[quote author=JARA link=topic=32.msg1682923#msg1682923 date=1360376818]
[quote author=Rozie link=topic=32.msg1682798#msg1682798 date=1360361383]
Właśnie cążki mam ostre, staram się to robić na prawdę delikatnie i nie obcinać za dużo a i tak zdarza się właśnie, że pękają :/
Nie pytam o to czy ostre tylko czym. Bo moze zgniatasz tego pazura.
[/quote]
Masz odpowiedź - cążki.[/quote]
akurat wszystkie przyrządy do obcinania pazurów są często nazywane cążkami 😉 a z tymi pazurkami to lepiej iść do weta bo to faktycznie może być niedobór witamin czy minerałów ale również mogą to być jakieś zmiany chorobowe
o dżisas, to jakaś zaporowa kwota :/
Wojenka chyba pozazdrościłam hodowcom...
edit. - Wojenka, chyba coś Ci się (na szczęście!) rymsnęło, kwota się zgadza podobno (zapytałam i na psim f.), tylko waluta już nie 😁
Czyli to wszystko w pln? Ja się dowiadywałam jakiś czas temu od znajomej, która sprowadzała w zeszłym roku psa.
Endurka nic mi nie mów 😁 moje obie suki przez zimę zrobiły sobie niezły zapas 😵 i próbuję się oszukiwać twierdząc, że to tylko futro... 😂
Wojenka dziewczyny sprowadzające na molosach, piszą, że całość w Dorcelu, przy psie wielkości molosa zamyka się w kwocie 2-3 tys. PLN
edit. heh, trzeba brać od razu dwa, przesyłka wyjdzie taniej 😂
To dawaj, podłączę się pod tę przesyłkę 😉 😁
To dla mnie leopard doga przywieźcie! 🙂 😁
to ja wrzucam swoje potwory 🙂
Słyszeliście o jakiejś fundacji ratującej dogi argentyńskie?
Time - słodkie potwory! Ten kudłaty - co to za rasa?
Moja panieneczka 😍
JARA sorry, ale akurat parka leopardów właśnie przyleci do mnie 😉
będzie pierwsza polska hodowla 😀
Więc Wojenka, jak reflektujesz, to może na trzeciego 😉 ?
Może ten Dorcel ma usługi hurtowe 😉 ?
Kejsa - a masz jakiedoś argentyna na stanie?
Dziś 4 dzień na nowej karmie. Po początkowym zadowoleniu - kupy zwarte bardziej i mniej śmierdzące, zaczęło się - łzy, czerwone łapy etc.
Wzięłam karmę rybno-kurczakową na próbę. Podejrzewałam ją o alergię na kurę, ale chciałam spróbować, bo te objawy miała po przyjeździe z hodowli, więc miałam nadzieję na po prostu efekt zmiany warunków sanitarnych :/
A te leopard dogi są rasą uznaną przez FCI?
Za leoparda dziękuję, ale na trzeciego możemy dopakować stumpika 😀iabeł:
Ale ta Szardi pluszowa 😉
JARA sorry, ale akurat parka leopardów właśnie przyleci do mnie 😉
będzie pierwsza polska hodowla 😀
Super! Co Cię naszło na leopard doga?
[quote author=bajaderka-zorro link=topic=32.msg1683589#msg1683589 date=1360486401]
A te leopard dogi są rasą uznaną przez FCI?
[/quote]
Raczej nie 😉
JARA długa historia, napiszę w wolnej chwili tu albo na pw 😉
Catahoula nie jest uznane przez FCI, psy są rejestrowane w NALC i wg uznania w UKC czy innych am. klubach.
Spoko 😉
A ta Twoja najmłodsza panna robiłaś jej może badania słuchu? 🙂
Hiacynta - krzyżówka kaukaza z wilczurem 🙂
A właśnie tak z ciekawości, jeżeli chcę hodować w Polsce rasę nieuznaną przez FCI, to jest jakaś możliwość żeby szczeniaki miały rodowody, ale nie były traktowane jak z jakiejś pseudohodowli albo tych wszystkich śmiesznych stowarzyszeń miłośników rasowców? Niedawno z chłopakiem zastanawiałam się czy nie ściągnąć do Polski owczarków greckich (chłopak jest Grekiem więc ma takie możliwości), tylko te wszystkie procedury z rasą są dla mnie czarną magią :|
JARA młoda nie miała badań, raczej nie jest rasą predysponowaną, nie jest biała... niby jedno oko niebieskie ma, może zrobimy, chociaż nic nie wskazuje na problemy ze słuchem.
bajaderka-zorro wszystkie rasy poza FCI mają swoje kluby rasowe lub są inne organizacje kynologiczne, które je uznają.
Ja akurat lubuję się w takowych i mój buldog jest uznany w USA, z tamtejszym rodowodem, inne psy, które miały do mnie trafić mają swój klub w Hiszpanii, a Catahoula będą mieć rodowody amerykańskie.
Są uznawane mioty urodzone poza USA i rodowody są wysyłane pocztą.
Właśnie wróciłam ze spaceru, wyszłam z dwoma psami a mało brakowało, że wróciłabym z 3 psami i 3 dzikami 😎 Nie wiem czemu ale mój pies jest obiektem fascynacji stada dzików 🤔wirek:
ten z avataru? może myślą, że to ich zaginiony krewniak 😁
Hiacynta - krzyżówka kaukaza z wilczurem 🙂
Boski! Myślałam że to jakaś rasa, hehe! Czyżby materiał na nową? (Note - ja się nie znam 😉)
Piesiulek szczeniulek z dzisiaj:
Szardi coraz piękniejsza 💘
Endurka tak, ten z avataru 😀 Chyba chciały się dołączyć do mojego stada bo przez pewien czas szły sobie z nami jakieś 0,5 - 1 metr ode mnie 🤔
Hiacynta ale Ci sunia urosła, ja jak patrze na mojej z czasów jak ją przywieźliśmy to też nie mogę się nadziwić jak to to szybko rośnie 😍
emi zdjęcia pokazuj, a nie sama podziwiasz jak rośnie! 😀
Endurka nie musi byc cala biala. Wystarczy biale ucho i niebieskie oko. Wspomnilas cos o tym, ze jest aleegikiem i chcesz ja rozmnaza to tak z ciekawosci pytam 😉
Sorry za bledy w pksie troche trzesie
w ogole nie musi byc biala. ACD biale nie sa a gluche i owszem