PSY

Endurka zleciało strasznie szybko, wczoraj ogladałyśmy z mamą fotki od szczeniaka do teraz i zastanawiamy się gdzie podziała się nasza mała puchata kulka..teraz to baba 24kg...

Hiacynta, Joakul dzięki, bardzo nam miło  😉
Szardi jaka grzeczna na fotce  😉 Mia jak była brzdącem też robiła słodkie oczy do aparatu, a w rzeczywistości..zło wcielone  😁

JARA Buła w kapeluszu wymiata!  😂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 stycznia 2013 12:31
JARA, kocham Bułę!!!!!!

Ja też  😍  😁
I ja! I ja! 😍
W słuchafonach i w kapeluszu najbardziej.
Jara Its make my day 😜 To nie znęcanie, to kreatywność 🤣

Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
19 stycznia 2013 13:11
JARA, genialne! 😀
Jara, ale czad!
ja stawiam na bułę-arafatkę  😀iabeł:

Quendi, to śmieszne, ale zawsze jak wstawiasz owsicę szalejącą to myślę czy nie za wcześnie się obciąża po złamaniu, a to już taki szmat czasu  😲
JARA, haha padłam, urodzona wszechstronna modelka!!

Tak w ogóle to kupiłam karmę Canidae tą ze świata karm, grain free. Myślicie, że jak chwilę będą jadły po terminie to nic nie będzie? (do marca ma termin tylko nie wiem czy skarmimy do marca dwa worki z tym niejadkiem)
Miał ktoś może do czynienia z polarowymi szarpakami dla psa ? Tak się właśnie zastanawiam bo wyglądają fajnie (i co dla mnie ważne są miękkie), tylko nie wiem czy wytrzymają siłę prawie 40 kg ON   👀
Szukam jakiegoś fajnego szarpaka, musi być w miarę miękki, poręczny (bo taki wielki z juty mam, ale na spacer go nie wezmę), i przede wszystkim wytrzymały. Może ktoś może coś polecić ?

Edit
I moje psy zimową śnieżną i nieśnieżną porą 🙂

A ja bym chciała info, jak dobrać obrożę półzaciskową. Coś mi się obiło, że jak się zaciśnie, to ma być dokładnie jak szyja, nie o mniejszym obwodzie. A jak pies nie ciągnie, to może wisieć luźno.
Myślę o takiej, bo Ryjek ma takie futro i ciężko mu się zapina zatrzask  😁
19 stycznia 2013 16:09
JARA, haha padłam, urodzona wszechstronna modelka!!

Tak w ogóle to kupiłam karmę Canidae tą ze świata karm, grain free. Myślicie, że jak chwilę będą jadły po terminie to nic nie będzie? (do marca ma termin tylko nie wiem czy skarmimy do marca dwa worki z tym niejadkiem)

Nic się nie stanie. Po terminie zaczynają "ularniać" się witaminy. Ale wiesz termin przydatności to czas szacowany przez producenta.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
19 stycznia 2013 16:24
wistra, ja swoją pierwszą półzaciskową kupowałam na allegro, mój nosi standardowe obroże o obwodzie 35 cm, półzacisk wzięłam o całkowitej długości coś ok 45 cm, długość ustawiłam sobie coś ok 38 cm, żeby łatwo przechodziło przez głowę i uszy (uszka ma puchate i długie :P), no i jak się zaciska to jest tak akurat nie za luźno nie za ciasno 🙂 sheltie mają małe łebki więc łatwiej będzie przechodziło 🙂
Quendi, to śmieszne, ale zawsze jak wstawiasz owsicę szalejącą to myślę czy nie za wcześnie się obciąża po złamaniu, a to już taki szmat czasu

Ja do teraz mam jakieś schizy po tym złamaniu, np. jak owsica wyskoczy zbyt wysoko, zaliczy glebę albo coś w tym stylu to wstrzymuję oddech i najchętniej od razu zabrałabym ją do domu  😵 
G., piękne są  😍

JARA, dzięki za linka do promocji. Mój też już zaopatrzony w Canidae. Naprawdę korzystnie wychodzi.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
19 stycznia 2013 21:23
JARA, jesteście papugi  😀 😉
przeanalizowałam sobie właśnie skład z F4D dla szczeniąt i w sumie to nie wiem, czy nadal będę płacić takie sumy za karmę 27% mięsa  😵
Czy ktoś prostował ortodontycznie zęby psu?

Ja.
Mój pies ma tyło-zgryz i stałe kły były rozstawione zbyt wąsko i na wysokości górnego kła. Rosły wbijając się w podniebienie
G. piękne psiaki, szczególnie czarny 💘

Ja mam kilka fotek z niedzielnego spaceru: w rolach głównych mój suk, suk rodziców i moja siostrzenica

ushia   It's a kind o'magic
20 stycznia 2013 16:58
a to moje futerko na sniegu
Fajowe te wasze zimowe psiuchy.
Mojej to ciężko cokolwiek pstryknąć, bo albo poprzepalane albo nieostre albo za blisko mnie orbituje 😉

Ale jak już ją usadzę...to coś się da 😉

Takie tam, z zimowego popołudnia 😉

20 stycznia 2013 18:35
k_cian, dawno was nie było, jak tam zdrowie? 🙂
JARA, no chwilkę 😉

Zdrowie generalnie niby ok. Niestety odłożyliśmy krycie, bo pokomplikowało nam się z wynikami... wiosną jedziemy do Czech na badania i zobaczymy co dalej.  A tymczasem czeka nas urojona... ale nauczona ostatnią, włączając w nią mleko, zakupiłam już zapas ProLactino. Ten z pozoru jedynie ziołowy preparat działa cuda. Polecam wypróbować na swoich suńkach!

A do tego trochę pracujemy. Robimy zatrzymanie na gwizdek i całkiem całkiem powoli zaczyna to wyglądać 🙂

Te idiotyczne tui tui to mój na żywo świdrujący w uszach gwizdek hehe.

i takie same sobie zatrzymania - nadal daleko do doskonałości ale i tak cieszę sie że załapała

kori To spaniel, tak? Bo ciuuutek tyci tyci wachtlowato mi wygląda i nie jestem pewna 🙂
no to jak się tak zimowo zrobiło to my też się przypomnimy 🙂
k_cian tak to spaniel 😉
Naboo jak psiur znosił aparacik?
20 stycznia 2013 20:02
kkk, wszystkie futrzaki-pierwotniaki imponująco wyglądają na śniegu 🙂
ten się szczególnie dobrze odznacza na śniegu 🙂
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
20 stycznia 2013 20:16
joakul ale cudny rudzielec  😍

Zapomniałam się pochwalić: Yuki jest ze mną już rok i 2 dni  💘 I niesamowicie się cieszę, że Precelek znalazła ją na ulicy, a los sprawił, że wbrew wszystkiemu trafiła do mnie.

Zdjęcie by Sierra & Anaa  :kwiatek:
Naboo jak psiur znosił aparacik?

był wtedy młodziutki, bo dopiero wymieniał zęby. pierwsze kilka godzin było ciężkie, ale szybko się przyzwyczaił i nie zwracał do końca uwagi, że coś ma w gębie  🙂
Dawno to było, bo teraz ma 10 lat.
Musiałam się zdecydować na aparat, bo w perspektywie miałam wieczne stany zapalne, no i w ogóle nie wiem, czy mógłby funkcjonować normalnie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się