Cała prawda o pensjonacie

efeemeryda   no fate but what we make.
14 września 2011 21:15
w Dąbrowie Górniczej akurat nie ma za dużego wyboru, ale okolice już owszem, trzymam konia w Sławkowie  😉
no tak, w końcu to Zagłębie, a nie żaden Ślunsk  😂
Rudzik   wolę brzydkiego konia, niż piękną sukienkę
30 czerwca 2014 06:09
Chyba mam jakieś spaczone wyobrażenie o standardach w pensjonacie.
Proszę, o odpowiedź osoby prowadzące pensjonaty co stanowi standardową usługę oferowaną pensjonariuszom, chodzi mi o to ile razy w tygodniu sprząta się boksy, ile kg siana jest w cenie pensjonatu, jaką ilością słomy ścieli się boksy, czy wypuszczanie na padok jest w cenie czynszu. Wiem że to wszystko zależy od ceny i lokalizacji, ale proszę o taką analizę porównawczą.
Jeśli podobny wątek istnienie będę wdzięczna za odesłanie, bo odnalazłam wydzielone poszczególne województwa (w tym nic ta temat dolnośląskiego)
Rudzik, nie ma żadnych standardów w tym temacie
Są pensjonaty, w których sprząta się codziennie (nawet kilka razy dziennie), są i takie, w których sprząta się raz na tydzień - miesiąc... Ilości siana również nie są nigdzie określone - generalnie najczęściej spotykałam się z ilością w stylu "pół kostki na posiłek" - przy różnych masach kostek. Średnio wyjdzie pewnie jakieś 10 kg dziennie. Ilość słomy w większości przypadków zależy od konia - jeden wyjada spod siebie i strasznie "gnoi" , inny jest czyściochem - zatem tego się również nie da w 100% określić.
Wypuszczanie również zależy od stajni - u jednych jest w cenie, u innych trzeba dopłacić.
Jednym słowem kompletnie nie ma standardów pensjonatowych.
30 czerwca 2014 06:53
a więc przydatna i pożyteczna byłaby analiza typu: "u nas za x zł mam następujące usługi: a, b, c, w miejscowości XYX"
Rudzik, na ten temat rozmawialiśmy w TYM wątku
30 czerwca 2014 08:55
dzięki Gaga
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się