World Equestrian Games Kentucky

Nie podobal mi sie przejazd Ekwadora. Pomijajac bledy, w wielu miejscach brakowalo impulsu, pojscia do przodu- przynajmnie tak to wygladalo od strony widza.
Btw, taka ciekawostka, bo wlasnie skonczyl kolejny zawodnik z Japonii- Japonia ma najstarsza wiekowo grupe zawodnikow. Poprzednia zawodniczka, ktora startowala wczesniej ma 60 lat a ten pan, ktory teraz zakonczyl 69. Zawodniczka zaczela jezdzic w wieku 38 lat, wiec... Nigdy nie jest za pozno 😉
wątek zamknięty
Moja trenerka ciagle mi powtarza, ze dopiero w moim wieku zaczela miec swoje najwieksze sukcesy, wiec nadal mamy czas  😀
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
28 września 2010 20:42
Laura super!
wątek zamknięty
przepiękny przejazd Brytyjki !
wątek zamknięty
Ja strasznie lubie tego konia i on ciagle sie poprawia, przejazdy maja coraz lepsze 🙂 Super
wątek zamknięty
No przepiekny przejazd, przepiekny... 🙂
A mnie urzekaja zawsze takie panie jak reprezentantka Kanady- usmiech na buzi i jedziemy! I tak powinno to wygladac- ze jezdziec ma fun z jezdzenia, z prezentowania siebie i konia. Oczywiscie wiadomo, ze trzeba sie skupic, itd. ale naprawde o wiele przyjemniej oglada sie usmiechnieta amazonke niz zmeczona zyciem i smutna pania Kasie 🙁 Kurcze, a taka ladna z niej kobieta- zeby choc raz sie podczas przejazdu usmiechnela...
wątek zamknięty
Kto trenuje Brytyjczyków?
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
28 września 2010 20:56
kto trenuje Laure? 😎 hmmm...
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
28 września 2010 21:03
gdzie są aktualne wyniki?
aha, i ile trwają przerwy w relacji? 🙂
wątek zamknięty
Lostak o ile dobrze pamietam, w Aachen obilo mi sie o uszy, ze jej trenerem jest jej ojciec, Wilfried.
wątek zamknięty
Cieciorko, tutaj sa wyniki: http://www.alltechfeigames.com/competition/results/results.aspx?idCalendar=4&id=178
Jednak w tej chwili jest jakis problem i ich nie widac. Ale wczesniej wszystko ladnie bylo odswiezane.
A przerwy w relacji trawaja kilkanascie minut. Kurcze, dokladnie nie mierzylam...
wątek zamknięty
Lostak i smerfi, Laure, to już wiemy:"My biggest successes and the start of very high scores came with the help of Klaus Balkenhol and the newly established partnership with my father (who is now my trainer)".   🙂
A resztę? Wyprzedzili Niemców...
wątek zamknięty
28 września 2010 21:30
martik, wyszło mi ok 15 minut przerwy 🙂
uwaga, ciekawostka- lusitano jedzie właśnie, zawsze byłam ciekawa tej rasy w sporcie
wątek zamknięty
Balbis o reszcie info znajdziesz tutaj  😎
http://www.britishdressage.co.uk/our_teams
wątek zamknięty
Wielkie dzięki!  :kwiatek:
wątek zamknięty
28 września 2010 22:13
Co znaczą skróty AWHA i SI?
Florian ma cudowne uszy!
o której jutro?
wątek zamknięty
Cieciorko, AWHA to Australian Warmblood Horse Association, SI nie wiem- w jakim to kontekscie padlo?
Rozklad na jutro:
Day 5:
Wednesday, September 29, 2010
Grand Prix Special- 1st Half 10😲0 AM Main Stadium
Grand Prix Special- 2nd Half 2:30 PM Main Stadium
Czyli o 16 i 20.30 naszego czasu.
wątek zamknięty
SI - Sztuczna Inteligencja 🙂
wątek zamknięty
28 września 2010 22:45
martik, dzięki. SI też jako skrót rasy- koń Flourian, startował przedostatni 🙂
Gdzie szukać list?
wątek zamknięty
Da się gdzieś obejrzeć powtórki  👀?
wątek zamknięty
jl, ta Brytyjka  z niemieckim pochodzeniem?? Mi się własnie ta Brytyjka baaardzo podobała, az miło mi się patrzyło. No i oczywiście zrobienie[s] kur [/s] podkładu muzycznego do Pink Floyd, ale nie pamiętam kto to jechał, chyba Amerykanin 🙂

edit: poprawiam, bo sieje zgorszenie wśród tej bardziej eleganckiej części światka.
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
29 września 2010 07:52
bardzo mi sie hiszpan podobal, powiem ze nawet bardziej od werthowej... a wsze wrazenie? tylko 3 % roznicy, cudny siwek

mi tez ten siwek pod Hiszpanem bardziej podobał od Warum Nicht ktory był wielki, sztywny a piaffy były takie slabiutkie
wątek zamknięty
Cejloniara, tak, świetna była, prawie perfekt przejazd
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
29 września 2010 08:19
Cejloniara, a gdzie Ty wczoraj kury widziałaś? 👀
wątek zamknięty
Cejloniara, a gdzie Ty wczoraj kury widziałaś? 👀

uff, bo myślałam, że ja coś innego oglądałam 😉
wątek zamknięty
Severus   Sink your teeth into my FLESH
29 września 2010 09:05
Najbardziej podobał mi się przejazd Laury Bechtolsheimer, widac było porozumienie między amazonką i koniem. Totilas miał fajne zatrzymanie, ale jego ruch cały czas wydaje mi się taki... sztuczny. Warum Nicht sztywny, słabo odrywał nogi od ziemi w piaffach, ogólnie nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Hiszpan na Fuego miał piękne piruety i niezłe przejścia piaff-pasaż-piaff, ale nie podobały mi się jego chody wyciągnięte. Polaków na eurosporcie nie pokazali  😤 może dzisiaj będą
wątek zamknięty
Cejloniaro, wczorajsze przejazdy to nie byly przejazdy Kur do muzyki. Muzyka, ktora slyszalas, to byl podklad dany przez organizatorow (a wiec tak zwany random- przypadkowy, losowy). To, ze ktos tam trafil na Pink Floyd to akurat przypadek (jego szczescie 😉), rownie dobrze mogla byc Madonna albo Queen, ktorych tez bylo slychac.
Choc musze przyznac, ze jesli ktos nie wiedzial, ze to nie Kur a trafil na przejazd super zgrany z muzyka, to mogl sie przez chwile nabrac... Do czasu przejazdu nastepnego zawodnika, powtarzajacego ten sam program 🙂
wątek zamknięty
martik, uprzejmie dziękuję 🙂 głównie za to, że znowu mogłam się czegoś nauczyc i dowiedzieć  :kwiatek: czego nie moge powiedziec o wypowiedzi koniczki,  z której trudno coś wynieść dla siebie.

Nie znam tak dobrze zasad, przepisów dotyczących ujeżdżenia. Nie wiedziałam, że kur zawsze to program indywidualny. Zauważyłam, że jadą wszyscy określony schemat, ale skąd mogłam wiedzieć, słysząc muzykę, która czasem dziwnie nie zgrrywała się (teraz wiem, dlaczego) że to nie kur. Może przepisy się zmnieniły, czy coś. Czy to naprawde są absolutnie podstawowe wiadomości dla każdego koniarza?
wątek zamknięty
29 września 2010 09:49
martik, ja się nabrałam- pierwszy przejazd, który widziałam i akurat madonna właśnie leciała i bardzo dobrze to razem współgrało 🙂
gdzie znajdę listy na dzisiaj?
wątek zamknięty
A mnie się coś wydaje, że w nowych przepisach i w tej rangi zawodach, zawodnicy są zobligowani do przygotowania podkładu muzycznego. To tak tylko, może mi sie sniło... 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.