World Equestrian Games Kentucky
ujeżdżenie od wkkw jest dzisiaj na eurosporcie, natomiast w sobotę od 17 będzie relacja z kurów i z krosu 😉
wątek zamknięty
Wiem, wiem 😉 ale Eurosport nie pokaże naszego zawodnika, bo Kaziu startuje o 15:15 naszego czasu a Eurosport pokazuje live ale dopiero wieczorem... 🤔
wątek zamknięty
lets-go, Jechali, bo pierwsza część była, pojechało 40 zawodników. W ogóle jakoś strasznie wolno to uj idzie. Pierwszy jest Deitermann, po nim Klimke.
wątek zamknięty
tak chyba wygląda idealny "szczęśliwy atleta" wg definicji FEI - elastyczny, zrównoważony, rozluźniony, niezestresowany a co najważniejsze nie-elektryczny (jak np. kasztanka Minderhounda)
15 letni Mistral Hojris (hod. duńskiej) pod Laurą Bechtolsheimer
na facebooku ma nawet swój profil Mistral
http://www.facebook.com/pages/Mistral-Hojris-ALF-to-his-friends/355246420061a tu wzmiankowany Minderhoud na elektrycznej kasztance - szczególnie ciekawy moment jest w 6:46 min
wątek zamknięty
Ktoś jakis fanclub tej pary zakłąda, czy coś?? Ja się zapisuje... ide szukac zdjęcia, zrobie sobie w ramce na ściane 😉
wątek zamknięty
czy ktos wie o ktorej zaczyna sie freestyle dzis czasu polskiego? czy to jest na pewno 19.45??
dzieki wielkie
wątek zamknięty
Bo Equus Nadine to chciałaby się pokazywać we Wiedniu, a nie w Kentucky 😉 Mnie osobiście ta kasztanka bardzo się podoba, jej przejazd też (no, oprócz piruetów, ale ja się na wyższym ujeżdżeniu nie znam, może tak naprawdę były dobre?), wykonywała program z lekkością, jakiej wg mnie brakowało Mistral Hojrisowi. On to taki przyciężkawy, wielki chłop, a ona taka delikatna i eteryczna 😎
wątek zamknięty
A co to za sensacja czy ktoś jest gejem czy nie? Dla mnie taka informacja to jak każda inna- pan Szewczyk też mówi, że ktoś jest spokrewniony z rodziną królewską i co? Też źle? Bycie gejem to jakiś stygmat? Jakaś dziwność? 🙄
zen, właśnie żadna dziwnosć czy sensacja, ale jakoś przy innych przejazdach nie mówił Pani X jest heterosexualna i spotyka się z Panem Y. A Pan Z jest heterosexualny ale zdradza żonę z Panią C.
również to, że ktoś jest taki, albo spokrewniony z rodziną królewską nie ma wpływu na to jakim jest człowiekiem (zawodnikiem), wiec dla mnie te informacje są zbędne
Reining wczoraj chwilkę widziałam... neistety nie miałam możliwosci oglądnięcia całości i jestem 😀iabeł: zła
wątek zamknięty
tzn może nie tyle zbędne są takie informacje, co zbędny był przymiotnik "homoseksualny" moim zdaniem. Mógł powiedzieć po prostu że to partner Gala i tyle i każdy wie o co idzie
A to że ktoś jest z rodziny królewskiej to też jest ciekawa informacja, albo że pan Hirotsu całe życie pracował w dużej firmie farmaceutycznej by po przejściu na emeryturę zająć się ujeżdżeniem - tez jest ciekawą informacją
wątek zamknięty
tzn może nie tyle zbędne są takie informacje, co zbędny był przymiotnik "homoseksualny" moim zdaniem. Mógł powiedzieć po prostu że to partner Gala i tyle i każdy wie o co idzie
Ach, po co on to powiedział! Do tej pory nie mogę się pozbierać - żadnych szans na romans z Edziem... chyba, że przebiorę się za czajnik.
wątek zamknięty
Dla laika to na pewno ciekawsze niż "lewa lewa, prawa prawa", czyli ma wartość popularyzatorską 😉
wątek zamknięty
czy ktos wie o ktorej zaczyna sie freestyle dzis czasu polskiego? czy to jest na pewno 19.45??
dzieki wielkie
19:45 to będzie ujezdzenie do wkkw, a freestyle będzie dzisiaj późno w nocy czasu polskiego (7 p.m. czasu tamtejszego) i relacja będzie jutro razem z relacją z krosu od 17 (już się nie moge doczekac tej jutrzejszej relacji!🙂
wątek zamknięty
a tu wzmiankowany Minderhoud na elektrycznej kasztance - szczególnie ciekawy moment jest w 6:46 min
No ,no ,to już szkoła nad ziemią! Kasztanka super, ale jeździec nie miał najszczęśliwszej miny.
wątek zamknięty
[quote author=ekwan link=topic=33314.msg723698#msg723698 date=1285925977]
dzieki wielkie
19:45 to będzie ujezdzenie do wkkw, a freestyle będzie dzisiaj późno w nocy czasu polskiego (7 p.m. czasu tamtejszego) i relacja będzie jutro razem z relacją z krosu od 17 (już się nie moge doczekac tej jutrzejszej relacji!🙂
[/quote]
Telewizyjna relacja jutro na Eurosporcie, tak? Oprócz internetowej ZDF?
wątek zamknięty
a to ZDF wam działa?
wątek zamknięty
ZDF nie działa....;/ nie iwem poszukam może telewizja mi odbiera jakies niemieckie stacje.
A to co pisalam poprzednio to tak mowilam o Eurosporcie - dzisiaj 19:45 ujezdzenie wkkw i jutro 17😲0 freestyle i kros.
A Łukasz na Ostlerze miał 63,67% , tu są wyniki na biezaco -->
http://www.alltechfeigames.com/competition/results/ResultsDetail.aspx?calendarId=6&date=1001&round=Three+Day+Dressage+Part+2&competition=Eventing&competitionNumber=1&id=228
wątek zamknięty
Już po wieczorynce, czas na Eurosport 😀
wątek zamknięty
Czy ja dobrze rozumiem, że te dwa przejazdy GP Freestyle to cała 'transmisja' z ujeżdżenia dzisiaj? 🤔wirek:
dość ubogo... 🙄
wątek zamknięty
William Fox-Pitt - WOW Jechał jak po sznurku, na prawdę ładnie to wyglądało.
Kros ciekawy, śliczne przeszkody, ale te 11 minut galopu...
Łukasz 69 pkt. karnych, dwa wyłamania i czas. Szkoda, ale ważne, że w ogóle ukończył. Z tego, co widać było w eurosporcie, bardzo ładnie.
wątek zamknięty
Moi faworyci to holendrzy. Szkoda, ze Lips (dobrze pamietam?) się wywalił z koniem, bo fajnie skakał.
A ilości czasu transmisji przejazdu przeznaczonego na Łukasza i na Cook'ową nie skomentuję 😵
wątek zamknięty
Komentatora pozostawię bez komentarza.
"dwa obroty w piruecie" 😂
Zagalopowanie w kłusie wyciągniętym Totilasa przemilczane.
Kłusy wyciągnięte Mistrala 😜
Żywopłoty to są w parkach, na krossie są hydry...
To całe jego gadanie prawie zagłuszyło mi informację o odmowie Ostera. Jakby słuchał i komentował normalnie to nie zastanawiałby się przez 5 minut czy u Łukasza wszystko ok... 🤔wirek:
wątek zamknięty
vissenna, I tak najbardziej podobało mi się ''przepraszam.... przepraszam, ze milczę, ale słucham spikera czy nie mówi coś o Łukaszu..........'' 😂
wątek zamknięty
jest taki wspanialy przycisk "mute" na pilocie. polecam uzyc tym, ktorzy kolejna strone rozkminiaja komentowanie. 🙄
brawo Lukasz! jak dla mnie trudny kros, widac nawet czolowka ma problemy 🏇
wątek zamknięty
skoro zawodnik po ujezdzeniu mial 40 pktow a po crossie ma 100, to ile zarobil na crossie?.... czacha dymi... ciezko bylo to policzyc.
zostaly jeszcze tylko 2 przeszkody... a nie przepraszam, znow mi sie pomylilo, jeszcze 4!
moglabym tak pisac i pisac.... w ogole jestem wielka fanka wszelkiej tworczosci pana S. z tlumaczeniami na czele. 🏇
wątek zamknięty
a cos o przejazdach? czy tylko o komentowaniu? 🙄
wątek zamknięty
Czy ujeżdżenie było już czy nie? (kur)
wątek zamknięty
Petit przed krosem były pokazane dwa przejazdy - Mistrala i Totilasa 👿
Jeśli chodzi o wrażenia - nie znam się na wkkw, ale kros robił wrażenie, piękne przejazdy Funnel, Piggy French (najlepszy chyba), szkoda Łukasza, bo pierwszą część krosu bardzo ładnie sobie radził.
A Holender z tego co widziałam chyba w padzie anky white jechał 😀
wątek zamknięty
jest taki wspanialy przycisk "mute" na pilocie. polecam uzyc tym, ktorzy kolejna strone rozkminiaja komentowanie. 🙄
brawo Lukasz! jak dla mnie trudny kros, widac nawet czolowka ma problemy 🏇
Ja z bredzeniem naszego komentatora nie mam problemów, bo komentarz mam ... po angielsku, lub jak sobie przełączę, po niemiecku - polecam.
No co do Łukasza to jestem szczerze zaskoczona,na plus, byłam pewna, że nie skończy crossu, brawa dla niego, Olstera, i Kantucha .
wątek zamknięty
powiem szczerze, ze tez sie o niego balam. ale dal rade i z tego sie ciesze bardzo. ten kawalek co pokazywali to bardzo fajny przejazd. ciekawe na czym mial wylamania.
swoja droga, to swietnie sobie babeczki radza w Kentucky! bardzo dzielne, Donkers ze zlamana reka, niezly wyczyn 👍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.