PSY

Moja suka wychowywała się z wilczakami z hodowli, z której psa ma PumCass. I to był dla niej najlepszy start z możliwych mam takie wrażenie.. Bardzo dużo się nauczyła, dużo CSuje, jest bardzo sygnałowa. A nie jak większość labopodobnych kompletnie nieogarnięta i całkiem niemiła do spotkania jako towarzysz spaceru..

A tu moje fafelku na coursingu czekające na swoją kolej🙂
PumCass   zachowaj zimną krew!
05 sierpnia 2012 19:32
PumCass, Czy z tej hodowli (której stronę znam już na pamięć :hihi🙂 wszystkie wilczaki mają takie socjalizacyjne 'kąpiele' w ludzkiej czułości?

jeżeli mówimy o tej samej hodowli to tak, wszystkie maluchy mają socjalizację od najmłodszych lat.  😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
05 sierpnia 2012 19:33
Tak, Prosiak w wersji "siedze na koniu"

i w kuchni oczekujący na śniadanie

JARA, zapraszam zapraszam na uwieszenie (jak to brzmi! 😀iabeł🙂
Heval - no sporo, szczególnie wiosną. A tak na co dzień to da się przeżyć.
Fredziae moja włos ma krótszy a i tak 10 minut po odkurzaniu, wszędzie kłaków leży  😵

Wojenka pies fajny, sympatyczna mordka. Ale koń to cudeńko dopiero  😍 Choć nie jestem jakąś wielką miłośniczką arabów, to Twój urzekający!
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 sierpnia 2012 20:03
Ha! Widzisz Wojenka,ma sympatyczną mordkę  😀iabeł: a Sawina to pies morderca  😀iabeł:  😁
Wojenka   on the desert you can't remember your name
05 sierpnia 2012 20:10
Dzisiaj na spacerze pani z chow chowem uważała inaczej. Klasyczna sytuacja w naszym przypadku: bawię się z suką piłką, podbiega pies i od razu dostaje od Rudej w łeb. A pani zbulwersowana, że suka atakuje jej spokojnego szczeniaka (10 mies. wypasiony chow)  🤔
Heval dla mnie bulle i amstaffy to też są najpiękniejsze i najcudowniejsze psy na świecie (ehehe i nie masz dziwnego gustu bo ja myślę tak samo  😉)  😍
Ja mam to szczęście że mogę mieć czasami nawet 3 takie potworki w łóżku, ojjj ale ciężko się zmieścić wtedy 😁
Wojenka no no konio cudny,a portret psa jest cudowny, dawno nie widziałam tak urzekającego 😀
ushia   It's a kind o'magic
05 sierpnia 2012 21:09
Wojenka arabiszcze z psem na plecach - obled  😜

Nam sie dzisiaj husky czepil, wlasciciela w zasiegu wzroku nie bylo, poszedl dopiero jak uznal ze sie na zabawki nie zalapie...

potwory biegajace:

potwory wybiegane:

(zdjecia autorstwa wlascicielki Rudego 😉)
a patrzcie co ja ciekawego dzisiaj na wystawie wyczaiłam 😀

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=400153803385349&set=a.274646032602794.64281.274566662610731&type=1&ref=notif&notif_t=like&theater

i kilka innych ras też 😀
yadira to jest Bracco italiano mojej mamie się podobają 🙂
(nie zauważyłam podpisu pod zdjęciem)
mtl   I M Equestrian
06 sierpnia 2012 10:34
ushia to drugie jest mega slodkie  😍
Wojenka mojemu psu tez zdazylo sie siedziec na koniu  😁 😁

Moja Justi kiedys pojawila sie w tym watku, ale dawno nas nie bylo wiec sie przypominamy...
mtl świetne zdjęcia
to wstawiam mojego:

Averis   Czarny charakter
06 sierpnia 2012 12:54
Boże dziewczny ja naprawdę muszę przestać przeglądać te ogłoszenia...

Patrzcie jaka cudna dziewczynka do adopcji z Naszej Szkapy- może ktoś się skusi?

Tak, to Bracco z pierwszego miotu w Polsce. Dowiedziałam się też, że mieszka całkiem blisko mnie, więc mam nadzieje na jakieś zdjęciowe spacery.

Drugą z ciekawych ras, którą dopadłam z aparatem na wystawie jest Thai Ridgeback Dog
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=400355353365194&set=a.398582800209116.85457.274566662610731&type=1&relevant_count=1
06 sierpnia 2012 15:50
Niebieskie są najładniejsze.
yadira  no widziałam te psy albo podobne też na wystawie kiedyś i właściciel mówił że one z charakteru  są jak koty  😀
Basenji są jak koty chyba 😉
Heval nie to na pewno nie były basenji, takie same jak na zdjęciu od yadira  tylko miały inne umaszczenie
Taje występują w różnych umaszczeniach. 🙂 Ja realnie widziałam jak na razie srebrnego i czarnego, ale dopuszczalnych maści w rasie jest sporo.
Czy są jak koty? Z tego co widziałam to nie, bo oba do mnie podeszły, machały ogonami, obwąchiwały i lizały zadowolone.
Jeśli pies, którego widziałaś patid1220, miał pręgę siersci w drugą stronę i stojące uszy - to taj.🙂

Za to typowo jak koty często zachowują się papilony 🙂
yadira to taje mają taką pręgę jak rhodesiany? Myślałam, że to typowa cecha rhodesianów, a tu widać więcej takich ridgebacków!
te też podeszły i machały, ale sam właściciel mówił o ich charakterze, nie wiem może to podobna rasa była, jest jakaś rasa podobna z wyglądu do nich?
Heval tylko rhodesian ridgebacki i thai ridgebacki mają pręgę 😉
patid1220 tak jak pisałam Heval, tylko te dwie rasy mają pręgi, wiec jeśli miały stojące uszy i pręgę to to na pewno taje 😉
no właśnie nie pamiętam czy miały pręge,ale możliwe że tak
yadira całe życie się człowiek uczy.
Moje to teraz po 'wylinieniu' trochę jak Ridgeback. Tylko, że pręga, zamiast iść w odwrotną stronę jest po prostu o wiele bardziej owłosiona niż reszta.
Swoją drogą to strasznie chudo teraz pies wygląda, odkąd mniej włosów ma.
Bo psy zawsze chudo wyglądają jak sierść 'stracą'. ;D
Możecie polecić mi jakąś dobrą książkę o tresowaniu psów?
Tata ma 5msc labradora i o ile z komendami typu siad, łapa, druga, leżeć itp nie ma problemu, tak pojawia się on przy próbach aportowania  :kwiatek:
06 sierpnia 2012 22:15
korsik, szukaj informacji o tym jak rozbudzić/rozwinąć pasję aportu.

edit

Mokre nosy  😁
yadira ja wiem, ale to moje to modeleczka jak się patrzy. Wcięcie w talii ma, aż jej zazdroszczę  😁
Trochę dziwne, bo ten pies żre za dwa a nadal chudziutki. Ale weci nie mówią, że jest źle, więc chyba nic zdrowotnie, nie jest źle. Taka jej uroda pewnie 🙂
Heval Zmora tak miała jak była na suchym, jadła DUŻO ponad miarę a ważyła 23-25kg. Na BARFie o wiele, wiele lepiej przetwarza wszystko co dostanie. 🙂 To jest najlepsza psia dieta jaką znam.
Tutaj Zmora już na BARFie i ok 27kg

korsik
Nie aportuje w ogóle czy nie oddaje, czy zostawia jak złapie w pysk?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się