PSY

Dlatego odbilam od nich z dniem wczorajszym.
No a papierow pewnie nie przysla bo.przeciez pies juz w domu i nie ma sie czym chwalic.
Sam fakt ze nie chcialy zebym ja do Ciebie zawiozla.bo daleko....a mi zalezalo na rodzinie dla niej.
Wczoraj to sie tak zagotowalam ze masakra ale co zrobie , psa mi tylko szkoda bo poszedl w niedoswiadczone rece a latwy nie jest ( mowie o tym o ktorego poszlo) .
Becia23   Permanent verbal diarrhoea
29 lipca 2014 11:31
Czy ktos wie cos na temat jakosci obrozy z SuperDog?
eskada, BLOW, Wojenka świetne wodne foty!

JARA jak młoda się czuje?
Świetna fotka Maszy a co to za chluśnięcie błotkiem nad nią? :P

floo piękna! w takim typie jak lubię 🙂 Delikatna🙂

A ja przedstawiam nowego członka rodziny - Buka  😍

escada, jestem fanką Twoich geriatyczek! boskie są, najlepsze!  🏇
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
30 lipca 2014 08:00
escada, aż mi się łezka w oku zakręciła, bo Fuksik też tak lubił wodę. One są obłędne  😁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 lipca 2014 08:21
JARA jak młoda się czuje?
Świetna fotka Maszy a co to za chluśnięcie błotkiem nad nią? :P

Bułeczka już śmiga jak nówka sztuka. 🙂 Bardzo pomogło spanie z nią na podzłodze. Chodzimy już na spacerki, ale krótkie. Chociaż wczoraj był wyjątek i pojechałyśmy z Dziewczynką nad wodę psy trochę popławić 🙂 Ale szalały w wodzie, a samoyedowi się wydaje, że jest retrieverem 😁

Błoto nad Maszkaronem to rura, z której wylewa się woda i piach. Bo cały ten teren z białych piachem to wysypisko odpadów pokopalnianych 😉

Wrzucam jeszcze dwie Masze i już mnie nie ma 😉

fot. Monika Stańko

fot. Marta Nowakowska

Albo jeszcze jedno: znajdź na zdjęciu psa 😁

fot. Claudia Stańczyk - FotoStańczyk / mod. Marta Kubica (forumowa Enika) i Zair
dzięki  :kwiatek: są zarąbiste i łamią każdy stereotyp starego psa 😉
uwielbiam starszaki. jak będę miała kolejne psiaki to wyłącznie geriatria z bidula wchodzi w grę  😎
kilka lat temu miałam takiego 15 letniego wilczura ze schronu właśnie. przeżył u mnie swój ostatni rok i nie spodziewałam się, że będzie tak pełnym radości, psotnym stworzeniem 😍
Bischa   TAFC Polska :)
30 lipca 2014 11:30
Ludzie są bezmyślni...

Wychodzę dziś z jamnikiem, którym się zajmuje od 3 miesięcy, codziennie z mieszkania, wsiadamy do windy i jedziemy na dół. Ja mam zasadę, że przed wysiadaniem/gdy ktoś wsiada na piętrze niżej trzymam psa krótko, bo nie wiem co zastanę po otwarciu się drzwi windy.

Dzisiejsza sytuacja. Otwierają się drzwi od windy, pies mój na krótkiej smyczy, wpada do windy JRT i natychmiast rzuca się na Bezę z zębami, Beza nie ma gdzie uciec, bo za JRT z drugiej strony, na szczęście na smyczy, na szczęście łagodny Bullterier wszedł. Pies (atakujący) dostał linką przez łeb ode mnie i za fraki został dopiero wyciagnięty przez właściciela z windy i dopiero mogłyśmy wyjść. Właściciel dostał z*eby, że psa się na smyczy trzyma w takich i podobnych sytuacjach, ale nawet slowa "przepraszam" nie usłyszałam. Beza na szczęście cała, tylko sierść złachana i ciut wyrwana w miejscu ugryzienia.
Hej czy są tu psiarze z Grudziądza? Ewentualnie Bydzi, Torunia i Gdańska? Mam propozycję 🙂
JARA, łer is it? Gdzie to? Blisko wrocka?
Zet - ja 😀
31 lipca 2014 12:03
120km od Wroclawia, A4 w stronę granicy niemieckiej
Oneilowa poszło PW. Sprawa dotyczy dogtrekkingu w Rulewie w Hanza Palace o tego

Jak na razie mała impreza a fajne nagrody, więc łatwo wygrać 😉

Mam nadzieje, że moderacja mnie nie skasuje i nie potraktuje tego jak ogłoszenie.
31 lipca 2014 14:21
We Wrocławiu na Kuźnikach znaleźli kiełbasę z gwoździami  🤔
A ja spontanicznie jadę na nocną edycję pucharu dogtrekingu do Kalet  😀 Co prawda biorę mniejszego psa, więc szanse mam marne, ale przede wszystkim mam zamiar dobiec do mety, skoro już muszę po ciemku biegać  😀
Szkoda że rulewo tak daleko  🤣
Zet
A byłaś w Lutowie ? Jestem ciekawa jak trasa i ogólnie organizacja.

Ja miałam w planie wybrać się na wszystkie ich zawody, ale w takie upały ciągnąć psa nie będę. Mam nadzieje ze może na wrześniowe zawody pogoda będzie lepsza.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
31 lipca 2014 18:11
na fb jest zbiorowe zamówienie kamizelek chłodzących Hurrty ze sklepu w Czechach http://www.facebook.com/Niuch/photos/a.727289450630319.1073741828.727178720641392/932467230112539/?type=1&fref=nf
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
31 lipca 2014 19:47
Oo fajne. Ktos ma?
honey - yay, fajne to! Gdyby nie to, że w sobotę wyruszamy do Karpacza, to bym się chyba nawet skusiła na piętnastkę. Tak czy owak - zbieraj siły na piwak 14-17.08 😀
JARA - ha, wreszcie Masza! Fajny z niej burak szarak kołtuniak 🙂
escada - jak bliźniaczki te Twoje paskudy 😀 urocze są!
Diakonka, mój znajomy używa dla swojej hasiorki i chwali, ale głównie do biegania na zawody.
Hiacynta, spoko, zawijam wcześniej z wakacji w tym celu 😉 Biegnę właśnie 15, co by się nie zajechać, bo na drugi dzień zabieram psy nad jezioro do wielkopolski :P
JARA, fajny beczkowilk i zarąbista miejscówa!
escada, niezły komplet ci się trafił, no i też mega że zbierasz takie niemłode krzywulce i jeszcze się okazuje, że toto biega i ma więcej chęci do życia niż nie jeden dobrze odżywiony lab B)
31 lipca 2014 21:53
Beczkowilk niestety jest gruby 🙁 5-6kg za gruby i już nie mam pomysłów co zrobić żeby schudła.
Ty masz chyba obie okrągłe, co? 😉 Ja nie znam się kompletnie na odchudzaniu psów, przy naszej okołopsiej aktywności nie umiałabym odchudzać, bo moje nie dość że żarte, to jeszcze ciągle się boję że za mało jedzą jak na częste górskie wędrówki i bieganie prawie codziennie  🙄
Moja z kolei mocno podkasana, dla mnie od początku wygląda idealnie, chociaż ciągle mi ludzie zwracają uwagę, że kręgosłup czuć i czy mi nie wstyd z takim chudym psem  😎
Taki chudy pies:
31 lipca 2014 22:31
Masza dostaje dawki 'głodowe' jedzenia, ma dużo ruchu (spacery, piłka, bieganie, pływanie), ma zrobione wszystkie badania (m.in. tarczyca, kortyzol) i jest zdrowa, brała nawet tabletki na odchudzanie, nie jest podkarmiana i nic..  😵 od momentu sterylizacji rośnie w oczach.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
31 lipca 2014 23:07
A ja sie pochwalę: Guerra wczoraj w pięknym stylu zdała egzamin psa ratowniczego w specjalności terenowej PSP ( 5-6 hektarów lasu w górach, trzech pozorantow, 40 minut- zrobiła to w niecałe 15), dziś dorzuciła lekką łapką psa ratowniczego w specjalności gruzowej PSP, egzamin 24 godzinny, trzy wejścia na gruzy, w tym jedno nocne, razem 7 pozorantów. Po pierwszej akcji byłyśmy jedynym zespołem, ktory kontynuował egzamin i samotnie dotrwalysmy do końca, znajdując wszystkich i nie robiąc żadnych błędów ( błędy w oznaczaniu, oznaczenie jedzenia lub ubrań)
Escada, twoje suczki chyba detronizują mojego pudla w kategorii najbrzydszy pies na forum 😁 Mam nadzieję, że się za to nie obrazisz, bo nie o piękno tu chodzi przecież 🙂 Ale chyba kierowałaś się przy wyborze tymi samymi nieodgadnionymi kryteriami co ja 😉 Boskie są!!
01 sierpnia 2014 05:59
tet, widziałam na fejsie! Gratuluje! 🙂
Escada dziewczyny są genialne 🙂
tet gratulacje, aż mi ciężko sobie wyobrazić takiego mądrego psa 🙂
Hiacynta do Karpacza? to może na przystanek Wrocław? Poznasz nasze świnki wodne

A przed nami duże wyzwanie, dzięki k_cian już za tydzień nasza rodzina powiększy się o to cudo (poszukiwania imienia trwają):
[img]https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10552650_851329951557983_2334032441371385854_n.jpg?oh=5ef92168dfbd5262c8633641b8fe2980&oe=54470B07[/img]
G. byłam jako obserwator, jeszcze mój młodszy za mały żeby iść. Chociaż ze starszym szliśmy jak miał 4 miesiące 😉 Było kameralnie, ale też przez to spokojnie. Jeżeli chodzi o rozmieszczenie punktów, to nikt nie miał zastrzeżeń, wszystko wcześniej przygotowane i zgodne z mapą. Dla ludzi woda, batoniki musli, dla psów woda w miskach. Po przejściu trasy czekała dla każdego kiełbasa i ciasto. Tak rodzinnie było 🙂 Teraz nie wiem czy będzie ciasto, ale będzie ognisko i kiełbaski 😉 Trasa ma iść w większości w lesie i Mątawa będzie w zasięgu.

Tu są zdjęcia z Lutowa.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się