a la PRL. Mój P ulizany, w spoconym siatkowym podkoszulku, ja w podomce, wałkach i z petem 😀
[/quote]
Hehe fajny pomysł 😀 Ale wiesz, może być modyfikacja pt. "Sexy PRL" 😎
http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/_MG_7639-01m.jpg?t=1295822694 😁
Orientuje się może ktoś gdzie w 3mieście można zrobić przedmałżeński kurs jednodniowy lub weekendowy?
Raven 😀
Nie wiem, czy bym się odważyła na takie "sexy", może i dobry fotograf czyni cuda, ale jednak ja aż tak w swój sex appeal nie wierzę :p
Myśmy byli wczoraj na targach w Poznaniu. Co tam sie działo...Multum wszystkiego, kolejki do wejscia.Chyba było wszystko czego mozna chcec, ale zdecydowanie za duzo ludzi. Nie dało sie obrócić, rozejrzec, pomysleć.
maleństwo my rodzicom dalismy zaproszenia, ba moja mama powiedziała, że jak nie dostanie pierwsza zaproszenia, to sie obrazi 😂 👀
Myśmy byli wczoraj na targach w Poznaniu. Co tam sie działo...Multum wszystkiego, kolejki do wejscia.Chyba było wszystko czego mozna chcec, ale zdecydowanie za duzo ludzi. Nie dało sie obrócić, rozejrzec, pomysleć.
A mnie rozdającą ulotki przed wejsciem przegapiłaś 😁
No kurde!!!! A tak myślałam czy będziesz!
Wiem, że strasznie marudzę ale potrzebuje porady 😡
Mam w głowie wizje mojej sukienki. Mam jeszcze dużo czasu, więc nie chodziłam po salonach, zaczniemy od targów na Torwarze.
Czy znacie jakąś pracownie/krawcową lub coś innego kto szyje mi kieckę wg. mojego własnego pomysłu? Obawiam się że w żadnym salonie nie znajdę takiej jaką bym chciała 😵
ash, ze mną było podobnie, myślałam że nie znajdę co więcej byłam pewna a nawet nie szukałam, pewnej nocy jechaliśmy sobie Targową i było nagle hamuuuuj nawrotka i jeszcze raz, to była miłość od pierwszego wejrzenia. Przed nią przymierzyłam dwie sukienki ale w głowie miałam tylko tamtą a mierzyłam tylko dlatego że tamten salon był zamknięty i czekaliśmy aż otworzą. Otworzyli, poprosiłam o TĄ, założyłam i mimo że była za duża pełen zaciesz na twarzy bo to była ta, ta jedna jedyna!
A tak właściwie to w każdym salonie, możesz sobie wybrać jaki dół jaka góra itp, wszystkie Twoje widzimisie uwzględnią. Tak czy siak wszystko jest na miare, raczej nie ma od ręki, ja zamówiłam 2 tygodnie temu odbiór mam na 30 maja.
A ja brałam suknię z salonu. Wypatrzyłam ją na wystawie, zmierzylam, była idealna 💘
A przez to że była w salonie i nie trzeba było jej szyć to kosztowała niecałe 1200zł 😉 Dodam, że firmowa, bo od Annais Bridal 🙂
No kurde!!!! A tak myślałam czy będziesz!
Stałam kilka godzin przed samiutkim wejściem. Ponad 1300 ulotek się rozeszło błyskawicznie. Pewnie bym rozdała więcej, ale palców u rak od mrozu nie czułam
Wiem, że strasznie marudzę ale potrzebuje porady 😡
Mam w głowie wizje mojej sukienki. Mam jeszcze dużo czasu, więc nie chodziłam po salonach, zaczniemy od targów na Torwarze.
Czy znacie jakąś pracownie/krawcową lub coś innego kto szyje mi kieckę wg. mojego własnego pomysłu? Obawiam się że w żadnym salonie nie znajdę takiej jaką bym chciała 😵
Ja też mam wrażenie, że mojej wymarzonej sukienki nie znajdę w salonie, ale myślę że najpierw warto by się upewnić czy oby na pewno jej tam nie ma 😉 Ty chciałabyś coś prostego czy innego, skomplikowanego?(przybliż jeśli możesz) Robiłam zdjęcia na ślubie dziewczyny która miała maksymalnie prostą sukienkę, właśnie szytą przez krawcową (zapłaciła łacznie z materiałem 100zł 🙂😉 O coś takiego
http://kozlowscy-photography.com/index.php?page=gallery&gallery=slubna
Emi- najpierw siądź na necie na strony z sukniami. Mniej się nachodzisz, a wizję już będziesz miała 😀
rtk, to miałaś farta. Ja też wypatrzyłam z wystawy, ale nie była idealna, niestety. A i tak zdecydowałam się na inną, którą też trzeba szyć od początku. Za to teraz jak oglądam suknie na wystawach, to już żadna mi się nie podoba.
Kurczę, muszę zacząć butów szukać, czas leci, a mnie jakoś nie po drodze...
emi, wymyśliłam sobie gorset bez ramiączek, góra lekko w serduszko, przedłużony aż za biodra(może lekko po skosie się kończyć) i dopiero cała reszta z tiulu. Gorset wyszywany koronką. Nie chcę tzw. bombki. Jak na razie marzy mi się biała, ale zobaczymy czy w bieli czy w ecru będzie mi lepiej.
ash wydaje mi się ze gdzieś taka widziałam, ale nie wiem gdzie i za bardzo nie pomogę ale wiem, że jest.
Mi się marzy taka prostą tzn nie bąbka