PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 września 2012 21:15
Ziva i Masza. 🙂
hehe 😎
a ładnie to stać obok mnie i się nie przedstawić przy ringu
mam chyba foto Twojej suki
30 września 2012 21:25
👀
Jakbym tylko wiedziala, ze Ty to Ty  😡
tak mi "nie pasowałaś" przy ringu cavalierów 😉 i mi wyszło, że to Ty  😎
Jest może jakaś revoltowiczka która miała do czynienia i chciałaby mi pomóc stwierdzić czy to na pewno ropne zapalenie skóry u psa? Z góry dziękuje  :kwiatek:
30 września 2012 21:40
Ja w ogole dzis bylam pozno na wystawie i zdazylam tylko na suki ogarow, moskiewskie i wlasnie cavaliery. Ale nie wiem czemu bylam swiecie przekonana, ze Ty masz psa i myslalam, ze pewnie Cie juz nie bedzie. Inna sprawa, ze wykorzystalam Buline,  bo jak tylko podeszlam do ringu to tlum jak Morze Czerwone sie rozstapil i mialam najlepsza miejscowke 😉 Chociaz teraz jak tam mysle to wsrod tych malenkich cavalierow moja swinia wyrozniala sie z tlumu 😀

edit
za rok koniecznie sie przedstawie 😉

To Ty kucalas z aparatem rozumiem? Bo nie podejrzewam Cie o bycie chlopcem w okularach 😀 😉
Kurde opiekuje sie bullem brata i dostał jakiejś mocnej reakcji alergicznej (skórnej). Wiem, że tak miewa, a dziś rodzice byli z nim na grillu i wiem, że oni by mu nic nie dali, ale może jakaś ciotka coś przemyciła i stąd reakcja. Albo coś innego go tam uczuliło...
W każdym razie nie wiem co mu podać. Wapno mam tylko musujące w domu, w syropie nie. Poszukałam jakichś maści i znalazłam jedynie Fenistil, z czegoś co może chociaż złagodzi swędzenie. Ale nie wiem czy mogę go na psie zastosować? Nie jest spuchnięty, a tak też bywało, ale jest cały czerwony i biedaka strasznie swędzi 🙁 A brat siedzi w Albanii i nie dał instrukcji obsługi alergii swojego psa, powiedział tylko, żebym na nie uważała, bo ostatnio ma takie reakcje coraz częściej.
01 października 2012 05:58
Moze byc wapno w tabletkach. Mozesz go wykapac w rozcienczonym Manusanie i chyba tylko zaprowadzic do weta na zastrzyk. Z drugiej strony dobrze by bylo wiedziec na co pies ma alergie.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
01 października 2012 10:26
Jara, co ty o 5:58  robis 😀z na forum???[move][/move]
01 października 2012 11:14
Musisz czas na forum przestawić, bo to było o 6:58  😁 to czas między ubieraniem, nakładaniem szpachli i wyjściem do pracy  😁

Swoją drogą wiesz, że masz prześwietnego psa? I zajebiście wyszkolonego  😜  😍
JARA
na wystawie miałam psa i sukę 🙂
tak ja to ta z aparatem
Nie wiem czemu Cię nie zaczepiłam *upa jestem i tyle. Bo generalnie jestem ostatnią osobą, o której mozna powiedziec - nieśmiała
Wieczorkiem sprawdzę czy mi wyszło foto Twojej suni
01 października 2012 14:04
No to pierwsze to wiem, a to drugie to chyba jeszcze nie. Ale w dobra strone idzie 😉  I co, jakiej rasy bedzie twoj kolejny pies? Masz swinie czas na hiene 🙂 bo Masza to chociaz wyglada jak porzadny pies
01 października 2012 15:38
Chciałabym żeby moja świnia była chociaż w 10% tak zapatrzona w człowieka i tak wykonywała polecenia jak Twoja G. Owszem świnia tak na mnie patrzy, ale jak mam jedzenie lub piłkę  😁 Przy Twojej G moja świnia nigdy nie miała szkolenia i dopiero co wyszła z dżungli  😂 Po prostu G przypomniała mi, że są psy z dużym progiem posłuszeństwa i do tego szybkie i mądre. Bo na komendę noga świnia robi minę "noga? noga? na pewno noga? no dobra.. klap" - siada na mojej nodze  😵
No i G o niebo lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach  💘

Mam nadzieję, że nie będziesz zła za okazanie lica jaśnie pani G.

aha aha, wystawowa mafia - Żubr  😎 i świnia

Jaki kolejny pies? Nie wiem czy mam nerwy na kolejną świnię, wszak to nie należy do mądrych ani posłusznych. Nie wiem czy bym hienę umiała zaspokoić intelektualnie. Masza oficjalnie jest psem mojej mamy. Może whippet ?  😁 😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
01 października 2012 18:17
tet, rozumiem, że Ewa sama sobie bierze Guerrę na wystawy? Czy suka chce z nią pracować?
02 października 2012 14:24
na ta wystawe nie moglam jechac to Ewa ja wziela. do wroclawia jechala z Anka i Simba. To jest pies cygan, z kazdym bedzie pracowac. Moze ciut wiecej zlewa Ewke ale nawet linka nie jest potrzebna bo jest odwolywalna nawet dla obcych. orso jest taki sam.
02 października 2012 18:06
Nie wiem jakby było gdyby ktoś wziął Rudą i był z nią sam na sam, ale przy mnie nie ma opcji, żeby suka z kimś innym pracowała. Czasem ją pożyczam na zawody frisbee koleżance, która zna i baardzo lubi, ale muszę wtedy stać za nią i tak naprawdę suka aportuje do mnie.
02 października 2012 18:15
Guerra wspolpracuje z obcymi, sama jestem przykladem 😉 Pierwszy raz mnie widziala, bez problemu se mna sama zostala, chodzila, bawila i wykonywala podstawowe komendy. Za pilke sie sprzeda 😉
Jutro pożegnamy mojego psa. Większość organów odmówiła mu posłuszeństwa, ale głównie chodzi o nerki. Nie chodzi prawie, tylko leży, pije by po kilku minutach to wydalić pod siebie. Jeszcze czekamy na wyniki krwi, ale już wiadomo, że nie ma co ratować. Był z nami 13 lat 🙁
02 października 2012 19:33
Taki urok psów ratowniczych, sprzedajne i nie potrzebują panci żeby dobrze

Się bawić
02 października 2012 19:36
Ale i tak koniec końców pańcia najlepsza na świecie 😉

Averis smutno tak, ale to najlepsza decyzja jaką można podjąć.
JARA, wiem, ale był ze mną bardzo długo i będzie mi go brakować. Bo ten psiak zawsze był...odkąd skończyłam 9 lat.
Averis trzymaj się... :przytul:
JARA guru Ty moje 🙂 znasz White Wolf'a ? 🙂 juz głupieję od tych karm..ciągle mi sie wydaje że cos powinno być lepiej...
03 października 2012 12:00
Znam, karmiłam WW Wild Forest Gold Edition (jagnięcina/łosoś), miała ponad 60%mięsa w suchej masie (takie ilości mięsa to chyba jeszcze tylko Wolfsblut ma), ale wycofali tą karmę. Pisałam do dystrybutora, ale nie odpisał.

Bardzo fajne mają karmy, wszystkie są prawie na ziemniakach, ostatnio wprowadzili jedną na ryżu. Na jednym wypełniaczu, bez kukurydzy, pszenicy, soi.
Jednak jak się zdecydujesz to kup tą rybną WW Nord Salomon Gold Edition, ona ma ponad 50% mięsa w suchej masie, bo na w pozostałych karmach nie podają.
Odradzałabym wersję Dish of fish, z tajemniczymi ziołami na alergie, bo mam podejrzenia, że mogla mi porządnie psa uczulić. Nie jestem jednak pewna tego w 100%, bo oprócz karmy mógł to zrobić szampon lub galaretka z kurczaka, więc ja unikam, nie chce znów psa całego w ropnych krostach.

KKK co z tym moczem Twojego psa? Wyjaśniło sie?
Bo jeszcze fajna jest wysokobiałkowa karma Purizon, ale jeśli nerki chore to odpada.
dzięki  :kwiatek: no to chyba jak skończymy ten worek to kupimy WW 🙂

z moczem już ok, wygląda na to, że złapał jakieś zapalenie  albo była to kwestia diety. odstawiliśmy już karmę na której wtedy był.
Czy psu można dać ludzki Espumisan na wzdęcia?
03 października 2012 18:46
Jak najbardziej  🙂
Po 15 latach razem pożegnałam 1 Lipca mojego psa. Serce mnie boli ciągle i chyba nie jestem jeszcze gotowa na to żeby mieć innego psa na stałe ale mam warunki, czas i chęć na to by komuś stworzyć dom tymczasowy.
Powiedzcie mi proszę na jakiej zasadzie się to odbywa? Do kogo się najlepiej zgłosić?
05 października 2012 08:55
Najpierw musisz ocenić jakim masz być DT:
1) płatny /koszt wyżywienia + weta/, bezpłatny /wszystko na Twój koszt/ czy bezpłatny, ale ze zwrotem kosztów leczenia
2) określić jakie masz doświadczenie z psami, czy jesteś w stanie psa szkolić, czy może do Ciebie trafić pies z problemami behawioralnymi np lękiem separacyjnym, agresją
3) jakie jesteś w stanie warunki zapewnić - dom/mieszkanie, z innymi zwierzętami, ile h poza domem itd.

Są dwie opcje:
1) zgłosić się do jakiejś fundacji
2) albo na dogomanii zgłosić się jako DT do konkretnego psa lub dać namiar na siebie w wątku ogólnym o DT

A na samym końcu jest wizyta 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
05 października 2012 09:29
Ava, ja polecam fundację www.fundacja-ast.pl.
Moja koleżanka z nimi współpracuje, jest takim właśnie DT dla tych psiaków.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się